Kanon!

Helt sjukt bra film!

Skrattade högt så jag fick hejda mig själv! Jag älskar den snubben, Vince Vaughn. Han kan vara riktigt jobbig och knepig ibland, men en sån grym skådespelare! Allt han sa skrattade jag åt!





Och på tal om bröllop! Jag pratade med min kära kusin idag, skällde ut honom lite och sa att han från och med nu är den elakaste kusinen. Han insisterade med att han alltid kommer vara min favorit kusin, ha! Han hade också mage att säga att det finns en efterfest för bröllopet. I september, jojo... Nu känns ju allt mycket bättre!
När ni dansar och har kul på lördag så kommer jag ligga och gråta i min säng. Ni tror säkert jag skämtar, men jag är jätte ledsen. Jag vill inte missa Daniels bröllop, han gifter ju sig bara en gång (Hoppas jag). Usch! Nä, arg och ledsen e jag.


Och mamma baddar såren med salt när hon berättar om klänningar och skor hon och Maddis köpt till bröllopet.


Hade jag kunnat protestera så skulle jag gjort det, med plakat å hela köret. Men det hjälper inte mycket till. Hade jag kunnat så hade jag bett någon ställa sig upp och protestera när prästen säger det där "Tala nu eller föralltid tig", nått sånt där. Men, det kan jag inte.


Nu ska jag borsta gaddarna, och sen slänga mig i sängen... Och tycka synd om mig själv...

Filmkväll


"Wedding Crasher", jag känner verkligen för att skratta högt.

Hoppas det är bra, jag fick ett tips av en vän att den var något att se. Dagen har varit lugn idag, som alla andra dagar. Jag kom på mig själv att jag har faktiskt jätte kul med barnen när vi är ihop och gör saker, jag skrattar ofta högt och nästan hela tiden. Grejen är när det inte händer något, och det blir så tråkigt. Tex då vi måste vara inne för jag lagar lunch eller middag, alla tre blir rastlösa. Men jag ska väl vara glad nu när det är sommar, för fråga mig inte hur de kommer gå då det är kallt och vi måste vara inne! Tur är väl att sommaren är lång här, och att värmen håller sig längre. Då kanske jag inte behöver lida särskilt länge iaf :)

För att gå över till något helt annat.
Jag följer 15 bloggar, flera av dom är närmare kompisar eller au pair vänner från skolan. Vissa är inte särskilt nära vänner och vissa har jag aldrig träffat (Det är inga modebloggar).
Jag har ofta läst innan och avundats hur kul andra människor har det, och vad tråkigt jag har det. Jag läser om vad andra gör och jag tycker att jag inte gör någonting. Men jag har börjat förstå det senaste att alla vi 16 har så otroligt olika liv, så otroligt olika syn på allting och är så otroligt olika. Det är verkligen så intressant att följa alla bloggar, hur deras liv går och hur deras planer skiter sig eller fungerar kanon! Man får många tips, och man kan bli arg för mycket. Det är ju själva charmen med bloggar tycker jag, att dom ska vara olika. Och jag hoppas att jag ger lika mycket, som dom bloggar jag följer ger mig.
Jag läser bloggarna på ett annat sätt nu, än vad jag gjorde för 2 månader sedan. Fråga mig inte varför och hur det gick till. Men jag älskar verkligen mitt liv, och jag är så glad för att jag är jag.
Jag är så välsignad att underbara människor omkring mig, samtidigt som jag får spader på dom ibland.
Oj, det här var väldigt stort kände jag nu. Jag tror inte jag riktigt känt den här känslan innan... För jag har aldrig älskat mitt liv innan, själklart har jag njutit av det och jag har haft jätte kul! Kanske var det för att jag inte riktigt hade en stig jag skulle gå, för att det alltid var val val val val.
Jag kanske kan sätta mig ner och se vart jag ska gå nu, och då kunna njuta av vad jag har här. Och hemma i Sverige.
Det är så det känns, och jag vet med mig att det inte alltid kommer kännas så. Jag kommer bli nere tusentals gånger till. Men att veta med sig att man älskar sitt liv, det är något stort. Jag ser folk  varje dag här, som jag vet inte älskar sina liv.

"It's not about what you got, It's what you make of what you got"

Mitt rum är kliniskt ren, dammat väggar, dörrar, lampor, golv, lådor. Jag har också rensat kläder, bilder, skrivbordet. Bäddat rent. Mmm :) Så nu ska jag lägga mig ner i sängen, och njuta av filmen :) Ha det bra allihopa! puss å kram!


Och nu var helgen över..


Gratis konsert igår! Så går det när man har tur..

     



Det var ritkigt mysigt. Vi hade planer för en picknick utanför, men då kommer en gubbe som jobbar där och erbjuder gratis biljetter. Vi tackade och bockade! Snäll farbror :)

James Blunt och Sheryl Crow. Sista nämnda kankse ni inte vet vem det är, men jag lägger till ett klipp så ni kan få höra henne.


I söndags åkte vi in till stan, tog tunnelbana ner till Wall st. Amanda visade mig det man skulle se, vi tog kort som riktiga turister. Regnade dock, men det var fortfarande varmt.

Upp till Times Square, köpte biobiljetter och gick sedan till Ruby Tuesday. Gott! Den pastasalladen kommer jag att sakna!

Vi satte oss djupt ner i stolarna på bion och bara njöööt av Mamma mia. Helt underbar film, den drog oss tillbaka till musikalen! Lovely :)






       


Ha en bra dag/kväll allihopa! puss å kram!






.. och ännu är inte helgen över..



       

      

Detta var i Central Park idag, ni kanske stör er på att korten är lite "retusherade (?)" men jag tycker det blir finare så.
Våran söta lilla fågel som gick och pickade. Och strumporna var tvugna att åka på, så går det när man har nya skor.


         

         

   


Fredag kväll, vi var på Pir 17 och åt lite gott. Gick en liten bit ut på Brooklyn Bridge. Sista bilden är bara resultatet av vad som händer när Martina blir uttråkad på tåget hem.



Jag funderar på att åka in tidigare till stan imon och gå över Brooklyn Bridge helt och hållet. Eftersom Amanda vill brassa i solen, och jag är inte alls sugen på det. Men vi får se!!


Puss å kram på er!


Rusningstrafik i huvudet


Kom precis att tänka på dom 5 sidorna jag ska skriva om mig själv, plus ett extra arbete på minst 5 sidor.

Ibland blir jag såååå lycklig!


Snart är det iaf helg, vilket hjälper mig att överleva min dag. Stan ikväll, stan imon och kanske stan på söndag. Vi får se vad vädret säger oss! Ni förstår att gå inne i stan en kokhet dag då det är över 30 grader är inte särskilt roligt, då ligger jag hellre på en strand.

Nu ska jag iväg och köpa en tröja! Puss å kram på er!


Tisdag

Okej Jennie!

Tre saker jag gör när jag vaknar: Snoozar, sätter på datorn och uppdaterar mig.
Tre saker jag måste ha under dagen: Datatid, vatten och tystnad
Tre av mina personlighetsdrag: Ärlig, drömmare och rolig.
Tre saker som jag är rädd för: Spindlar, döden och mörker
Tre saker jag drömmer om: Att bli skådespelerska, ta motorcykel körkort och åka till Nya Zeeland.


Jag utmanar Jennie, min granne. Nina och Amanda.

Back to work! Later..


Liten uppdatering!

Inga bilder och inget långt inlägg! Jag ska sova snart..


Vi överlevede helgen, även fasst vi ville dö när vi kommit fram. Allting var nästan katastrof, men sen gick det bara bättre. Kom närmare och närmare 6 svenska tjejer, som är sjukt roliga och så olika varenda en! Men ett riktigt gott gäng.
Vi var på riktig amerikansk hemma fest i lördags, en upplevelse kan jag lova.

Jag har bokat biljett från LA till NY, och jag tjänade 55 dollar. Gött!

På onsdag ska jag och Amanda åka och shoppa lite. Behöver inhandla användbara kläder, och inte bara jobbkläder. Blir väl några fynd hoppas jag, men inte för mycket!

Till helgen blir det förhoppningsvis utgång i storastaden, kommer antagligen möta några av tjejerna från helgen. Kanon!



Slingade håret idag, Aline hjälpte mig. Så go å snäll e hon verkligen!



Förkyld och ont i huvet, men nu är jag klart mycket bättre. Dagen har varit jobbig på det sättet, men imorgon kommer gå bra känner jag!


Nu måste jag sova, men ni fick iaf en överblick :) Puss å kram!


Packa packa!


Vi åker imorgon!

Vad veckan har gått fort, känns som att det var söndag igår! Och jag måste verkligen skriva ut bussbiljetterna. Jag är tveksam på vad som ska packas och inte ska packas. Men snart loggar Amanda in, då får vi lösa det tillsammans ;)
Det ska bli riktigt kul, jag ser fram emot bussresan. Då ska jag sova! Det är så mysigt att sitta på en buss och lyssna på musik, och slumra till lite då och då.
Eller kanske kommer jag och Amanda babbla på oavbrutet som vanligt..?

Den här veckan har varit väldigt skön, det har hänt saker hela tiden och vi har inte varit rastlösa. I måndags var vi på bibblan och spelade dataspel, tisdags var det den stora poolen, igår var det bibblan och poolen hemma efter, idag har det varit poolen hela dagen. Imorgon kommer det bli en kort dag, jag ska ta tåget som går kvart i 5.

Vi pratade om min resa häromdagen, och vi redde ut lite oklarheter om vart jag ska bo när jag kommer till NY. Allting löste sig precis som jag tänkt mig. Jag fick också reda på att dom söker efter ny Au pair, blev ju såklart chockad. Men det är faktiskt snart agusti, och hon sa att dom var ute vid denna tiden förra året också. Och iår ska ju au pairen komma några dagar tidigare än vad jag gjorde förra året.

Jag fick brev häromdagen, åh det är så kul! Denna gången var det från min farbrors fru. En liten bok om mitt stjärntecken! Vi pratar ofta på msn och diskuterar många saker, så pratade vi om stjärntecken en gång. Go som hon är skickar hon hit en :) Tack!  (Jag fick också ett brev, med en liiiten "party" sverige flagga på)


Låt oss vända oss till min ytliga sida en sekund, min hy är totalt förstörd av poolvattnet.




Det känns som att jag hela tiden försöker vara någon jag inte är, och jag menar inte just nu i USA. Utan i mina framtida planer. Jag är så osäker på vad jag vill göra i framtiden, och helst skulle jag vilja göra allt som är omöjligt. Det känns som att jag tävlar med andra, och mot mig själv. Jag har så himla duktiga vänner, som har kommit långt i deras liv (Jag räknar inte med alla halvtaskiga nötter jag "halvkänner" i kungsbacka). Dom skaffar sig fina utbildningar, lägenhet, reser och jag är så stolt över dom :) Dom jobbar så flitigt.
Och jag tror jag tävlar mot dom, i mitt eget race, eftersom dom absolut inte tävlar mot mig. Något som känns bra är att au pair var något jag verkligen ville göra, för mig själv. Den här tiden jag har spenderat här har varit så naturlig för mig, eftersom det alltid har funnits i mitt huvud att jag ska göra detta.
Innerst inne tror jag helt enkelt att jag är en 20 åring, som inte riktigt vet vad jag vill göra.
Men det är något som driver mig, till att göra något annat. Som kanske inte vanliga 20 åringar vill göra. Eller så kanske dom också vill göra det, men är smarta nog att inse att det är omöjligt.

Jag vill bara hitta mig själv, och vad jag är. Sluta försöka bli som andra, eller göra som andra.

Det som jag hatar mig själv över, det är när jag ser andra människor och anser att dom har roligare än mig. Dom är lyckligare än mig och deras liv är roligare än mitt.

Jag kan inte se vad jag har här och nu! Jag vill bara ha det jag inte kan ha just nu..


Någon dag blir jag väl vettig, min mamma och pappa blev ju det. Så då borde jag också bli det, förr eller senare.


Puss älskar er, mor å far. Ni är allting! (L)


Klockan tickar..


Nu är det MINDRE än 4 månader innan jag åker!

Jag fick till och med ett mail ifrån TrekAmerica som skrev att det inte var långt innan det bär av. Fick liten påminnelse att förbereda med sovsäck och gåskor m.m. Sovsäck hoppas jag familjen har så jag kan låna det, onödigt att köpa en.

Det fanns också en länk om olika aktiviteter man kan göra i LA när man stannar där, tyvärr fanns det inte överdrivet mycket på just den hemsidan. Men jag tror det är bättre att fixa sånt när jag väl är där. Hostelet jag ska bo på ligger trots allt gångväg från Walk of fame, Rodeo Drive m.m. Eller om man tar en taxi blir det nog inte många dollar.

För varje gång jag tänker på det, så blir jag mer och mer nervös. Resan till hotellet på New Jersey fredagen den 14 ca 5 på morgonen kommer vara nervöst. När jag väl har packat in väska in i bilen och hälsat på mina nya vänner så kommer jag inte vara nervös. När jag kommer fram i LA och ska bo på hotell och utforska en stad själv, då kommer jag vara nervös. Men när jag fått koll på karta och vart allt finns kommer jag inte vara nervös längre. När jag sitter på flygplatsen påväg till NY från LA kommer jag att vara nervös, men när jag väl har checkat in och går mot gaten kommer det släppa.

Tur är väl att jag vet att det kommer bli bra, även om jag blir nervös.




Min resa, 15 städer på 21 dagar.




Söndag kväll den 7 december landar jag i NY, och inte många dagar efter så är det min tur att åka hem.




Till helgen ska jag och Amanda åka till Silver Bay, som igentligen inte är Silver Bay. Men jag kallar fortfarande kursen så även om det har bytt plats! Vi kommer träffa så otroligt många nya människor, det ska bli riktigt kul. Har även skickat mejl till några som bor här i närheten, det var en som bodde i Brooklyn. Fräckt! Även en svensk tjej som ska spendera 8 veckor på Londs Island, antagligen vid lyxhusen längst ut på halvön. Kanske hittar några blivande vänner för hösten, för det verkar inte så lovande i våran grupp. Tyskar tyskar tyskar, och alla förutfattade meningar jag har haft om tyskar är nu sanna. Men det finns några andra trevliga tjejer i gruppen.

Vi får sluta tidigare på fredag, och rusa in till stan för att hoppa på bussen. Sen blir det nog en lugn färd i bussen till Albany. Där efter taxi till skolan! Allting har kommit så fort helt plötsligt, allt händer så fort! Helt plötsligt ska vi till Silver Bay. Vi har redan varit på John Mayer. Och snart är alla mina uppbokade helger borta. Tiden går, fort.


Idag har jag haft en toppen dag med barnen! Mornarna går verkligen jätte bra, både jag och Lisa var oroliga i början att jag inte skulle hinna på en timma bara. Men vi hinner och barnen tycker det är jätte kul, sen är det alltid lagom efter camp med lunch. Idag åkte vi tillexempel till poolen efter lunch och var där hela dagen, det är väldigt skönt. Då kan jag sitta på en handduk och jobba på brännan, eller i värsta fall stå bredvid dom i poolen ;) Det är så skönt att vara ute och mycket lättare att ta hand om dom då, man har mer tålamod och humöret går upp. På barnen också! Igår gick vi till biblioteket för vädret var inte kanon, där spelade dom på datorn eller "skrev" på datorn (Dom älskar klickljudet). Flickan tröttnar fort och går hellre och "läser" en bok. Där försvinner några timmar fort, sen är det hem och börja med middagen!

Jag förstog idag att jag var jobbig när jag var liten, och att mina två sötnosar jag har här är riktiga filbunkar. Jag grät när jag gick till dagis, jag grät när jag skulle hem från dagis, jag grät när mamma borstade håret, jag grät när jag tog på mig kläderna, jag grät när jag skulle gå ifrån mamma.

Mina barn gråter inte när dom går till dagis, och inte när dom ska gå hem heller. Dom gråter inte över att deras mamma är borta från dom hela dagarna, dom gråter inte när något sitter konstigt. Dom kan gråta när Lisa går ibland.

Jag hade aldrig klarat av att passa mig själv när jag var liten!


Nog om barn, jag är ju trots allt ledig nu! Det blir nog en dush, sen lite städning av rummet! Jag borde tvätta...


Puss och kram!

En dag på stranden


Vädret har varit kanon hela dagen och jag har sugit åt mig varenda stråle jag kunnat.

Låg på stranden i flera timmar, till slut tog vattnet slut och jag blev alldeles matt. Då kände jag att jag var tvungen att åka hem. En skön cykeltur hem, jag älskar att cykla. Det får mig på kanon humör verkligen!
Väl hemma rann svetten om mig, så jag passade på att hoppa i poolen! Resten av familjen var inne och vilade sig, så det var lugnt och fridfullt för min del.

Lite senare kom Amanda och hämtade upp mig, vi åkte och köpte glass och satte oss vid hamnen. Tittade på båtar och pratade om allt och inget. Mysig kväll.

Amanda åker om 3 veckor, då ska hon hem till lilla Sverige igen. Vad skönt för henne, hon har verkligen kämpat detta året. Nu förstår jag mer hur ensam jag kommer bli här borta, vilket jag får skylla mig själv för. Jag har fortfarande Theresa och Aline, vilka jag antagligen kommer umgås med oftare. Det är bara en väldigt stor skillnad från vad jag hade hemma, då var det ofta folk omkring mig. Jag kunde ringa olika människor varje dag och fråga vad dom skulle göra, vänner ringde mig och frågade vad jag skulle göra.
Allting är väldigt olikt  hemma här, på många olika sätt. Den jobbigaste känslan är väl att känna sig ensam, och det känner jag mig nu. Även om inte Amanda har åkt ännu, så känns det jobbigt. Det är en klump i magen.

Jag försöker se positivt på det och jag vet att det kommer bli jätte bra! Det kommer komma nya människor hit och man får väl öppna munnen oftare än innan. Imorgon är det au pair möte, jag får väl kika runt lite då och se vad som finns. Det är lite typiskt att vara vän med en tysk och en brasilianare. Det finns nog flest av dom här, och Theresa har nog bara tyska vänner som hon umgås med hela tiden, och samma gäller Aline. Så dom kommer ju aldrig vara beroende av mig, men jag kommer vara det av dom.
Den känslan är ännu jobbigare.

Det sista jag behöver nu är någon som kommenterar och skäller ut mig för att jag inte öppnat käften innan, det vet jag redan att jag borde gjort.

Och jag fick vänner, som åker hem en efter en.



Sov gott!


Inuti..

Jag har oftast skrivit om saker som händer här och vad mina planer är.

Sällan om hur jag mår, och om jag skrivit hur jag mår så är det bra. Och jag ljuger inte, jag mår oftast jätte bra här borta. Men att läsa den här bloggen är inget sätt att lära känna mig, ni tror ni får en vink av hur jag är men jag var underbarn i svenska i sjuan och fick klara MVG (Tills jag inte tyckte om lärarna längre). Jag har ett speciellt sinne för att skriva. Det brukade vara något jag gjorde för att få ut känslor, eller uppleva drömmar. Det är nog ett flertal "böcker" jag börjar skriva på hemma, men oftast blev dom inte längre än några sidor långa.

Men det här är ju verkligen inte den jag är, och man ska kanske inte skriva en blogg för att visa vem man är. Eller det är kanske det man ska göra?

Jag vill ofta låtsas om som att det är väldigt bra, och ofta är det bra. Tackar gudarna för det. Men ibland vill man inte riktigt medge att man misslyckats, att man gör något man inte borde göra. Ibland anser jag att jag är sinnesjuk, troligen är jag det. Men det är saker som hänt som verkligen påverkar en så himla mycket, jag vet att jag är ung och att tider kommer förändras. Man blir visare, och ni förstår nog inte hur vis jag igentligen blivit. Tillslut kommer inte saker som hänt innan påverka mig längre, och den dagen är efterlängtad.


Samtidigt skäms jag för att gå och må dåligt över en sak som man kan skratta åt, jag var 16 år. Det är sånt som händer och sånt man kommer över, alla har väl haft sin första kärlek? Varför ska jag fortfarande tänka såhär?


Jag har varit väldigt ledsen ikväll och fällt tårar, vilket då har påminnt mig om hur det en gång var för mig. Tårar, ofta. Jag grät flera gånger i veckan. Ibland fler än 1 gång per dag, men det var aldrig någon som visste. Min mamma och pappa förstog ju att det inte var bra och mina kompisar visste att jag var ledsen. Tänk att det är mitt minne från min första kärlek, tårar.


När man umgås med en person länge och intensivt, vän eller pojk/flickvän, så litar man på den personen. Man känner varandra. Efter 1,5 år är allting helt plötsligt inte sant, man är helt dumförklarad. Alla andra visste, men inte du..


Jag vet verkligen inte varför jag skriver det här på min blogg, det finns nog ingen som har nytta av det här. Och jag tror inte att det kommer bli lättare för att jag skriver det här. Jag bara kände för det.




Det finns ingen riktig poäng med det här inlägget, men det är min blogg och jag får faktiskt skriva vad jag vill här.


Så nu står du på din topp och ingen bryr sig om din egotripp.
Du fick ditt lilla lyft och hänger upp ditt lilla tidningsklipp.
Va kul, att det gick vägen, du som varit så benägen.
Men vem är det som du tävlar mot?
Vad är det egentligen du vill ha?
Vem är det du vill verka som att va?
Du borde leva livet, men du söker nånting annat, idiot!



Ja, du har så rätt så..

Det värsta jag varit med om!

Jag och Amanda skulle använda oss av våra presentkort vi fått, då vi skulle få håret fixat med tvätt och massage, manikyr, fönat å fixat det. Men vilket tattar ställe, hon klippte nog mitt hår på 15 minuter. Hon klippte bara av 10 cm på längden, tunnade det med en sån där tand sax jätte mycket. Det såg precis likadant ut som innan fasst kortare.

Jag fick lite slingat iaf, vilket var skönt. Men mitt mörka hår är fortfarande kvar i topparna :S

Manikyren var det värsta både jag och Amanda varit med om, vi hade kunnat göra det bättre själva. Tjejen som gjorde det var lite mesig och naglarna kändes inte rena efter hon gjort iordning dom. Nagelacket var utanför och kladdigt, katastrof!

Vi var också tvugna att skynda oss till tåget, för dom tog alldeles för lång tid på sig. 3,5 timma tog det, och då klippte hon mitt hår på FEMTON minuter. Vad gjorde dom igentligen? Så jag gick därifrån med fuktigt hår, eftersom vi inte hann mer.

Jaja, så kan det också gå :-P Men jag och Amanda skrattade ganska gott åt allting på vägen hem i tåget!

Lördag kväll, vad ska jag hitta på? Först och främst skall jag ta bort mitt fruktansvärda nagelack. Jag ska dusha, vika kläder.

Jag sitter just nu och äter vindruvor, läser bloggar och ser bilder på alla tjockisar i kungsbacka som är gravida. Snacka om flodvåg asså. Sicka nötter, dom vet inte vad dom ger sig in på... Men all lycka, speciellt till den tjockaste tjockisen Nina :)


Ha det bra! Jag kanske skriver här själv någon dag när jag ska ha barn :) Men då får ni vänta.... länge....

Finally Weekend


John Mayer is blessed with a burden.


Han var helt tok-sjukt bra! Vi skrek som 14:åringar när han kom ut på scenen. Helt otroligt! Och alla ni hjärtekrossade människor som lyssnar på John med saliv rinnandes från mungipan, han är snygg! Georgus skulle nog vara rätt ord.


         

     



Regnet kom på oss, men vi tog skydd. Som tur är så blir det aldrig kallt här, förutom mitt på natten då man glömt stänga av AC:n.

Mycket tankar i luften, John är nog en människa som sätter dom igång ganska bra. Hans låtar är som skrivna till mig, tycker jag. Det är därför också ganska trevligt att lyssna på honom om man är själv, då är man inte så ensam längre.


Amanda är faktiskt min lilla ängel här borta, hon lyssnar och förstår. Det är skönt att ha någon här borta, som man faktiskt kan ringa och prata med. Tack :)


Imorgon ska jag klippa mig, skööönt. Söndag blir det kanske gospel, får se vart vindarna för oss!
Puss och kram


6 av 5 möjliga..

Ja, så bra var den. Helt otroligt, vilken upplevelse! Det är verkligen något bortom drömmar och fantasier. Bästa musikalen jag gått på helt klart (har bara varit på en innan ;P)
Och så blev jag kär på köpet ;) Underbar var den, Mamma Mia. Nu är jag stolt svensk!


Imorgon börjar sommarskolan, skönt skönt skönt..


Men nu är klockan mycket, och jag ska sova. Ha det bra och dröm sött, det kommer jag göra :)

Klockan är sent..

Ni skulle se mina naglar nu ;) Sååå fina, tog en färg som matchade min bikini, smart va?

Klockan är kvart över 2 på natten, och jag ska jobba imon......... Vet inte när jag börjar, men ja sätter klockan på 8 så får jag fråga henne då.


Jag visade upp mitt ID idag, och det funkade alldeles utmärkt. Men vi tyckte dock inte om servitrisen på Hardrock. NajNaj..


Fernanda har lärt sig Svenska. - Stick och brinn, Försiktigt, Vi är bäst, Jag älskar dig, *piiiip*,
Vi planerade lite ikväll också, och om fem år ska vi åka och hälsa på Fernanda i Mexico. Åka på roadtrip och sånt där, sen fem år senare ska Fernanda komma till Sverige, då ska vi bila genom Europa. Bra planer, och gott om tid för att spara. Låter bra :P


Nu ska jag sova, har en lång dag framför mig imorgon. Ha det bra!


Ändrade planer

Fick precis reda på att Bäckman blivit köpt av något lag i Ohio, först blev jag ju lite besviken men det släppte ganska fort. Som både jag och Maddis sa, så är ju huvudsaken att dom trivs där dom är och att dom mår bra. Så jag önskar dom all lycka ! :)


Så jag sitter här och små planerar, tänker och funderar hur dom sista dagarna ska spenderas här. För jag ska boka flygbiljett nästa vecka, från LA till NY. Och nu måste jag ställa min andra resväska hos familjen medans jag är ute och reser. Då måste jag åka och hämta den igen, vilket kommer göra allting mycket jobbigare.
Jag vill gärna bo i stan dom sista dagarna, och jag har hittat ett jätte bra hostel för 3 nätter som går på lite över 90 dollar för alla nätterna. Det är ett rum med 10 bäddar och privat toa/dush. Då hade det funkat om jag kom hit på söndag kväll, när jag landat. Och sedan åker in igen måndag förmiddag och checkar in, sen stannar där i 3 nätter och tar mig till flyget själv på torsdagen. För mig låter detta som en strålande plan, och det är jätte lätt att ta sig till flygplatsen, det kostar bara 7 dollar en väg. Hostelet ligger vid Madison square garden, så det är väldigt centralt och nära bra tunnelbanor.


Jag tycker det låter som en bra plan, nu ska jag bara berätta den för Lisa också :) Hon kommer ju vilja att jag bor här dom sista dagarna, men dom sista dagarna vill jag vara där inne.




Jaja, nu är det inte kaos i mitt huvud längre. Det känns bra :) Får prata med Lisa nästa vecka då vi bokar flygbiljetten.


Om några timmar ska jag åka in till stan, ska träffa Fernanda. Vi ska göra pedikyr, köpa en resväska till henne, och mer vet vi inte. Vi får se!

Imorgon är det Mamma Mia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Puss å kram


Sköna dagar

Min familj har lämnat mig, och det är inget jag gråter över. Dom åkte igår morse, och kommer antagligen hem ikväll eller imorgon bitti.

Jag låg och solade hela dagen igår, det var underbart. Men min hy är konstig, jag har några mörka fläckar på min överarm. Knepigt!

Idag är det inte soligt, så jag får ta mig i kragen och städa ur mitt rum. Det skulle vara underbart å få det skinande igen, man mår bättre då. Imorgon hoppas jag att det blir sol, så jag kan bränna lite innan jag åker in till stan med Fernanda. Vi ska göra Manikyr och Pedikyr. Jag ska dock bara göra Pedikyr, eftersom ja sköter naglarna själv.

Söndag förmiddag blir det jobb, ska hjälpa Lisa lite och slutar vid 5, då blir det snabba puckar för halv 7 ska jag vara i stan! Mamma Miiiiaaaaaa! Ja, den ska jag se :) Ska bli riktigt kul verkligen, längtar så.



Jag vet inte varför, men dom senaste dagarna har jag funderat över en tatuering. Och jag vill verkligen verkligen verkligen ha den perfekta, för den ska ju sitta hela livet. Jag vet ungefär hur den ska se ut, och jag tänkte utnyttja Amanda lite, så hon får kladda lite med det och hjälpa mig sätta ihop två delar. Får se om jag  har råd här, eller om jag gör det hemma. Men det hade varit roligare att göra den här.



Nu ska jag börja städa! Ha det bra!


Stjärntecken

TVILLINGARNA

NYKELORD: Mångsidig/Verbal
HÄRSKARE: Merkurius
ELEMENT: Luft
TIDSPERIOD: 22/5-21/6


Den typiska Tvillingen är mångsidig, humoristisk och utåtriktad, tycker om att diskutera och att utbyta tankar och idéer. Sociala kontakter och omväxling är ett livsvillkor, liksom intellektuell stimulans och rörlighet. En vid och brokig bekantskapskrets hör till bilden samt en ständig strävan efter nya upplevelser. Tvillingen älskar att resa och tenderar att vara lite rastlös.
Den som är präglad av detta lufttecken brukar ha många projekt på gång och trivs bäst med flera bollar i luften samtidigt. Man brukar säga att Tvillingen är något av en mångsysslare, som sällan har tålamod att riktigt fördjupa sig i en sak utan hellre vill veta lite om mycket. Baksidan med denna flexibla karaktär är tendenser till ombytlighet.
Tvillingen har ofta svårt för att bestämma sig och har en benägenhet att skjuta upp problemlösningar till sista minuten, men brukar alltid hitta någon finurlig lösning och klarar därmed de flesta situationer. En stor tillgång är den humoristiska, fördomsfria läggningen. Tvillingen dömer aldrig någon utan försöker att se saker och ting ur olika synvinklar.
En lättsam, anpassningsbar läggning är kännetecknande samt en ungdomlighet som brukar bevaras långt upp i åren.
Tvillingen är mycket kommunikativ och laborerar gärna med tankar och idéer. Här finns emellertid en tendens att bygga luftslott, varför de flesta uppslagen stannar på idéstadiet. Men innan Tvillingen hunnit reflektera över det, är i regel nya projekt på gång!
Tecknet styrs av den snabba planeten Merkurius. Det gör Tvillingen vaken, smidig och snabbtänkt. Den som är präglad av detta vetgiriga tecken har i allmänhet lätt för att lära och är duktig i att uttrycka sig, antingen i tal eller skrift, eller kanske rentav båda delarna. En stor del av Tvillingens liv går ut på att söka och förmedla kunskap.
Rutinarbete är ingenting som lockar. Tvillingen behöver ett omväxlande, stimulerande yrke och söker sig vanligen till något verksamhetsområde med anknytning till kommunikation eller förmedling. Fysiskt associeras tecknet med lungor, luftrör, händer, armar och nervsystemet






Det kanske bara är jag, men herregud vad det stämmer..


Jag forskar verkligen inte med detta och tänkte faktiskt lägga in här vare sig det passade eller ej, men jag blev chockad när det fanns så många likheter.

- Shut off the shower!

Okej!

Nummer 378 på listan:
Tvättat håret i en diskho, i köket hos en värdfamilj - Avbockat!




Vi har haft gäster i helgen, Franks syster kom hit med hennes två barn + au pair. Jag märkte ju inte direkt av trängslen, för i det här hemmet blir jag inte utslängd från mitt rum när det kommer gäster. Känner någon sig träffad?

Rita, som Franks syster heter, hennes yngsta var med. 2 åring adopterad från Kina, vacker? Ja! Det strålade verkligen om henne, hon kunde knappt säga ett ord, men man smälte verkligen. Sån gullunge!

I lördags var jag på poolparty, när gästerna anlände. Så jag slapp med det böket. Partyt var riktigt roligt faktiskt, vi virrade dock runt i en halvtimma innan vi kom fram. Men väl framme var det mat! Gott gott, jag var inte så värst hungrig men det blev korv med bröd. Det slinker alltid ner.

Vi var tvugna att skynda in ett tag, då åskan kom och dundrade förbi. Tillslut klarnade himlen och vi plaskade i! Jag flög i som en raket, den poolen va go. Jag, Amanda och Fernanda låg säkert i 2 timmar, medans dom andra tyska tjejerna gick upp titt som tätt, och tidigare än oss. Amanda kom också på att hon skulle ha pool när hon blir stor.


När vi hade dushat klart och blivit lite rena iaf, då var det dags för tårta! Jättegod var den faktiskt. Det blev lite mingel och prat om allt och inget. En trevlig kväll, vid halv elva blev det hemgång. Eller om det var halv tolv.. Minns inte..

            


Theresa Amanda och Fernanda, helt underbara människor! Bilden där bara min ben syns pytte lite, där e de meningen att hela jag ska synas då jag hoppar. Men Fernanda suger på att ta kort :P
Bilden där jag och Amanda är halvägs uppe, där ska vi vara uppe med armarna flaxande. Men, Fernanda...


Vaknade i ganska bra tid på Söndag morgon, packade väska för stranden och cyklade till våran lilla "bay". En strand, men inget riktigt vatten. Det är mest äckligt för alla båtar som åker där fram och tillbaka. Och på samma plats är poolen jag åker till med barnen.
Jätte skönt att bara ligga för mig själv och lyssna på musik, ta det lugnt. En perfekt söndag helt enkelt. Men så kommer åskan, såklart. Livvakterna blåser i piporna och jag måste gå! Jag fick iaf några timmar. Sen blev det en skön dush och en film!

Igår åkte vi allihop tillsammans till en strand vid Rockaway Beach. Lisa var hemma från jobbet så det va kul. Vi packar och gör oss iordning, allting rullar på. Vi hoppar in i bilen och stänger dörrarna.

- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

- OPEN THE DOOR OPEN THE DOOR!

Okej, panik? JA! Min lilltös fastnade med fingrarna i dörren! Och vet ni vem som tjatar mest i hela världen på henne att inte slå igen dörrar, ALDRIG leka med dörrar någonsin? JAG! Så fort hon ska skämtar och slå igen en dörr eller nått så blir jag alltid förbannad å säger till henne. Men, det hjälpte inte.

Eftersom vi åkte i en minivan var det nog bättre, än en vanlig bildörr. Eftersom dörrar på en van är automatiska, dom går igen av sig själv i en ganska långsam takt. Det är som ett lock som läggs på en låda, så man kan klämma sig runtom hela dörren, inte bara där fram där man "ser" dörren gå igen. Så lilltösen håller några fingrar bakom hennes huvud mot "väggen" tror hon. Men där hon håller fingrarna lägger bildörren sig och klämmer hennes fingrar.

Jag hoppas ni förstod något av förklaringen.

Samtidigt som Lisa försöker öppna där bak, då försöker Rita öppna där fram och då öppnar den sig inte. Men efter några sekunder går den upp, lilltösen är jätteduktig och står på gatan. Skriker dock som en tok, men vem hade inte gjort det. Hon får is på handen och Lisa går in och ringer.

Jag sitter med tre barn inne i en bil, och har inte en aning om alla fingrar e av eller om det inte ens är något. Barnen frågar saker hela tiden, och det är svårt att finna svar till alla.

Jag säger -Hoppas den bara är svullen.

Då börjas det.

- Är det bra om den är svullen? Är det bättre än blod? Men om jag skär mig, då blir jag inte svullen? Tänk om hon blöder? Blir hon svullen då?

Ni förstår...

Då kommer den andra au pairen ut och säger att 2 fingrar är svullna, men bilen kör ändå med riktning mot sjukhus. Röntgen, men inget syns. Så äntligen iväg till stranden! Men jag måste skryta om hur duktig lilltösen är som var så duktig.


         

Sötungen ser ni på bilden längst till höger :)


Vi var hemma vid 6, då hoppade jag i poolen med barnen och svalkade av mig. Otroligt skön, den var varm och go efter en hel dag. Jag slockande ganska gott på kvällen kan jag tala om ;)


Idag åkte gästerna hem, så det har varit en helt vanlig dag för mig. Vi åkte på en cykel tur, inte jag som får knalla på, och efter den blev det en tur med vagnen. Jag visste inte vad ja skulle göra med dom efter jag tryckt i dom lunch. Eftersom hon hade ont i örat från poolen dagen innan, då fick jag inte ta i dom där. Solen sken som aldrig förr, jag ville inte gå miste om den.

I med dom i kärran, så bar det av i en timma. Skönt för dom, kämpigt för mig. Vi var ute en stund efter turen, då satt jag bara och svettades och bokstavligt talat stekte i solen. Varmt varmt varmt.


Dagen gick fort, dushade dom sen middag! Jag kikar ner i källaren och ser att det är massa vatten på golvet, så när Lisa kommer hem visar jag henne. Antagligen tvättmaskinen!

Jag körde iväg en sväng till bibblan, hyrde en film. Vänta på "Den vita stormen", den skickas från ett annat bibliotek.
När jag kom hem skulle jag ta mig en välförtjänt dush!
Jag snor samtidigt lite av tjejens balsam, tar faktiskt ganska mkt då håret är torrt och slitet. Tänkte låta det sitta i en stund och göra håret gott.

- MARTINA, SHUT OFF THE SHOWER!

Där står jag.. I en dush, med mer balsam i håret än någonsin. Inte ens fått tvätta kroppen med tvål. Då ska jag stänga av...? Jag går ur dushen, virar en handduk om mig och frågar vad f*n det e som händer.

Då är det en läcka någonstans från dushen ner till källaren, så när jag dushade blev det ännu mer vatten där nere. Vilket Lisa märkte då barnen behövde gå på toa, och skulle gå i källaren eftersom jag var på toan.

Jag fick ta på mig kläder, och gå ner till diskhon i köket. Dom har en såndär slang man kan ta loss och använda nästan som ett dush munstycke. Det gick fint, men inte riktigt vad jag hade tänkt mig.


Tokigt, eller tokigt?





På söndag ska jag se Mamma Mia på Broadway! Wohooo! En biljett kostade 67 dollar, så jag slog till. Ska gå med Amanda och hennes syster som är här och hälsar på!

Kan ni också tänka er att jag är ledig på torsdag och fredag!? Vilken lyx, jag ska dock jobba söndag lite innan showen. Men det är det värt! Två hela dagar, slappa på stranden? Ja!



Nu ska jag titta på Love Actually, och bara slappa. Med min odushade kropp......


Marie! Maddis sa meningen var att det skulle finnas en skiva med bilder i brevet, men där fanns bara en tidning. Först när jag fick det tittade jag igenom paketet tio gånger innan jag knycklade ihop det. Och efter Maddis sa det tittade jag en gång till. Nada, ingenting!




Puss på er! Sov så gott :)


RSS 2.0