Who wants to live forever?


Jag skrev precis ett litet mail till min pappa. Nu pratar jag lite med Rebecka, söt e den tösen.












Världens finaste låt? Jag börjar iaf gråta när jag lyssnar på den..

Tjohoo!

Det kommer två nya svenskar hit, tydligen är det redan en här. Inte för att jag tänkte terra dom men så att vi svenskar fortfarande finns här :) Jag trodde ju jag var själv, men nu är vi snart 4!

Jag var iväg för att hyra film, men bibblan var stängt. Labor weekend, en dag för arbetarna att vara lediga... Snällt...


Nu ska jag fylla i min flight request sen ska jag dusha!! Skööönt :)

Puss å kram!

Godmorgon


Åh, tack min underbara syster. Det var härligt att få läsa det när jag precis vaknat, tack :)


Jag har verkligen sovit ut idag kan jag säga, och det är skönt. Det tror jag att jag behöver en gång på helgen, så man blir utvilad. För vad är helgen annars till för? Tänkte kolla vädret idag och kanske åker in till stan senare.

Jag drömde en sjukt lång dröm, och den var lite hemsk i början men sen var den underbar men i slutet var den inte bra. Det handlade om Usa, och i slutet åkte jag hem men jag var inte glad. Jag grät och ville tillbaka, och nu när jag vaknade blev jag lite orolig. Det är väl bara pga det jag skrev i mitt förra inlägg, jag är van vid att vara här och här ska jag vara. Ska tiden plötsligt ta slut och det är inget mer Usa? Känns jobbigt och knäppt, men samtidigt får jag skärpa till mig för jag gnäller ibland på att jag vill hem.


Jag gjorde faktiskt hela fyra scrap book sidor igår! Jag tänkte kolla om jag kan göra några till, och sen ska jag beställa mer foton från snapfish. Inte för många, men så jag iaf kan göra klart julafton! Har sparat ett helt "uppslag" till det, för jag vill ju gärna ha det i början av boken eftersom jag kom vid jul.


Jag skulle ju verkligen vilja ta hem min scrap book och visa för mina släktingar, men det går ju inte. Och jag kommer nog inte ha nog med pengar för att göra klart en till mig själv, och dessutom vill jag inte stressa med min eller försöka göra den billig för att jag inte har råd. Då köper jag istället ett album här och gör det när jag kommer hem.
För jag har ju en ganska mycket fler bilder till mitt album än till detta, jag hade kunnat sätta in många fler i familjens men det är inte riktigt några "speciella" om ni förstår. Men till mitt album så har jag ju 250 bilder från när Sarah var här, 250 bilder från när mina kusiner och syrran var här + att dom har säkert många bättre bilder som jag vill snoka igenom också. Sedan massa bilder från massa olika saker här, som jag vill ha med. Alla starbucks kort! Ja, herregud.

Något som lättade lite igår, det var när jag tittade på alla mina fotoalbum på datorn, då fick jag liksom bildbevis på att jag gjort massa saker. Kanske inte några stora saker, men små saker som jag skrattade åt.
När jag och Amanda åkte till en Diner, och hon skulle se nördig ut. Hahahaha! Så sjukt kul. Massor av sådana små grejer, så skönt och kul att se. Tack till den som uppfann kameran.

Sådär ja! Nu sprang ja ner en snabbis till min värdmamma och pratade om datumen när ja ska åka hem. Så skrev hon bara upp vilka jag valt, så nu e de fixat. Ska bara fylla i min flight request och så får ja se vilket flyg jag får hem.
Hoppas för guds skull att det inte bli på tisdagen, då har jag bara en dag i NY. Men en dag kan ju faktiskt bli lång också, bara det att det bli lite tungt att bära allt kanske.
Men Marlene om du läser detta, fick du åka hem på det datumet du valde först? För jag tror att jag kommer åka hem exakt samma dag som du gjorde förra året, men var de det datumet du valde och om du minns, vilka var dom andra du valde i andra och tredje hand?

Nu ska jag uppdatera mig här lite på datorn, sen blir det frulle och scrap book! Puss å kram!

Vet ni vad folk?


Jag har fått mail ifrån EF, och jag ska fylla i när jag vill åka hem. Jag får välja mellan 3 datum, men ska prata först med Lisa om det imorgon och om jag kan bo här dom sista dagarna, så får jag se vad hon säger. Men jag tror att jag bara kommer välja 9-10-11 december som mina tre datum. Och ta 11 som första val, sen 10 och sist 9.
Jag ska också fylla i något formular angående mina credits, vilket inte ska bli så svårt eftersom jag fick ett mail idag om att mina certifikat från Albany har skickats iväg till mig :)

Jag är så glad att inget har gått snett ännu, jag vet att det kommer krångla någonstans men det återstår att se. Jag kunde också få välja vart jag vill sätta in min deposit, och det blir nog på min värdmammas konto så hon bara kan ta ut det för mig. Eller så väljer jag bara mitt konto, och får ja inte dom i tid kan jag alltid låna av mamma så länge.

Så, gymmet är löst, skolan är löst, imorgon löser sig flygresan, + att jag ska fylla i formuläret för mina credits imorgon.

Okej, hittils går det kanon bra (Peppar peppar ta i trä).

Men jag känner någonting som ni antagligen inte förstår, det är ju nämligen såhär att jag har bott här ett tag och det känns som att det är såhär det alltid kommer vara. Längta hem lite då och då, vara med ungarna och åka in till stan ibland. Men snart är det över? Det är så knäppt, att jag inte ska göra det här mer. Väldigt skönt på ett sätt. Börjar dock bli riktigt nervös inför resan.

Haha! Jag har nog inte förstått, jag måste alltså åka in till stan tiiidigt som tusan, sen ta taxi till ett hotell där jag ska träffa människor jag aldrig pratat med innan, sen ska jag iväg med dom i 21 dagar och trängas i en lite buss, sen ska jag bo själv i LA och upptäcka staden. SJÄLV? Martina, själv..?! Det kommer bli så sjukt läskigt men samtidigt så jääääkla spännande! Jag gör precis vad jag vill och jag är helt själv. Ska ju dock dela rum med någon, vet inte vem än. Det är ju också en grej, dela rum med någon sådär. Sen, sista men inte minst, jag ska flyga helt själv! Jag ska checka in och hitta min gate utan att få panik, nu kanske ni tänker "Men hon flög ju till usa själv". Nope, det gjorde jag inte. Jag hade Sanna bredvid mig hela tiden. Nu kommer jag bli helt själv.
Hur mycket det än skrämmer mig, så är det mer spännande än skrämmande och jag blir kanon glad när jag tänker på det.

Nä, nu gubbar måste ja sova! Puss

Tänk vad jag kan..

När jag vill göra någonting. Nu har jag fixat å pillat med min scrap book och har faktiskt gjort 3 sidor. Det är inte illa! Jag hade inga planer på vad jag skulle göra överhuvudtaget, men gud va bra det gick ändå. Kommer ta emot att ge bort den här boken, så himla fin. Lägger verkligen ner min själ i det :P

Men samtidigt är det så himla kul att kunna få lämna något sådant här, och att dom kan titta där i och minnas allt roligt! Scrap booken går i en ganska "mogen" stil, inte för barnslig. Så det blir verkligen ett fotoalbum där dom kan titta på bilder från när dom var små. Åh, va glad jag e :)

Jag fick också ett tack kort idag för att jag hjälpte till på deras kalas + ett starbucks kort med 10 dollar. Ni kanske minns att jag pratade med Lisa om dom muggarna från Starbucks? Hon sa att det var så jag kunde köpa dom :) Så söt. Det som värmer mest är att hon gått in på starbucks och köpt ett kort för att hon vet om att jag vill  ha dom muggarna. Inte för att man måste åka långt för ett Starbucks, men tanken. Blev jätte glad!

Planerna för imorgon, jadu hur ser dom ut. Är det fint väder så blir det stranden, sista helgen innan det stänger. Om det bli lite sämre väder åker jag nog in till stan, till SoHo och kikar efter kläder, och samtidigt köpa mina två muggar :)


Nä, nu e ja kissenödig! Sen ska jag sova :) pusspå er!


Lite smått kär..


Har nu tittat på 3 avsnitt till ifrån "Band of Brothers". Det är verkligen så bra gjort och skådespelarna är grymma, och inte blir det sämre av att det bara är killar.

Men idag var det faktiskt en liten love story, två doktorer blev lite små kära. Han var ute på fältet och tog hand om dom som blev skadade där, men ibland åkte han in till "staden" och förde skadade till sjuk"huset". Jag blev dödskär i honom. Det slutade tyvärr inte lyckligt.
Jag försöker verkligen förstå hela tiden att det var verklighet, att dom verkligen sprang in i döden. Men jag har så svårt att förstå, att verkligen riktigt förstå vad dom gjorde.

Jag börjar "lära känna dom" lite nu, känner igen ansikten och börjar förstå vilka som ingår i E-company. Måste till bibblan imorgon och låna dom nästa två dvd:erna. Jag vet inte riktigt hur många det finns, men hoppas det är många till.


Igår natt skickade jag in uppsattserna till St Rose, så får vi se vad dom säger. Hoppas mitt diplom kommer redan nästa vecka! Jag var uppe så sent, så jag fick pratat med min mamma också :) Hon går upp tidigt hon, men bara för att åka till skagen å festa :P


Idag slutade jag tidigt, men jag har bara degat. Sovit och kollat serien. Det tycker jag man ska göra en slappe dag som denna! Imorgon åker jag nog in till city, och tar t-banan till SoHo. Får leta reda på något snyggt till söndag, för jag har ju faktiskt 16 dollar att handla för på forever21 och där e 16 dollar mycket :P

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, har ju inget mer att titta på. Skulle ju vilja hyra en film, och det kostar pengar.
Men nu vet jag! Jag ska beställa hem lite bilder ifrån Snapfish, och sen pilla lite med min scrap book. Det var längesedan, måste ju börja få ihop den så att den blir klar tills jag åker! Gud va bra, nu blev ja tok sugen på det!


Puss å kram!


Hjärnstopp


Det gick bra, skrev 3 sidor och det rullade på. Sen fanns det verkligen ingenting kvar att skriva, ingenting vettigt iaf. Jag blev förbannad och gick ner och tittade lite på tv. Nu sitter jag här igen, och ärligt talat så skriver jag om allt nu, inget vettigt allt. Jag skriver att jag å pappa ska bygga upp lillstugan, och att min syster bodde där innan. Men då utan toa. Va? Hahahaha! Varför ska dom veta det? Jag blir ju snart knäpp, men jag har bara 1,5 sida kvar att skriva. Men usch va långa dom sidorna e.


Men, jag klarar mig alltid i sista sekund.



Jag fick också reda på att dom guidade turerna är 45 min långa, kostar 12 dollar. Dom går mån-fre från 9 till 16, och har stängt på labor day. Typiskt, men jag kan åka in imorgon och göra det. Men jag är inte sugen på att göra det helt själv, plus att dom håller på att renovera två delar som jag då inte kommer att få se. Så jag känner mer sug åt att vänta med det, tills jag har mina dagar här efter resan. Då har jag faktiskt tid till 45 min där inne, och då kommer jag få se alla delar av byggnaderna.

Nu är det back to work! Kanske skriver ett litet inlägg när ja e klar. puss å kram!

Pluggdags!


Nu har jag många timmar vid datorn framför mig, uppsatserna ska bli klara idag! Men jag känner mig själv, jag klarar allting galant och oftast i sekunden. Så jag tror inte jag sviker ikväll, efter 20 år.

Jag tog en liten promenad idag till bibblan med barnen, bilen var nämligen inne på lagning. Det var riktigt mysigt, skönt å få komma ut lite. Jag gick också förbi mitt gym på vägen hem, och där sa jag upp det samtidigt som jag betalade för september månad. 25 dollar bara, inte illa alls! Förstår mig inte riktigt på dom där, men billigare än vanligt gör dom det för mig.

Jag är riktigt trött, men bortskämd som jag är så väntar en lång helg framför mig. Slutar runt 12-13 imorgon, och är också ledig på måndag. Så skönt, känns som att det behövs. Även om jag hade världens lataste vecka förra veckan.
Men, trots att det är skönt så kommer det kännas bra med dom vanliga rutinerna igen när barnen börjar skolan. Då är det fasta tider igen. Gott efter en sommar med olika tider och lediga dagar hit och dit. Känns ju som man e 17 igen ;)

Så efter den här uppsatsen som jag kommer skriva ikväll, så kommer det vara "klart". Då är alla skola klar, jag måste bara vänta på certifikat från mitt College och ett diplom från Albany. Sen skickar ja de till min LCC, och förhoppningsvis kommer min deposit in på kontot efter det. Och så har jag sagt upp gymmet, behöver inte tänka på det mer.

Idag sa lillpojken en rolig sak till mig

- Hur länge till ska vi behövas dras med dig, glasögonorm?

Jag skrattade så jag trodde att jag skulle kissa ner mig! Tur var väl att han skämtade, men båda mina karate kid brukar säga att dom vill att jag åker hem. Att "Sweden stinks".

Pratade dessutom med Lisa om barnen och skola osv häromdagen. Det är ju jobbigt att ha en au pair som bara jobbar 3 timmar om dagen, men hon måste ha det för vem ska ta hand om barnen när det är lov? Många problem.
Så sa jag att dom kunde flytta till Sverige, då hade dom inte behövt dom problemen. Jag sa att Sverige är mycket bättre, på allt. Det kändes nästan som att hon seriöst lät tanken surra lite i huvudet, sen frågade hon om dom skulle passa in. Ja sa jag såklart, och att svenskar faktiskt kan prata Engelska. Sen kom lillkillen och samtalsämnet var bortblåst.

Nu ska jag dusha sen bunkra upp med gott för en riktigt skriva kväll! puss på er!





Du sålde mitt hjärta, på realisation
Och du sålde min stolthet, på närmaste auktion
Du sålde min värdighet och min innersta hemlighet
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks

Jag lämnar dig här
Jag måste gå nu
Ja, jag lämnar dig här
För jag vill aldrig, aldrig, aldrig bli som du

För du sålde ditt hjärta, du sålde din själ
Så inte känner du smärta, när jag tar mitt farväl
Inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man utan
hjärta inte kan
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks

Så jag lämnar ...

Du sålde mitt hjärta, och allt som var vårt
Jag undrar än hur du kunde, du sa det var inte svårt
Nej, inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man
utan hjärta inte kan
Av allt det jag gav har du ingenting kvar
Jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks...

AMANDA BERGGREN

 

Grattis på 20 års dagen!! Nu är du bolags myndig. Din lilla fjutt, det har jag varit länge ;) Du är inte tonåring längre!!!


"Hurra Hurra Hurra Hurraaaaaa"


Puss på dig

Sådär ja..

Två första avsnitten, och gud va bra den är. Jag tycker verkligen om krigsfilmer, och jag menar inte action filmer. Helst ska de handla om andra världskriget. Något jag är jätte "intresserad" av, kan man säga så? Att man är intresserad av ett krig?
Något som fångar mig och som jag tycker om är gemenskapen, vänskapen. Att dom litar på varandra, och att dom sätter sina liv till för andra människor. Det är otroligt, något som jag skulle ha svårt för att göra. Missförstå mig inte, men hade jag varit i krig så hade jag gömt mig i första bästa buske och suttit där tills kriget var över.
Det rör mig verkligen, och så tänkte jag att vad fint det hade varit om hela världen var i ett stort krig. Men alla var på samma sida. Tänk, då hade man kunnat förlita sig på den som är bredvid och man har sådant mod att sätta sitt eget liv för en främling.

En rolig konversation mellan två soldater som precis landat på marken efter dom hoppat ut ur planet.

- Flash
- SHIT!
- I don't think thats the correct word to respond.
- Thunder sir, thunder.


Min pappa som lärde mig vad dom sa och vad det betydde :)

Den här filmen handlar ju om E company, om jag har rätt. Easy står E:et för, förstår inte riktigt varför. Dom flögs till Normandie och skulle hoppa ner bland fienden, lockande? Airborne tror jag dom kallades, och eftersom ingen ville ta jobbet lockades dom med att få 50 dollar mer i månaden. Då blev det hela 100 dollar varje månad, och så småningom fick du ihop några stycken som ville hoppa.

Ni är väl överhuvudtaget inte ett dugg intresserade om vad dom gjorde för över 60 år sedan. Kanske? Jag vet inte varför jag är det. För att kanske förstå lite mer, och försöka förstå varför. Hur något så litet kunde bli så stort, och hur det kunde hända. Vad som hände med offren, och dessa läger för judar. Något som vi aldrig får glömma sägs det, men har det överhuvudtaget slutat? 

Jag vet inte, men det känns som om man bara täppt till käften på dom. Rasism finns överallt, jag är fördomsfull och rasistisk även om jag inte vill vara det.
Även om jag hatar fördomar, så har jag det. Jag vill bara tala för mig själv, för jag kan inte säga att alla innerst inne har fördomar. Fasst jag tror att det är så.
Jag  har fördomar om killar, homosexuella, tjejer, blondiner, turkar, mexicanare, rika människor, politiker, mörkhyade, folk från mellanöstern, Norrmän, Amerikanare, hip hopare. You name it.
Även om jag inte vill va det, på något ont sätt så känns det som att jag fötts med det. Växt upp med det, fött höra det och se det. Och jag känner faktiskt att dom fördomar jag har om dessa människor inte stämmer, inte till viss del. En liten del kan säkert stämma på några av dom, men det beror ju bara på hur en person är.
Tycker jag att alla blondiner är korkade, så har jag ju säkert rätt när det gäller vissa för antagligen är ju inte alla genier. Ändå finns det där, fördommarna.

Jag kommer ingen vart på detta, överhuvudtaget. Bara skriver lite med mig själv. 

Nu läser jag lite på sverigedemokraternas hemsida. Är svenska folket det mest skattetyngda i hela världen?
- Mångkultruella samhällsexperiment kostar staten mycket pengar, slutar vi med det så slipper vi betala så mycket skatt. Och medans vi gör det förbättras den offentliga servicen.
"De flesta svenskar erkänner idag att svensk invandrings- och integrationspolitik har varit ett monumentalt misslyckande." Det har jag aldrig läst någonstans?
Dom anser att dom är det enda partiet som vågar säga detta öppet. Menar dom att de andra partierna önskar dom kunde göra detsamma?

Det låter som om det skulle vara någon hobby att utvandra, att vi kan stänga av krig som nån av och på knapp. Klart att jag inte vill ta in invandrare, jag hade ju velat att dom kunde stannat kvar i fred. Slippa komma hit, för jag hade ju inte velat flytta. Bara ta med det viktigaste, och sen sticka till något främmande land. Vem önskar någon nått sådant öde? Inte jag iaf, men nu när det faktiskt är verklighet så tänker jag som dom gjorde i kriget. Man är där för varandra.
Ungdomar i Angered vill väl självklart inte bete sig som svin, men jag hade ju inte heller varit glad om jag varit dom. Blivit intryckt i någon jävla trång trea med min familj, bo i ett område där polisen cirkulerar om nätterna. Folk hatar mig, då ska jag fan hata dom tillbaka, ja ska minsan ge dom något att hata.

Men neeeeh! "Dom ska vara glada att dom får komma hit, dom kunde varit döda." Vanlig kommentar, har jag säkert slängt ur mig någon gång då jag varit arg. Självklart är det ju sant, men se det ur andra vinklar. "Vad glad att du blev våldtagen av en kille, det kunde varit gruppvåldtäkt", "Vad glad att du bara amputerade ett ben, du kunde blivit av med två", "Var glad att det bara var din mamma, det kunde varit din pappa också".

"Hade jag varit tvungen att invandra till något annat land så hade jag anpassat mig, jag hade lärt mig språket och försökt få vänner. Jag hade inte byggt upp några jävla kyrkor och försökt göra uppror". Såklart inte din perfekta svensk! För vi vet ju så bra, och vi är ju så vettigt uppfostrade. Vi är vikingar. Ensam är stark, eller?

Sverigedemokraterna skriver också att "Alla människor måste få känna att de tillhör ett folk."
Jag vet inte vart det hjälper mig i min ungdom, och mitt framtida liv, att känna att jag tillhör ett folk. När ska jag ha nytta av det? Nu ställer jag den frågan som jag ofta ställde på dom korkade matte lektionerna, "När ska jag ha nytta av det?".
Om jag tillhör ett folk, gör det mig till en bättre människa, kan jag utstå en dags arbete bättre om jag vet det, blir mina barn smartare, dör mina föräldrar senare, måste jag plugga mindre, får jag bättre betalt i framtiden, får jag fler vänner, blir jag mer accepterad.
Välja att tillhöra ett folk, men då neka människor till en säker framtid. Neka till trygghet för andra, kärlek till människor. Stolt säga nej till en familj och neka dom värme och trygghet.

"Men jag är inte ens trygg i mitt eget land, jag vågar inte gå ut på gatorna om kvällen". Jo, jag är livrädd för mörker och det lockar inte mig heller. Men vad kan man inte vara rädd för? Pappor och mammor våldtar och utnyttjar, grannar mördar, doktorer våldtar, tandläkare våldtar, poliser som unyttjar deras position. New Yorks minister köpte en hora för tusentals dollar. Och vi blir rädda för folk som invandrar?

Som min pappa brukar säga, den sista idioten är inte född än. Vart än på jorden du befinner dig.


Text från Sverigedemokraterna hittade jag på www.sverigedemokraterna.net


Nu ska jag sova, har ägnat alldeles för lång tid för detta... meningslösa inlägget! Godnatt!

Nu ska ni allt få höra..

.. att jag fick följa med när barnen skulle på karate. Båda sötisarna har ju börjat, och tösen e ju mest aktiv med det. Lillkillen bryr sig inte såvärst mycket.
Så satt jag där på stolen och dom sprang in i salen (Såååååå söta med sina karate dräkter !!!). Jag var ju sleten, fett hår, äckliga kläder. Tänkte ta upp min bok å läsa, men då kommer tränaren och hälsar.
Ghhaa.... Vilken pudding, jag blev nog kär. Jag kan ju lova er att jag kommer följa med barnen varenda gång!
Sen kanske det bara jag (eller alla kvinnor i världen) som tycker det är hur charmigt som helst med killar som tycker om barn. Eller, som klarar av barn kanske man ska säga, samtidigt som dom tycker om barn.
Jaja, nog tjötat om honom!


Nu ska jag titta på "Band of Brothers", det är en serie. Men dom har hela serien på bibblan så jag ska börja kolla nu. Tror jag började kolla med min pappa, men så var jag antagligen ute å rännde så jag missade några avsnitt. Efter det hade  jag inte lust å titta mer.


Puss på er, nu e jag varm i detta lilla stinkiga rum!




Åh, nu saknar jag min pappa. När vi tittade på den så förklarade han alltid allting, det var så kul. Varje gång det var något om krig eller nått häftigt på tv så visste han alltid så mycket.

Nu e de svårt å hänga me när han inte e här ju.

"Die with you'r eyes closed.."

".. but with you'r heart open."




Jag satt där i salen, själv med alla gamla gubbar och tanter. Aline kunde inte komma för hon jobbade sent.
Men jag hade det bra ändå faktiskt, den var väldigt bra. Det var jobbigt för mig att dom tog upp döden så mycket och det var faktiskt det hela filmen kretsade om. Väldigt rörande. Ni vet när man kan få en sanning så hård och rak så det känns nästan som en käftsmäll? Så kändes den här filmen.



På söndag är det "Brasilian day" och då ska jag festa loss med Alines vänner i stan! Hon tvingar mig att följa med, och jag vet iaf att det folket är helt galna. Så varför inte spendera en söndag med dom? På måndag har vi båda två ledigt, så då ska vi upptäcka staden. Eller, nja, upptäckt den har vi ju gjort. Men vi båda har några små måsten, och vi tänkte fixa det på måndag.

Smartast har vi satt upp Bibblan, FN huset och Grand Central. Alla tre ligger i prinicip på samma gata, bara några avenyer ifrån varandra. Förhoppningsvis kommer vi i tid till en guide i FN huset, vill verkligen gå på en ju mer jag läser om det.

Aline har också hittat någon hemsida där man se platser i olika filmer, och sedan få veta vart i verkligheten det finns. Så vi vet iaf att i den Rush (Han som spelar musik och har en mamma och pappa som spelar musik) spelades in i NY. Och en jätte fin scen då mamman och pappan träffas på ett tak och tittar ner på en man som spelar gitarr, väldigt vacker scen, spelades in i Washington square. Så dit ska vi tralla bort också! Även till 55 gatan där LOVE skylten finns.

Kvar på listan finns då

- Botaniska trädgården
- Gospel
- MoMa
- Parken downtown vid Hudson.

Låter ju toppen gubbar!

puss å kram på er.

Äntligen!


Ska iväg till bibblan snart och se "The Bucket list". Som jag velat se den, för det är ju faktiskt en speciell person som gjort sången till den.

"Say what you need to say..." Åh, den kvällen kommer jag aldrig glömma.

Som Aline sa "He can read the yellow pages, it doesnt matter, his voice is amazing!"

puss å kram!

Brittiska stjärnor..


Jag älskar verkligen britter och landet. Jag har aldrig varit där och jag har väl kanske träffat max 3 engelsmän.
Men jag vet inte vad det är, jag älskar det. Jag ska definitivt flytta dig när jag pluggat klart, det är något jag lovat mig själv. Precis som jag lovade mig själv att bli au pair, så lovar jag mig själv att flytta dit.

Det är nog mycket pga deras musikaliska bakrund som Britterna har. Och, kanske inte så många, men otroligt stora stjärnor som fötts där. The Beatles är väl dom största anser jag, Queen är för mig otroligt stora, i nutid är Coldplay stora.
Robbie Williams är en jämförelse till gud i England, en dröm att få se honom live.

Vad har resten av världen att erbjuda? Ni får ruska till mig om jag har fått väldigt tunnelseende nu och utesluter alla andra. Eller ni kanske till och med kan hjälpa mig att få mer tunnelseende?

Men Usa är ju stora med mycket. Inte en tvekan. Men vilka kommer leva vidare efter deras död? Man behöver verkligen inte vara ett Beatles fan för att veta vem John Lennon var. (Jag kunde ju dock blanda ihop John Lennon och Elton John innan)
Nämen! En till, Elton John. Personligen vet jag inte många hittar med honom just nu, men en som jag älskar är "Candle in the wind". Den spelade han på Prinsessan Dianas begravning.

Och vilka är då candles in the wind, som han sjunger. "You'r candle burned out long before you'r legend ever will".

Vilka ljus har slocknat men som vi ändå minns? Och vilka brinner ännu, men kommer inte finnas kvar när dom slockant.
Det vet man inte förens efteråt, som man brukar säga.


Vilken patetisk bloggare jag känner mig som nu, som försöka prata med någon slags publik. Även fasst jag bara får 2-3 kommentarer i månaden.

Skidor


Idag har jag inte gjort någonting. Så himla skönt verkligen. Jag vaknade ca 12:30, och låg kvar i sängen. Mamma loggade in på msn och gjorde mig sällskap, hon berätta om tankarna i hennes huvud och efter några sekunder var vi båda i full gång på att titta efter skidresor!
Det var för längesedan jag var ute och åkte nu, jag vill verkligen tillbaka till backen! Men det är svårt att hitta bra boende alltså. Och för ett bra pris. Alperna lockar ju verkligen, men prismässigt är nog Sverige bättre (Läs Åre) och vi har jätte bra skidåkning här. Då kanske man kan lägga några hundralappar på privatskola också.
Åh, va ja längtar!

Sen tänkte vi att en stuga blir ju billigast, om man är många som åker. Och vi tänkte att man kunde ju höra sig för med släkten..................................................................................... (känn dig träffad)

En stuga för 5 pers blir 2220 kronor. Som hittat!



Nog om det, det är ju inte imorgon vi ska åka precis. Nästa vecka blir det nästan vanligt, föräldrarna är iaf inte hemma och jag har barnen varje dag hela veckan! Som tur är har dom många nya leksaker så jag tror inte vi kommer bli uttråkade dom första... två timmarna..


Sen börjar tösa i skolan! Ojojoj, hon ska åka bussen själv! Som tur är går den precis runt hörnet, och den ska hon ta på morgonen och åka hem med sedan. Så det bli jag och pojken som kommer brumma till och från skolan. Kan ni tänka er? Jag får alltså tre timmars rast varje dag när dom börjar?

Helt sjukt. Då finns det f-n ingen bortförklaring till varför jag inte kan träna/gå ut och gå.


Jag är varm, här i mitt rum. Klockan är 20:00 och jag är trött. Drömde föresten att min mamma dog häromdagen, hemskt.
Fick också höra att min pappa har drömt några gånger att "vi" har dött, exakt vilka vet ja inte. Jag har faktiskt drömt att jag dött två gånger. Hört att man blir medvetslös då. Första gången skjöt Hitler mig, andra gången var det Al Quaida (stavning?).  Hitler sköt mig i huvudet när jag stog på alla fyra, och dom andra snubbarna sköt mig när ja gömde mig med mamma.


Jag tänkte skriva en sak jag är bra på. Jag är jätte bra på att se saker och ting ur andras ögon. Inte bokstavligt talat och kanske inte med en gång. Men jag gör det i alla sammanhang jag kan tror jag.
Därför kan jag har många argument med mig själv! Först så tycker jag någonting, men sen börjar ja se det ur andras ögon och då tänker jag helt annorlunda.
Ville bara skriva det, att det är jag faktiskt bra på.

puss å kram!


Det är väl tur..


Nu när det börjar närma sig slutet, så har det snurrat lite i huvet på mig dom tre senaste dagarna. Visst, jag har tre månader kvar. Sen är det över!
Mår riktigt dåligt när jag tänker på det, för jag trivs verkligen så bra. Men är det inte så? Att under dom perioderna man trivs och mår bra, så finns det inte riktigt något att klaga på. Och under perioderna man inte mår bra så finns det väldigt mycket att klaga på, även om inte omgivningen förändrats. Bara ens humör och sinne.
Så kanske det bara är mitt sinne just nu, som får mig att må så bra.
Det har varit jobbigt att tänka på att åka hem, för jag trivs som fisken i vattnet. När jag är på någon playground pratar man alltid lite med någon och folk är verkligen så himla trevliga.
Frågor som jag ställer mig är:
Hur ska jag klara av att inte bo så nära Manhattan?
Hur ska jag klara av att inte prata Engelska varje dag?
Hur ska jag klara av att inte kunna åka 45 min och kunna se världens vackraste park, se Empire, Times square, Upper West side, alla härligt sköna människor överallt.
Jag tycker om värdmammans pappa och "plast" mamma jätte mycket! Det värmer alltid när dom bryr sig så mycket.

Hade jag åkt hit efter jul och varit tvungen att spendera den kommande julen här, då hade jag förlängt. I 6 eller 9 månader. Men eftersom jag nu kommer att komma hem precis innan jul så är det nästan otänkbart att förlänga bort en jul till.

Men det är ju tur att jag redan har bokat resan, och min familj redan har fått en ny au pair. Så det finns ingen möjlighet att stanna kvar här.



Idag har det iaf varit storkalas! Herregud, jag har nog stått upp konstant i 7 timmar. Haft koll på barn hela dagen, och jag  har fått upp mitt hopp om att jag faktiskt älskar barn. För när man är så tätt på 2 barn hela tiden så blir man trött på alla barn i allmänt (Tycker jag).
Men idag när det var så många härliga underbara goa ungar så blev ja så glad. Det finns ju inget bättre än barn! Det va en liten pojke som jag ville ta me mig hem. Sötaste killen nånsin. Och en liten tjej jag hade kunnat krama ihjäl också!
Det var skönt att känna att jag inte "hatar" barn.


Nu är jag stendöd och skulle kunna sova i timmar. Min hals "is killing me"! Nä, ja vet inte va ja ska göra faktiskt. Suck suck..

Skulle ju åkt till Emma, men fick inget klartecken på hur resan skulle gå till så det blev inte av.


Puss å kram!

Uppspelt!

Ja det kan man säga att jag blev nu!

Träffade ju nämligen Pamelina och Emma förut, det blev ganska stressigt och "flängigt". Dom skulle träffa promotern klockan tio och vi var inte hemma hos Pamelina förens 9 och då skulle vi hinna äta m.m. Stress blev det för dom iaf! Jag hängde ju inte med ut, eftersom jag ska jobba om 9 timmar :)
Men så ska ju Emma ha en stor hejdå fest imorgon, och Pamelina ska dit. Jag ville ju jätte gärna också följa med men eftersom jag inte har mycket pengar och jag verkligen måste spara (plus att jag spenderade 20 dollar ikväll) så var risken ganska liten. Men eftersom bussresan bara kostar ca 35 dollar, och jag har det i småmynt, så kan jag ju ta av dom pengarna.
Och mycket mer ska jag inte betala faktiskt, kanske lägga ut lite på dricka men det är ju inte många dollar.

Men jag måste skriva upp hur jag räknar här, och om det är himlans fel så HOJTA till.
660 som jag har nu plus 180 gånger 4 = 720. Så 660 + 720 = 1 380.

Jag ska betala 2 366. Jag har redan betalat 1 160. Så jag har 1 206 kvar att betala.

Då har jag alltså 174 (?) dollar att "röra" mig på. Inte för att jag överdrivet ska slänga dom pengarna överallt. Men då kan man ju faktiskt lägga 35 dollar av dom pengarna på något "vettigt".

Ursäkta för världens tråkigaste inlägg, men jag måste ju få lite rådgivning och hjälp av er (Läs: Mamma).


Känns bra iaf! Men nu måste ja borsta gaddarna, sen blir det bingen! Puss å kram! Hörs imorgon bitti :)


Friday!


Sådär jag, nu har jag dushat och klätt på mig. Strax ska Lisa köra mig till tågstationen, fast i Rockville center. Tåget här går inte förens sju så hon är snäll å skjutsar mig.

Ska ju hem till Pamelina och dit kommer också Emma. Det kommer bli mysigt som tusan, synd bara att jag inte kan följa med ut!

Nu har jag sparat 660 dollar! Känns bra, känns bra. Det är bara tre löner till sen ska jag betala, snål som tusan e jag. Men vet ni vad? Jag har inte haft tråkigare för det faktiskt, känns helt okej. Man slutar bara köpa onödiga grejer.
Det jag ser fram emot e när jag ska få köpa min iPod!! Gud va härligt, min mp3 e sönder så jag får lirka sådär jobbigt med hörlurarna för å få ljud, men om jag rör mig en cm så blir de glapp å jag hör inget.

Nä nu måste jag gå! pusspuss

"Into the wild"



Jag läsa Amandas systers blogg, och hon skrev om en film hon såg nyligen. Jag såg trailern och jag var tvungen å se den!

Så, nu har jag sett den. Helt otrolig film verkligen, så fint filmat. Helt otroliga bilder av natur och landskap. Jag blev helt tagen, och han som spelar är helt otrolig i filmen och han är vacker. Minst sagt. En film jag verkligen rekomenderar!

Den får en att tänka lite på livet, på vad man gör och vad man lägger tid på. Vart tankarna går och vart dom kanske skulle gå istället.

Nu tänkte jag läsa lite faktiskt, försöka hålla mig borta från musiken. För er som inte vet, jag lyssnar alltid på musik innan jag somnar, helst tills jag somnar. Inte alls bra för själ och sinne! Så jag tänkte hålla mig borta från det, och läsa den fruktansvärda boken "Flickan från ovan".


Många tårar fälls när jag läser den.

Change


Jag har fastnat totalt för den här låten. Lyssna på texten, så vacker.



Men ändå e de lite "go" i låten. Favorit!

Prata med en vägg..

Ne, men jag skriver iaf till en.


Igår så "pratade" jag med mig själv. Vi alla vet att ja e lite konstig, så jag sa något liknande som "Nä nu får ja ta å läsa boken istället". Just då när jag rörde mina läppar så kände jag det, jag pratar svenska så sällan.

Missuppfatta mig inte nu, jag skriver på svenska hela tiden. Bloggen, mail, på msn m.m. Men pratar gör jag sällan, senast var med Amanda några dagar sedan. Innan dess minns jag inte ens, om det var efter Amanda åkte hem eller om det var med Amanda innan hon åkte hem.
Jajal, det kändes lite skumt bara.


Jag ska alldeles strax börja, fick lite sovmorgon idag :) puss å kram


Internet..

.. Kanske världens bästa uppfinning?

Jag sökte iaf runt på google efter några "måsten" i NY. Jag hade nämligen en kusin här, som lämnade min guidebok på trappan på Ellis Island.

Hittade en del saker jag inte hört talas om! GCGB (Något liknande) ska tydligen vara något stort, vad jag kan hitta om det känns det som om det handlar mycket om datorer och spel m.m. Kanske har jag helt fel nu?

Grand Central hade jag ju glömt av!!
 


Jag som äääälskar filmen Madagaskar, där skuttar ju zebran runt i början :) Det var någon tåg/järnväg-fantast som inte tyckte det var så speciellt, och blev besviken. Men eftersom jag inte är tåg/järnväg-fantast så kommer jag nog inte bli besviken!
Jag vet att det är med i en till film jag sett, men kommer ju inte på nu......


FN huset ska tydligen vara en hit

 

Man kan få sig en guidad tur för inte många dollar. Det hade varit mäktigt å se, och nyttigt också. Eftersom jag ska ta över världen en vacker dag ;)


Den stora och underbara LOVE skylten!

 
Min mexicanska kompis har säkert sett den hundratals gånger, men jag har alltid missat den.


Och självklart stadens bibliotek måste ju upplevas!

 

Det har jag bara sett på avstånd, och herregud vad stort! Alla bibliotek i Halland hade ju kunnat få plats inuti!


Dessa ställen har jag inte utforskat ännu.

Så listan har ju blivit längre!!

- Grand Central
- NY botaniska trädgård
- Gospel kör
- Parkerna på westside. Och så självklart vill jag ju mer än gärna se den lilla sten "byggnaden" igen.
- MoMa
- New York library
- FN huset
- LOVE skylten

8 saker, är det verkligen inte mer jag "måste" se?


 

Där uppe står hon, i "P.S I love you". Min absoluta favorit film, som fick mig att bli hopplöst förälskad i Irländare. Så otroligt vacker minnes "staty" för Irländare som invandrade hit.


...

  


   


 


Gårdagens äventyr!

Innan jag börjar..


Jag har igentligen redan börjat, men eftersom ingen gått upp så tänker inte jag heller göra det :P Men min dörr står halvöppen så jag hör om någon går upp. Vilket jag tror jag gjorde nu!

Jag fick bara en liten snilleblixt, tänkte nämligen skriva ner mina "måsten". Eftersom jag har dom på tungan nu så kan jag lika gärna skriva ner :)

- Gå till New York botaniska trädgård. (Måste göra snart!)
- Gå och se på en gospel kör.
- Njuta någon dag vid en av parkerna downtown, på westside. Så oerhört fina, tyvärr har jag bara stressat förbi där en gång. (Också snart!)
- Gå på MoMa.
- Gå till biblioteket i New York.

(Jag vill också köpa I love NY handduk, och några fler sådana t-shirts plus tjocktröja. Och så vill jag få ett självporträtt gjort från Central Park. Dom blir riktigt fina dom)

Bra å fått skrivit av sig det :)
Men om ni kommer på någonting jag måste göra, eller som jag har glömt av, så skriiiiiiiiv det då!


Idag blir det en slappedag, precis som igår. Då var Lisa hemma och det är hon idag med, förhoppningsvis kan jag bada med barnen i poolen. Så jag slipper svettas ihjäl!

Jag tänkte också växla in alla mynt jag sparat på, hela 35 dollar :) Inte illa! Jag kan ju vänta längre, men jag vill hellre se sedlarna ligga i mitt kuvert! Istället för massa mynt i en påse.

Puss och kram!

Jobb test!


Och vet ni vad som passa mig bäst?

- Teater, Musik, Film.

Tips på yrken inom detta:

- Sångare
- Skådespelare
- Regissör
- Författare

Men ändå vill jag bara göra teater "ganska". Inte "mycket". Det finns inget jag vill göra "mycket", men 15 grejer jag vill göra "ganska".


Nästa punkt som jag vill "en aning" är

- Utreda, planera, förhandla.

Tips på yrken inom detta:

- Produktionsledare, film

Utredare/Kvalificerad handläggare

- Statistiker

- Åklagare

- Yrken inom finanssektorn

- Ombudsman


Jag vet inte ens vad dom här snubbarna gör som jobbar med detta.


Har arbetsförmedlingen rätt?




Vet ni vad? Nu svarade jag på ännu fler frågor, och Informera gick om Utreda, planera, förhandla.

Tips på yrken inom Informera

- Översättare

- Journalist

- Copywriter

- Förlagsredaktör

- Informatör

- Tolk

- Curator

Hur ska detta sluta..?


Buuäää!!


Jag måste beklaga mig! Jag sitter här med min läxa, och det är inte så att jag är stressad eller att det är supertråkigt. Men jag har skrivit musten ur mig om ALLT känns det som, och jag får inte ens en sida på word. Den tar aldrig slut! Och jag ska skriva fem?!? Jag hoppas att det löser sig. Det går iaf bra hittils, rullar på. Men lite torka får jag ibland.


Pratade med Lisa nu också, och dom var ju borta över helgen. Franks syster har skaffat sig en ny au pair, och hon kan inte ett ord engelska. Lilltösen sa till henne "Are you the new au pair? Where are you from?" Och hon förstog inte. Hon fattade inte vad hon sa. Min syster, som inte är jätte bra på engelska (Jag älskar dig) fattade vad mina barn sa.

Men Lisa har ju en aning varför hon tar au pairer som inte kan engelska. Men, jag förstår fortfarande inte hur man kan klara sig på au pair skolan?! Eller hur kan man ens prata i telefon med värdfamiljen?

håhå jaja..


Nä, tillbaka till skrivandet. puss hej!


Nämen, jag e ledig?!


Min värdfamilj skulle komma hem igårkväll. Jag blev ju lite små arg när dom inte kom hem innan det blev mörkt, dom vet hur rädd jag är. Men jag tänkte väl att dom kommer väl senare, så jag satt vid datorn ända till halv tre på natten. Och dom var inte hemma än. Jag hade absolut ingen anledning att stanna å vänta på dom, men jag skulle ju sova lite lugnare vet jag ju. Men jag bestämde mig för att släcka lampan, dock var det svårt att sova för jag hade skruvat upp mig själv så ja va spänd som en gris. Som tur va så somnade jag tillslut. Gud vet när.

Imorse när jag vaknade runt 7 så stog ingen bil på uppfarten. Så ja tänkte att dom hade väl bestämt sig för att stanna en natt till, men liiiite tröttsamt att dom inte ringer eller ens skickar ett fjuttigt sms. Sen började jag ju tänka att det kunde ha hänt dom något, å så ringer inte ens jag å bryr mig om det?

Många tankar i huvudet innan Lisa ringde för några minuter sedan. Frank mådde dåligt igårkväll så dom åkte aldrig. Och vad jag vet tar det många timmar att köra från Virginia, så det var nog verkligen inte försent att berätta för mig igårkväll.
Men men, nu har det skett.

Och, jag är ledig idag!

Ska jag vara ärlig så vet jag inte vad ja ska göra, jag får väl åka till stranden senare då. Måste man ju göra om det är fint väder. Sen behöver jag ju inte vara där så länge, då kan ja komma tillbaka å skriva klart min uppsatts. Jaja, det ordnar sig!

Puss å kram!

Hahaha!


Förut när jag skulle åka till stranden kom jag helt plötsligt att tänka på Engelsmannen som var på bussen hem från Albany, haha! Vad jag skrattade! Helt sjukt roligt hade vi åt det, tur man kan roa sig på något sätt. Och om ni undrar vad han gjorde för kul, så var det ingenting. Vi bara skrattade åt honom för han trodde han var så cool.
Haha!! Amanda var sååå säker på att han var Italienare, men jag tyckte hon var knäpp. Så försöker vi tjuvlyssna så gott det går - Då hör vi! Han är från England! Jag ääälskar ju hur dom pratar, så jag blev kär med en gång. Haha, det var så sjukt roligt! Vilken resa :P
Jag och Amanda hade verkligen alltid kul ihop. Och vi hade en liten grej hon och jag, vi älskar att titta på folk och försöka ta reda på deras bakrund. Inte på riktigt, utan mer vad vi tror. Sen blev det mer en vana, men att hitta en bakrund till varför en Engelsman med Italiensk bakrund var påväg hem från Albany - Det visste vi inte.

Jag var minsan på stranden både idag och igår, men idag var jag själv. Det var skönt, jag känner mig lite småförkyld men sånt går över. Jag har sparat vartenda öre från lönen i fredags, gud va jag är bra! Tur man har gratis grejer man kan göra :)

Idag ska jag skriva min förbannade uppsatts. Måste få det gjort, har bara en vecka kvar. Det blev lite missuppfattning med tiden. Så en vecka! Herregud, det klarar jag.



Mamma! We love Nils!



Och vi älskar "LoveActually"


Nu ska jag dusha, sen blir det å bädda rent i den här äckliga å sandiga sängen! puss på er!

...



    

 - En lös tand? 






Jag tänkte på häromdagen att varje gång någon kommer nämna Will Smith så kommer jag alltid tänka på helgen på College St Rose. Jag kommer tänka på den helgen varje gång någon nämner filmen Hancouck (?).

Jag kommer tänka på hur cool Amanda är, "Lika cool som en kudde när man precis vänt på den". Jag kommer minnas då jag officielt blev en "Niggah".

När folk klagar på värmen kommer jag tänka på när jag fick sova i barnens rum. När jag och Amanda överlevde en natt på golvet. När jag ser en ficklampa kommer jag tänka på apficklampan.

Jag blir så glad i hela kroppen.


Ikväll har jag bunkrat upp med film och glass, "Love actually" blir det. En klassiker som funkar i alla lägen!

Puss och kram!

Sorry!

Inga bilder till er inte, det orkade jag inte med igår.

Nu ska jag packa för stranden, ska hämta upp Aline påvägen och sen ska vi bli bruna. Det värsta är väl att hon redan är svart eftersom hon var på kryssning i Bahamas förra veckan. (Avundsjuk? Mmmhm!)

Puss på er!

Finally Friday!


Vilken slappe dag detta kommer bli känner jag. Jag ska röja undan i barnens rum, tvätta och städa. Hur chill som helst !

Sen ska vi till bibblan å lämna lite böcker osv, å ja ska hitta film så jag kan gotta mig imonkväll när jag e ensam hemma.... Tycker vi inte om..

Och så ska barnen tydligen hyra någon film på blockbusters, och sen BurgerKing till middag! Wohooo..

Det luktar äcklig rök i mitt rum, för han puffar på där nere i källaren så de stiger upp hit! Usch, blä, fy..

Ikväll när jag loggar in så får ni lite bilder, har en del faktiskt :) puss å kram ha en bra dag!

Måndag kväll..


Och kan jag bli lyckligare?

Mina absoluta favoriter Ant & Dec som man tyvärr bara kunde se på tv i England, har kommit till the states! Dom har en show som heter "Wanna bet?", är lite som en familjeshow. Tyvärr är den inte live, som deras show "Saturday night takeaway" i England. Men herregud, äntligen kan jag få se dom på tv istället för å sitta å leta på datorn! :)



Bäst




Jojo, mina små uppsatser går inte så värst bra här men det kommer väl. Jag har tid! Som jag alltid brukar säga.
Och riktigt duktig e ja på att spara, har äntligen kunnat hålla mig till budgeten den här veckan (Tack Amanda för att du åkt hem, haha). Imorgon fyller tösen år, och två presenter ska hon få av mig minsan! Fem blir hon, och snart är hon tandlös! Jag är verkligen sååå glad att få uppleva det med någon utav dom, tandlösa barn. För att vara hemskt så ser det ju fult ut, men vad är inte sötare på en liten femåring!? Hon ber mig känna på tänderna hela tiden å se om dom e lösa!
Jag minns när min bror tappade en tand, å klantig som han var tappade han den i handfatet! Men mamma sa att han kunde ju ställa ett glas vatten ändå, å se om tandfen kom. Och vet ni va? Det gjorde hon ;)
Men jag är verkligen imponerad över hur dom kunde smyga in där å lägga i en femma eller tia. *applåder*

Det drar mig också tillbaka till minnen, och vad jag älskade tandmössen (?) på tv. "Lägg en mjölktand under kudden, å nästa morgon får du seeee.."

Två barn minnen jag har, som är jätte starka och alltid ploppat upp då å då, det är från en gång när Isabelle trillade på en sten på dagis. Hon slog ut tänder och det var blod å  ambulanser. Och jag minns att jag gick med min fröken (Jag kan tänka mig att ja va ett sånt irriterande barn som älskade fröknar å bara ville vara me dom hela tiden), så hörde jag en  ambulans. Samma dag hade en kille på dagis tagit med sig en leksaks ambulans. När jag hörde ambulansen, så frågade jag "Är det leksaksambulansen, eller en riktigt ambulans?"

Mitt andra minne är också från dagis, då jag leker med gustav i en slags låda. Men det är vatten och massa båtar, tänk er vägar för bilar fasst vägar för båtar med vatten i. Jätte roligt, jag minns så väl när vi satt där halvnakna och lekte. Så minns ja hur min mamma kommer gående (Vi var nog några av dom sista kvar på dagis).
Jag ville inte hem, jag ville leka.



Jaja! Det var då det, när jag kommer hem ska jag söka till högskola och spara till egen MC. Tiden går fort!


Snart börjar programmet :D Tänkte ta en dush innan, sov gott allihopa! puss å kram





Tagen med storm, störtskön.

En liten fundering..


När jag är 60 år, kommer jag sitta å digga till Justing Timberlake - Sexy back då? Jomen, eftersom mina föräldrar lyssnar på musik dom växte upp med. Och jag växer ju upp med Justin, Timbaland, Nelly Furtado, Britney, Xtina.
Kommer jag sitta å lyssna på Britneys - Gimme more med min man, och kommer vi dansa som vi gör nu, på fester då?
Hahaha! Det är ett musterium, men gud vilket roligt mysterium.

Och kommer mina barn då tycka jag e jätte löjlig när jag sätter på Justins och Madonnas - 4 minutes? Kommer dom säga att jag e sååå gammal som lyssnar på sån musik, och så slänger dom igen dörren och sätter på deras populära musik. Kommer jag hålla för öronen å säga att de e sån skit mina barn lyssnar på, å sedan sätta på Chris Brown - Run it och säga att det är riktig musik?
Haha! Gud va kul..



Godnatt :)

Helgen är över..

Igår var det au pair möte, och det var faktiskt inte såvärst hemskt. Vi åkte i säkert 20 min med bil, vilket var lite jobbigt för barnen.
Ni som inte riktigt förstår, så var det ett familjemöte för både au pairer och det fanns olika saker för barnen att göra där. Hoppborg, ansiktsmålning, ballonger, sockervadd, tatueringar m.m.
Det var en helt underbar park, riktigt typiskt amerikansk. Det var familjer med picknick och stora kylväskor, gitarrer och fotbollar m.m. Om ni kan föreställa er Kalle Anka, när han är på björnjakt tror jag. Och han får stå ut med den otroligt jobbiga björnen som aldrig får mat ifrån någon även hur mycket han tiggar.
Jag kanske bara gjorde det ännu svårare för ett att föreställa er det. Men men.

Det fanns en stor sjö, där vi matade några ankor. Otroligt vackert där verkligen, man får verkligen upp orden "Campfire". Jag fick en känsla i hela kroppen, och berättade för Lisa att det är väldigt amerikanskt. Hon blev nog lite glad att vi tycker det är amerikanskt, för det är faktiskt en mysig grej som dom gör.

Jag har tyvärr inga bilder, Lisa har dom. Men jag lägger upp såfort jag fort dom!

Idag tänkte jag sola och bli brun, men vid stranden var det kyligt. Blåste väldigt, så jag läste några timmar sen cyklade jag hem igen.

Jag kan säga med glädje att det är svalt i augusti, istället för den värsta klibb månaden på året. Det känns bra, för klibb gillar inte jag.

Nu blir det plugg för mig, puss å kram!

...




Lite turist kort :)




 - Jag saknar dig !

080808

Jag ser inget speciellt med det, jag kan lika gärna fira nästa år 090909.

Vad det nu är att fira.


Äntligen fredag, veckan har gått otroligt fort! Skönt. Kändes iof som det var längesedan Amanda åkte hem. Jag har inte fått någon paniksaknad ännu, men det kommer väl snart. Saknar ändå dom där spontana sms:en under dagen då man knappt kunde överleva en minut till. Så fick man bara skriva några korta rader till varandra, å helt plötsligt var dagen slut.

Jag kommer verkligen sakna henne, men det kommer bli mail på facebook. Jag vet att vi kommer hålla kontakten. Man har ju en helt annan relation än med "vanliga" kompisar. Vi förstår ju varandra, på ett sätt ingen av mina kompisar förstår mig. Vad jag går igenom, allt jobbigt och allt kul. Och så är hon ju en jätte bra vän med, verkligen. Hon är inte någon jag stått ut med bara för att ha någon att vara med, utan vi har haft riktigt roligt.

Vi pratade alltid i mun på varandra in till stan, på tåget. Men på vägen hem så lyssnade vi alltid på hennes iPod.
Det var jag som fick in hennes dåliga sovtider. Jag som lärde henne allt om youtube ;P haha! Hon öppnade sig liiiiiiiiiiiiiite mer för min musiksmak, medans jag öppnade mig väääldigt mycket mer för hennes smak. Om jag minns rätt så sa hon nog tillochmed att hon tyckte om det, det var någon låt honom menade. Och, vad stolt jag blev!! :)

Men nu är det fredag kväll, och jag får klara mig utan henne på skype :) Datorn blev ändå så jävla långsam :P haha!


Jag ska snart hoppa in i dushen, au pair möte imorgon. Lisa ska med som tur e, så jag får skjuts.

Puss å kram allihopa!

Hur lätt e de?


Jag har flera tusen låtar som jag ska försöka sortera på datorn. Eller inte sortera, snarare få lite ordning på. Får ju migrän anfall! Jobbigt jobbigt, sen ska man konfigurerisiarppamvoeimcasfj (?) över till iTunes. suck...... suck.............

Orkar verkligen. Vilka I-lands problem, som Amanda brukar säga.


Samtidigt sitter jag och tänker på vad jag ska göra med mitt liv. Det är ju klart mycket jobbigare än att få ordning på låtar iaf. Jag behöver ju inte ta tag i det såvärst mycket nu, för nu går det ju av sig själv. Det är ju inte förens när jag kommit hem jag måste göra något för att det ska hända nått.

Ojoj, trött som tusan e jag.

Nu ska jag sova, godnatt! puss å kram!


GRATTIS!



Grattis Jennie på 20 års dagen, nu e du gammal! Ingen tonåring längre.. Nästan så man blir deprimerad.

Hoppas du haft en kanon dag! Puss å kram!



Min värdmamma tog också med sig skivan hem idag, så jag kunde installera Word. Men jag fick ju excel och powerpoint m.m. också. Kanon ! Blev jätte glad verkligen, slippa lägga pengar på det :) Så jag ska börja skriva på min läxa.

Det är absolut inget svårt att skriva om, så det kommer gå finemang. Jag tycker nästan att det ska bli kul, får göra två små uppsatser. Det var längesedan!

(wohooo)

Imorgon tar min värdmamma med sig Word hem, så ja kan installera det på min dator! Tack :)


Hittade sååå många fler söta kjolar på forever 21, så jag ska minsan ner till Soho och gräva på söndag !


(Jag beklagade mig också häromdagen till min värdmamma om att alla mina vänner som åker nu får Starbucks muggar, men när jag åker hem är ingen av dom här för att ge mig muggar. Då sa hon att hon skulle köpa muggar till mig när jag åker hem :D)

Hoho jaja..

Jag radera precis ett inlägg, som handlade om allt möjligt. Men det gick inte ihop, ni hade inte förstått hälften. Det gjorde inte ens jag..

Jag ogillar kändisar mer och mer, speciellt världskända sådana. Tänk att ha så stor publicitet och kunna tala ut till folket, men inte säga nånting! HA!?! Det är ju ett skämt. Visst jag vet om att många gör mer än vad vi vet. Men tänk att kunna nå ut till folket, och få höras! Kunna ändra, göra skillnad. Men det gör dom inte! Har man blivit välsignad med en sån gåva tycker jag att det är ens skyldighet!
Folk börjar ta droger, klagar på alla papparazzis, har inte nog med bilar, alkoholproblem. Och dom har miljoner. Är man så rubbad att man tar den vägen när man kan välja andra vägar, då tycker jag att man gott kan sitta på ett rehab. Åh! Nu blev jag riktigt arg. Jag förstår kungafamiljer, dom har inget större val. Men att gå på auditions och sedan gnälla på publiciteten och börja dra linor, nä, det går inte hem. Ni kunde gett fan i det från början.

John Lennon, han blev dödad för att han försökte.
Tur jag har Bono kvar..


Det var nog allt för mig, lite gnäll.



Imagine there's no countries,
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

Hej då


Hon åker om 40 minuter, då lämnar hon Long Beach.

Konstigt det kommer kännas ikväll, när jag vet att hon inte är inne.

Ha en bra resa! Vi hörs när du kommer hem :)

För att skriva om annat


Jag vet inte om ni har hört talas om blondinbella? Det är en bloggare som har blivit väldigt känd och numera tjänar pengar på sin blogg. Hon är bara 17 år och är faktiskt ganska duktig på att skriva. Men om helt ointressanta saker. Hon är politiskt insatt men mest är hon bara en rik tonåring från söder (anser jag, av vad jag läst i hennes blogg)

För några dagar sedan gick jag in där igen och tänkte läsa lite, eftersom jag inte är inne där ofta. Då får jag mig en chock, och börjar läsa om överfall och våldtäckt. Vad jag har förstått har man kunnat läsa detta i aftonbladet, då dom har gjort en interjuv med henne. Hon åkte till Italien med några kompisar, och där blev hon våldtagen.
Detta har lett till en stor diskussion, många av hennes fans stöttar henne medans andra påstår att hon har ljugit ihop allting. Det finns många olika historier. Vissa tycker att bevisen brister då historien inte går ihop. Överfallet sägs ha begåtts mitt på ett dansgolv. Mannen hade fört in två fingrar, och hon började blöda.

Hemma i Sverige vill hon inte gå till läkare, även om det skulle kunna fastställa att våldtäckten har hänt (Att föra in två fingrar är våldtäckt). Hon har även haft ett fast förhållande med sin pojkvän Nils ganska länge, exakt hur länge vet jag inte. Att man då börjar blöda av två fingrar känns inte logiskt, men det är inte omöjligt.

Jag vill inte ställa mig på någons sida, för visst är det hemskt om hon skulle ljuga. Det är också väldigt hemskt att inte tro på att någon blivit överfallen. Men många av hennes läsare tycker att hon är för glad, att hon fortfarande lägger upp bilder ifrån Italien och att hon skriver om det. Vissa som blivit överfallna påpekar att dom inte kunde prata om något som hade med händelsen att göra förens ett år efter, eller längre.

Det jag vill få fram i det här inlägget, det är att alla är så otroligt olika. Är det någon som läst "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak"? Det har jag gjort. Jag reagerade jätte starkt på hans beteende. Jag blev chockad och tänkte att man är inte normal om man tänker så. När han kände att hans familj var död, då började han tänka på vem han skulle träffa och få en ny familj med. Han tänkte att han måste hitta hans familj, och få ett avslut. Han måste hitta dom även om dom är döda, för att få ett avslut och börja om igen.
Jag blev nästan arg när han tänkte så!
Men, alla reagerar olika.


Det finns inget rätt eller fel, det finns ingen bok för hur man ska reagera om man förlorat sin familj. Eller om man blivit våldtagen. Alla är otroligt olika, och när jag läser kommentarer till Blondinbella så är det många som inte har respekt för det.

Jag har också läst boken "Bakom stängda dörrar". Det är nog den hemskaste boken jag någonsin läst, och där blir jag också frustrerad över hur människor reagerar. Hon föder sin pappas barn, och hon agerar på sätt jag inte trodde någon människa gör.

Alla är olika, och reagerar olika.


En helt vanlig dag..


Jag sov hur många timmar som helst inatt, säkert för många. Men skönt, det var det! Att vara helt utvilad på morgonen, det är grejer de.

Vi åkte in till stan, Inna (Eller Ina?) följde med oss. Vi kunde inte riktigt med att säga nej. Vi åkte ner till Soho och Amanda shoppade på! Så många fina saker hittade hon :) Två par Levis jeans för 160 dollar, sprillans nya modeller. Ett par kom in idag. Den affären är verkligen jätte bra, där har dom alla modeller som finns nästan.

Det finns även en jätte liten, men bra affär med massa märkes skor. Självklart har dom Uggs, jag tittade lite och kände på dom, men! Jag hittade ett annorlunda par, som verkligen är mycket finare än dom andra. Grejen är ju att det är dragkedja baktill på den finare modellen, och dom kostar 40 dollar mer.
Och lite som är poängen med Uggs för min del är att dom är varma och är jätte lätta att bara ta på sig. Dom andra som var dyrare med dragkedja såg finare ut i modellen och "redigare" ut. Stabilare på ett sätt. Usch, va jobbigt! Förhoppningsvis blir det lättare när jag provar dom, då känner jag väl antagligen vilken som är skönast. Men det problemet ska jag inte handskas med nu, det får bli när kylan kommer!

Imorgon är sista dagen jag kommer se Amanda, på iaf 5 månader. Haha, herregud va knäppt. Man har vant sig så fruktansvärt att ha henne här, det kommer bli tomt när hon är borta.
Lisa var väldigt söt nu när jag kom hem, vi småpratade lite om den nya au pairen i Amandas familj och vi pratade om vad jag gjort idag å så. Så frågade hon om det är imon jag träffar Amanda för sista gången, så svarade jag "ja".
Så sa hon "Okej, bara så jag vet vilket humör du kommer vara på". Jag svarade att jag skulle försöka vara så glad jag kan vara, men då sa hon "Nej nej nej, det behöver du absolut inte vara!".
Hon är snäll, ibland blir det bara jobbigt när man lever så tätt inpå.

Imorgon ska vi inte åka in förens sent igen, det var så skönt idag så varför inte ha det skönt imon med :) Då ska jag byta in min kjol, tror jag. Är väldigt kluven, funderar på att byta ut kjolen mot en annan kjol. Då får jag lägga ut några dollar. Ja! Ja, det ska jag göra. Det får bli så, för det behöver jag. Inte nån jäkla plånbok eller smycken. Smycken bär jag aldrig ändå!

Jag är oerhört trött. Och jag har inga pengar kvar att spendera, jag har redan använt det jag får använda. Suck! Jag får spara det jag gör slut på imon, nästa vecka. Det är faktiskt Amandas sista dag!

Nu ska jag sova asså!


Och Marlene, det gör absolut ingenting att du ringer när jag jobbar. Om du vill göra det oftare så går det jätte bra verkligen, inte mig emot! Jag hoppas att jag ska kunna göra det när jag är hemma, så självklart tycker jag att du ska göra det med. Och du kan inte förstå hur knäppt det känns att lillkillen är 4 år! Och hon är snart 5! Dom blir bara större och större.




Puss å kram, ses på stan!

Äntligen helg..


Stackars barn!

Jag kom försent när jag skulle hämta dom, och när jag väl var framme så var det ingen i deras klassrum. Panikslagen hittar jag Brenda (Dörrtanten) och hon visar mig vägen till kontoret, där dom antagligen är. Japp! Där inne var dom, pojken skrattade och sa att jag glömt dom. Då skrattade jag också :) Tösen var lite små ledsen och hade gråtit innan, men hon var okej när jag var där. Så kan det gå! Lisa fick självklart ett samtal från skolan, så när jag ringde henne var hon panikslagen och frågade varför jag var sen.
Jag kanske hade krockat och var död...?!


Denna helgen är Amandas sista helg i staterna, på länge iaf. Vi ska äta Crépe (?) och kolla film. Tyvärr är jag inte sugen på att göra någonting, jag vill gräva ner huvudet i kudden och blunda. Drömma att jag är hemma i min säng, och drömma att de e mamma jag hör i köket, när hon bankar å slår me kastruller. Att de e pappa jag hör zappa på tv:n. Att det är min bror jag hör vägg i vägg som spelar dator spel.

Det är jobbig stämmning sen idag, jag tror det är mest pga mig. Det är jag som inte vill titta Lisa i ögonen, eller prata med henne. För jag skäms ju, det är ju pinsamt.

Sånt kommer man väl över någon gång, tur att det är helg säger jag bara!

Något som alltid piggar upp mig och som jag tänker på säkert 150 gånger om dagen, det är min resa. Jag fick ett mail idag från dom, om vilka jag ska resa med än så länge. Det är två från Stor Brittanien, en från Australien och en från Nya Zeeland. Så vi är 5 allt som allt, och det är fortfarande 3 månader kvar :) Så hoppas de kommer några fler på resan! 3 av dom är tjejer och en är kille. Och alla är i tjugo års åldern!

Nu blir det dushen, sen fråga efter tågkort (vill inteeeeeee).

Puss och kram på er! Och alla ni som ska festa imon på bröllopet, festa för mig med!!!!!

RSS 2.0