Grattis mamma på morsdag!



Idag är det morsdag, det hade jag helt glömt bort!


Ska byta om nu och gå på jobb. Som man säger i Norge, "Ska du på jobb?".


Hoppas på mycket dricks idag, mina kära gäster som jag serverat i helgen åker nämligen hem imorgon. Fick mig en hundring idag redan, gött.

Puss och kram på er!

Goddag!


Idag är det fredag minsann, har ingen fredagskänsla överhuvudtaget men det är väldigt sällan man får det här.


Jag har dushat idag, Jippie! Så nu är jag ren och go. Den här helgen har vi musikfestival på hotellet, massor med folk såklart. Det är väldigt roligt och skoj, men stressigt. Jag har mördar passen nu i helgen, men det är bara att bita ihop.

Annars händer inte mycket! Jag var i Odda häromdagen och skaffade bankkonto, sparkonto och internetbank. Skönt att få det gjort. Handlade även lite småprylar till mitt place, så det ser lite mysigare ut. Möblerade om också, vet inte om det blir bättre men det blev ju annorlunda iaf. Fick storstädat också, och tvättat massor! Skönt. Synd att det är oftast bara det man gör på sina lediga dagar. Tvättar och städar.

Nästa vecka ska vi ha kalas hos Julia för mig och Christoffer. Emma ska laga maten,det blir hennes present till mig. Jag förväntar mig stora paket av alla andra som är bjudna. Vi blir svenskar och norrmän :P

Min oerhört dåliga vana att lyssna på musik när ja ska somna och sedan vakna vid 3-4 på natten och stänga av den har börjat bli värre. Jag har slutat att vakna, jag sover istället med musik i öronen hela natten. Kanske inte är särskilt bra. Får sluta med detta nu!

Spillde precis makrill på datorn...


Jag saknar min mamma!! Och jag kommer nu inte ha firat min födelsedag i Sverige på två år. Palla!!!
Mer gnager mig inte, så det är ju tur. Trivs som fisken i vattnet här. Stället börjar växa på en som man säger.

Puss och kram!!

Kanske är dags nu?


Dags för en riktig uppdatering för en gångs skull.

Förra helgen var jag och min kära vän Sara hemma i Sverige och hälsade på. Bröllop stog på schemat och det var den roligaste festen jag någonsin varit på! Jag älskar min kusin så himla mycket så jag får ont i magen, jag är så glad för hennes skull!! Hennes klänning var underbar och bröllopet var helt otroligt. Festen ska vi inte ens snacka om, finner inga ord att beskriva! Många tal, varav min bror faktiskt hade ett riktigt roligt.
Mycket dans och mycket alkohol. Eftersom jag aldrig ville att festen skulle sluta var jag kvar sist tillsammans med toastparet och åkte med dom hem till Brudparet och sov i Linneas säng :)

Vaknade upp och insåg att jag inte hade varken mobil, plånbok eller några andra kläder än en kort klänning. Men det funkade, jag rotade runt bland skåpen och hittade köttbullar och några choklad bitar.
Sen kom det underbara brudparet hem med sina ännu mer underbara döttrar, dom bjöd på pizza och vi tog en sväng upp på berget. Pratade om framtiden med Cecilia och fick många goda råd.
Hon är verkligen underbar.

Sen kom min andra underbara kusin Andreas och hämtade upp mig, körde mig till göteborg där världens bästa syster hämtade mig. Kom äntligen hem vid 20:00 tiden, sängen lockade kan jag lova.

På måndagen handlade jag och Sara massor med mat och diverse tillbehör till våra kylskåp och hyllor i Norge. Fick med oss det viktigaste men glömde även några små saker.

När vi äntligen kom iväg satt vi i bilen i många långa timmar, snurrade runt i Oslo med en ganska högljudd Sara skrikandes bredvid mig om hur jag ska köra. Oftast hade hon fel så det slutade med att hon fortsatte skrika men jag lyssnade mindre ;)
Till slut hittade vi gatan vi sökte och våra vänner Johan och Christoffer hittade oss. Färden fortsatte, Sara höll på att köra ihjäl oss och Johan körde över en hare.

Vi var äntligen framme i kära Lofthus sent på natten, vi packade ur bilen så fort vi kunde och gick och la oss.

Veckan har gått fort, jobb varje dag och lite fest. Igår var vi på puben, ganska trevligt men gäsparna slutade aldrig komma.

Igår var drottningen av Norge och åt på våran resturang på hotellet. Det var riktigt fräckt faktiskt och något jag säkert berättar för mina barn någon gång :) Idag såg vi henne även entra huvudentren på hotellet när jag stog i kaffebaren. 70 år???? Kan nog påstå att hon har gått igenom en del operationer. Men hon såg väldigt "mänsklig" ut. Dom hade varit ute på tur så det var kängor på och fritids byxor och flanell skjorta och en ryggsäck på ryggen. Hon hade även en väldigt snygg livvakt ;)

Ikväll händer inte mycket! Jag börjar klockan sju imorgon, så snart är det sängen för mig. Jag ska försöka lägga upp bilder imon från bröllopet och bilresan hit. Mer om det imorgon!

Puss och kram!

Måste bara tillägga att jag älskar min släkt, mina kusiner är det bästa som finns, gråten sätter sig i halsen så fort jag tänker på hur underbara dom verkligen är, mina mostrar och morbröder är underbara!! Tack för att ni finns verkligen!!!!!!

Jag tror jag dör!



Något av det sötaste jag sett, den Engelska dialekten gör ju inte det hela mindre gulligt heller!!

So scared of getting older, Im only good at being young..





No, I'm not colorblind
I know the world is black and white
I try to keep an open mind
But I just can't sleep on this tonight

Stop this train
I want to get off
And go home again
I can't take the speed it's moving in
I know I can't
But honestly, won't someone stop this train?

Don't know how else to say it
Don't want to see my parents go
One generation's length away
From fighting life out on my own

Stop this train
I want to get off
And go home again
I can't take the speed it's moving in
I know I can't
But honestly, won't someone stop this train?

So scared of getting older
I'm only good at being young
So I play the numbers game
To find a way to say that life has just begun

Had a talk with my old man
Said "help me understand"
He said "turn sixty-eight
You renegotiate"

"Don't stop this train
Don't for a minute change the place you're in
Don't think I couldn't ever understand
I tried my hand
John, honestly we'll never stop this train"

Once in awhile, when it's good
It'll feel like it should
And they're all still around
And you're still safe and sound
And you don't miss a thing
Till you cry when you're driving away in the dark
Singing

Stop this train
I want to get off
And go home again
I can't take the speed it's moving in
I know I can't
Cause now I see Im never gonna
stop this train

Grillkväll, solsken, gitarr och ostbricka!


Nu bli det tyvärr ett ganska kort inlägg eftersom klockan är kvart i 1 och jag ska börja tidigt imorgon!

Ska bara meddela att allting är finemang här, trivs bättre och bättre för varje dag. Folket är hur roliga som helst och jag lär mig massa fula polska ord varje dag ;D
Igårkväll grillade vi utanför Lytmans (Där vi bor) och det blev massa med folk, tyvärr började kolen glöda vid halv 12 på natten men käk fick vi tillslut!
Framåt 3 på natten gick jag till sängs, när vodkan kom fram. Hörde att många blev väldigt fulla, inte konstigt.

Idag har det varit kanon väder, så jag la mig ute på gräset en sväng. Efter en stund kom mina älsklingar Johan och Christoffer och plinkade lite på gitarren. Så med en otroligt värmande sol, gitarr i bakrunden, kall öl i handen och en utsikt över höga berg och en glittrande fjord var njutningsfaktorn på topp!

Men man kan inte alltid ha roligt! Klockan 19 knallade jag ner till jobbet igen och slet som en tok. Det kanske var att ta i, eftersom jag inte ens hade fått en station, dvs några bord jag ska ta hand om. Så jag gick mest runt och plockade lite disk, fyllde på tallrikar och kaffekoppar och log mot gästerna.


Slutade klockan 22, så jag kilade in till Emma. Hon lagade hemmalagad mat, pasta med pesto. MMMMMMMMMMMM VA GOTT! Sen blev det ostbricka med tända ljus och slutet på "Da vinci koden". En lyckad kväll!

Bilder får ni imorgon, dags att sova! puss å kram


Grillning och regn..


Idag mina kära läsare ska jag lägga upp bilder på bloggen.




 

Johan och Christoffer spelar Battleground hos Ole (Man uttalar det inte som spanska Ole, utan helt enkelt ett fel uttalat Olle)



Johan kör till Odda, otroligt duktig e han ;)



Av en konstig anledning regnar det alltid när man åker till Odda...


I söndags slutade jag tidigt och passade på att  njuta i solen med Sara och Emma.



Vi hittade blommor och bin

 


 

Sara och Emma njuter för fulla muggar!




Nu hoppar vi lite framåt i tiden och spolar fram till våran Volleyboll match, som ni ser är Sara redo att surva (?)

   

Ulla, jag och Emma + Sara som vi inte fångade på bild tog oss en sväng till Odda igår!



På vägen hem hittade vi ett fräckt vattenfall som vi stannade och tog lite kort på!



Gruppfoto! Biltaket var en utmärkt plats att ställa kameran på.

   

Strike a pose! Vad gör man inte med en bil och lite berg i bakrunden..



Självutlösare is the SHIT!



Självutlösare IGEN!
Oh my..

När vi kom hem ifrån våran Odda tur var det bara dags att byta om och knalla iväg till några Polska tjejer och grilla. Vi hann få några korvar innan regnet svämmade över i grillen. Vi började redan klockan 4, så halv 10 på kvällen var Emma kalasfull. Jag hade inte bråttom och njöt av mitt fina Premium 6 pack hela kvällen. En riktigt lyckad kväll, Polacker är galna och dansar som tokar. Riktigt skoj asså!!! Har tyvärr inga bilder ifrån kvällen eftersom jag glömde min kameria i Carls bil.. Ajajaj!

Idag tvättar jag och ska städa rummet när all tvätt är upphängd!! Ska slipa lite på min saker-jag-måste-köpa lista.
Ha det så bra och hoppas ni tyckte om bilderna!


Måndaaaaay!

Klockan 5:30 ringde min klocka. Jag kände verkligen "Äntligen, nu ska jag jobba"...............................
På jobbet gick det bra iaf, bättre än igår. Dom satte stackars mig på frukosten själv för första gången, jag fick nästa bara chansa vart sakerna skulle stå. Vi har nämligen frukost buffe, så det ska ställas ut Yoghurt och fil, ost, skinka m.m.
Det var en del saker jag glömde igår kan jag ju säga! Haha! Men, gästerna blev mätta ändå.
Idag hade jag sällskap av en ny kille som kom i lördags, tillsammans med ett helt gäng Polacker. Dom var väl runt 15 stycken. Han var iaf jätte trevlig och rolig, försökte lära mig lite Polska men det gick inget vidare. Kourva är väl det jag kan, och det betyder typ hora... Väldigt nödvändigt att veta...

Igår var det en ganska underhållande dag, slutade vid halv två så jag kunde umgås med Emma och Sara ett tag faktiskt. Vi kastade GRIS fast använde oss av ett annat ord istället. Det va ganska underhållande, med tanke på att vi inte gör mycket här. Sen tog vi en promenad ner till bryggan, satt i solen och matade ankor med ostbågar.
Sen sög vi i oss den sista solen på dagen och lekte "Land och Rike", inte alls skoj igentligen men som sagt - det mesta blir roligt här.
Linn kom också över en sväng och lånade internet och tjötade lite.

I fredags kväll var vi ute på krogen här i Lofthus, blev uppraggad av en 65 årig äcklig full gubbe. Underbart.. Hans raggnings sätt var också väldigt unikt, han använde inte ett enda ord. Utan han kom bara och tog armkrok med mig. Jag frågade vad han höll på med, så tittade han på mig och log ett underbart sött leende (host). Jag slingrade mig ur hans grepp och höll mig på avstånd resten av kvällen.

Som sagt så kom ju alla våra underbara Polacker i lördags. Som tur är så kan faktikst allihopa servera, dom har varit i Irland och Grekland innan och haft sin praktik. Dom kommer från en Resturang skola allihopa, så de e skoj. Men det som var ännu roligare var att jag och Christoffer fick vara bossarna, för en gångs skull så kunde vi mer än någon annan :P Haha! Vi njöt av varje sekund! Vi visade lite hur man gjorde olika saker, men ibland var det jobbigt att han 8-9 polacker runt sig som frågade vad dom kunde hjälpa till med.


Nu orkar jag inte skriva mer.. Ska snart ner till lunchen, mums. Hörs senare, då fortsätter jag med allt jag inte orkar skriva nu. Puss å kram!


RSS 2.0