Sprutor och Sverigedemokraterna


Vilken dag!

När jag kom till jobbet klockan 9:30 så var alla anställda där. Det var sprutdags!! Så jag fick fort som tusan slänga fram armen och få en spruta. Vi får det genom jobbet nämligen för att minska smittorisken, då sparas det pengar på personal osv. Känns faktiskt bra, för blir jag sjuk så får jag inga pengar. Den gjorde inte ont för fem öre, men jag är ju inte rädd för nålar heller. TUFF som jag är :D

(Fick 600 i dricks idag, YES!)


Sitter och kollar runt på facebook, på en sida som heter Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack!
Jag har bjudit in så många jag tror vill bli medlem, och tänk att det är uppe i 175 000, känns verkligen bra. Men jag måste verkligen hålla band på mig själv och inte skriva allt för dumma saker, men ibland blir jag VERKLIGEN trött. Jag kan förstå åsikten om att Sverige tar sig vatten över huvudet och tar in mer än vad vi klarar av, men att sitta och acceptera att man pekar ut en folkgrupp och gör dom till syndabockar gör mig galen. Och Sverigedemokrater är mästare på att vägra säga att dom är rasister men i diskussioner på deras sida på facebook är det svårt att tro annat.
Angående diskussion om SD pins så skriver Robert såhär:

Robert Rydgren
"Har en Sverige pin redan, skulle vilja ha en SD pin också."

Har svårt att förklara hur jag menar, men på något sätt så är man automatisk SD om man har en sverige pin? För det är väl så han menar, att han har en Sverige pin det enda som fattas är en SD pin?
Att jag automatiskt är emot invandring om ja har en Sverige pin, jag kan inte vara för invandring men ändå älska mitt land?
Jag vill inte bära en Sverige flagga om jag ska förknippas med SD, och det är inte mitt fel. Det är deras fel, dom har själva bäddat så.

Sen tar dom och glider iväg med själva problemet, dom tycker att vi Svenskar ska förstå vad som händer Sverige. Att vi måste vakna nu! Och att SD vill bara minska på invandringen, dom är inte rasister.
Dom är helt enkelt emot att våra Svenska traditioner försvinner. Att vi inte får sjunga svenska sånger på skolavslutningarna, att vissa skolor inte har griskött längre, att dom, muslimerna, försöker ändra Sveriges lagar och regler.
Men som Soran säger, då kanske Sveriges män ska börja gräva gropar på midsommrarna och sprida sin säd där i...? För det är ju en svensk tradition?















Go Soran!! Jag är glad att någon som har en röst som hörs använder den! Tack!

Halloween och kaos på jobbet


Igår blev jag inbjuden på Halloween fest på lördag, så idag sprang jag runt på stan och letade efter en halloween dräkt. Jag kände att jag ville köpa några "normala" kläder och sätta ihop så att det blir en kul outfit, men eftersom priset blev högt så gick jag till en sån "galen" affär, där dom hade massor med olika dräkter. Och jag hittade en cowgirl dräkt! Det var en one size, så jag provade den precis och kan ju säga att en bröstförminskning skulle sitta på plats! Men annars så var den kanon :)
En pistol var jag ju också tvungen att köpa...

Ikväll hade jag 2:a vakt själv, men som tur var så var Marita där och hjälpte mig. Gjorde dock ett stort misstag när 6 damer (kärringar) skulle betala. Jag slog ut notan heeeelt fel och Marita fick clean up my mess... Ajajaj, men men det gick bra i slutändan.
Fick reda på att jag kanske måste jobba någon annanstans än på SMAK på lördag, det är tydligen något sällskap nånstans och dom behöver en extra servitris. Men jag gjorde klart för mig att jag absolut inte kan jobba över 21:30!! Har erfarenhet av att det väldigt ofta sker att man jobbar över..

Imorgon ska jag öppna själv, har en lång lista på allt som ska göras!! Känns väl ändå helt okej, eftersom jag bara kommer jobba själv en timma när det är öppet.
Just nu vill jag bara helt enkelt lära mig allt på jobbet! Slippa gå runt å fråga saker heeela tiden, känner mig som en förlorad själv där borta! Men sånt kommer väl antar jag, blir bara frustrerad eftersom jag faktiskt varit där i över en vecka.

Kan i vilket fall knappt sluta tänka på Söndag, underbara Söndag då jag ska flytta in i min egen lägenhet som jag senare ska dela med Sara :) Ska bli helt underbart, men otroligt läskigt att bo själv. Är ju som sagt sjukligt rädd för mörker, men jag måste väl lära mig som mamma säger :)


TINE Vanilj yoghurt

Den är riktigt god, kan också rekomendera den med Melon/passionsfrukt smak.


Igår var jag ledig, så jag och Elin gick en liten promenad upp till min lägenhet. Det tog 20 minuter från hennes lägenhet till min, och om man då ska räkna med sträckan till jobbet blir det 20+10.
Från Elins lägenhet till min är det bara uppför, helt ärligt, bara uppför! Men jag får helt enkelt överleva nästa vecka, hoppas mamma kan ta med sig cykeln så jag kan svisha ner till jobbet iaf. Sen kommer Sara och då hoppas jag inte det blir någon 30 min promenad hem klockan halv 1 på natten.
Hon är i Spanien nu föresten, hoppas du har kul gumman!!

På Söndag klockan 12 ska jag få nycklarna till lägenheten, vi ska gå runt och kolla så att allt är som det ska och så att det är städat ordentligt.
Sen ska jag sitta där och flina tills mamma kommer och då ska vi börja flytta in! Gud så underbart, sen ska vi ha myskväll å laga lite mat å kanske dricka lite vin :)

Jobbet går fortfarande kanon bra, jag försöker att lära mig och bli så självständig jag kan. Men nu kan jag i princip laga all kaffe som det går att tänka sig på det stället, plus chailatte osv. Kassan går väldigt smidigt nu, den är faktiskt ganska simpel och enkel att förstå. Det som är mest positivt med det här stället e att vi är 4 servitriser, vi är inte 15-17 stycken varav 15 är polacker. Denna gången är det faktiskt jag som är invandraren ;)
Vill bara säga att det är mkt lättare att vara så få istället för en hel drös, man har inte behovet att komma överens med så många osv. Känns jätte skönt.

På lördag är det halloween fest här, eller inte här men hos grannens kompis. Ska försöka ta mig dit, slutar inte förens halv 10 antagligen och då har festen börjat för längesedan, men hellre sent än aldrig. Så ska kika runt lite på stan idag innan jag börjar för å se om jag hittar något lämpligt att ha på mig!

Vi hörs!

Ny design

Jag vet inte om den är mycket roligare än den förra, men lite förändring kan behövas ibland.

Ska försöka pilla lite mer med det där men nu får det duga så länge!


Sandefjord 22 okt


Sitter och äter frukost och kollar på Ellen med Elin. Fick sova ganska länge idag, känns riktigt skönt.

Men till det som ni antagligen vill veta:

Jobbet går kanon bra, många intryck och mycket nytt att lära sig. Så tre dagar har jag jobbat totalt, nu kan jag en hel del. Tänk att det lättaste är faktiskt att gå fram och ta beställning, och sen lämna maten. Det svåra är allting annat, som att hitta vart att ligger, svårt att säga vad men i princip allting för ja vet inte vart dom förvarar allt. Men nu kan jag iaf kassan ganska bra, och det känns bra. Ju fortare jag kan kassan ju fortare kan jag lära mig allt annat.

Jag åkte iaf i Söndags mot Norge, stressigt som tusan och bakfull till tusen med bara 1 timmas sömn! Lyckat? Nej!
Kom iaf iväg till Göteborg och sa hejdå till mamma, satte mig på tåget och försökte faktiskt somna bekvämt. Men till min stora förvåning så gick inte detta. Åh jag var så trött!
Äntligen framme i Strömstad vandrade jag bort till båten, fick biljetten och sträckte lite på mig. Sen kom båten, men inte den vanliga stora båten utan den mycket lilla båten. Så jag satt på en stol i 2,5 timma. Till slut så somnade jag på en stol.... Så trött var jag.

Båten kom in till hamnen vid 19:00, så jag knallade bort till donken och tog mig en burgare! Tänkte jag skulle vänta på Elin som inte kom till stan förens 23:00, men då fick jag Loves nummer och en tjej som heter Martina kom och hämtade mig istället. Riktigt snällt!! Så vi kollade på skräckis "The uninvited", riktigt läskig. Sen lugnade vi nerverna med 40-tals filmen med Jessica Biel. Den va konstig, minst sagt.

Jag bor på en soffa i ett eget rum så att säga, det går verkligen kanon. Trodde jag skulle bo i ett vardagsrum som dom var tvugna att gå igenom på morgonen å så. Men de här e toppen!

Idag är jag ledig så jag ska fixa med banken och kontraktet för lägenheten. Pratade också med Gunn igår om jag kunde vara ledig nästa lördag, men eftersom vi är så få servitriser så går det inte men jag ska antagligen få jobba förmiddags pass så jag kan åka hem på lördag kväll.
Dom vill ju få in en till servitris så att vi kan få ledigt en lördag någon gång ibland iaf!


Ska se färdigt på Ellen nu :) Ha det så bra

Norge > Sverige > Norge


Flänger runt som en vante känner jag, men så är det ibland. Jag kom hem förra veckan, och har faktiskt haft fullt upp. Inte på något negativt sätt, utan mest bara trevligt. Förra helgen var jag ute en sväng, hade det riktigt trevligt. Måndag till tisdag åkte jag, Sara och min bror till Sandefjord för att söka jobb och lägenhet. Jag provjobbade och det gick kanon bra, jag har fått jobbet :) Så jag börjar där så fort jag kan.
Jag och Sara hittade också våran drömlägenhet ;) Helt möblerad, och Ström, KabelTV och Internet ingår i hyran. Vi har också en sån där badtunna som man eldar i (Ni förstår vad jag menar) och det var nyrenoverat 2008.
Mitt enda problem är bara att den lägenheten får jag den 1:a november, men jag ska helst börja jobba den 19:e oktober.
Men förhoppningsvis så kan jag lösa det på ett sätt! Saker och ting brukar ju alltid ordna sig.

Så jag ska alltså börja jobba på en brasserie restaurant som heter SMAK, den är väldigt liten och mysig. Mest en lunch restaurant men populär på fredag och lördag kväll också. Mycket bättre arbetstider och lön än förra stället. Det känns jätte bra, kommer lära mig att göra massa olika kaffe osv, riktigt skoj! Och jag är ledig varje söndag :)

Har börjat springa/gå på bandet här hemma också, känns jätte skönt. Snor min brorsas högtalare så jag har bra musik :)
Idag var jag inne i Göteborg och fikade med min kusin och hennes familj, kanon mysigt! Har saknat mina två små änglar så himla mycket. Världens bästa tjejer :)

Har faktiskt börjat bli lite förkyld, var ute och gick igår så kanske det som satte sig i näsan. Hoppas det går över fort, för sånt har jag inte tid med!
Imorgon blir det mys tror jag, ska förhoppningsvis leka med Lotta lite iaf.


Och sist men inte minst så har jag shoppat loss här i Sverige nu! Känns underbart, kostar ju ingenting ;) Tre par nya skor, två nya tröjor och massa nya underkläder! Får passa på nu innan jag åker tillbaka till Europas dyraste land.........



Nu ska jag sova, ha det så bra! Puss å kram

RSS 2.0