Jaha, va kul..


Fick ett sms igår kväll vid 11 att Aline inte fått någon lön den här helgen, så hon kan inte åka med idag...? Så frågade jag om dom inte hade några kontanter hemma som hon kunde ta sålänge, men då fick hon en check istället. Och det var ju mycket smartare, för bankerna är stängda på söndagar så dom pengarna kan hon ju glömma. Så jag frågade om dom kanske bara hade 40 dollar hon kunde låna i kontanter sålänge, men det fick jag inget svar på.
Skriver man verkligen klockan 11 kvällen innan att man inte kan åka med.
Blev mest trött och faktiskt inte förvånad. Får väl se vad jag gör idag, det är skit tråkigt väder ute så jag kanske åker nånstans. Vart vet ja inte.

Nu har jag iaf ätit frukost, och snart e tvätten klar så då får ja vika lite granna.
 
Hittade en väldigt bra låt, eftersom jag är en riktig grävare i youtube hittar jag ganska mycket.
Vanligtvis lyssnar jag inte på den här sortens musik. Men den här fastnade jag för, plus att jag också gillar "Säkert!". Tjejrösten som ni hör.

Lördag


Tänkte gå och lägga mig vid hyffsad tid igår, efter två program med Doobidoo och lite glass gick jag och borstade tänderna. Sen knallade jag ner för att hämta vatten.
Då säger Lisa och Frank att det varit debatt på tv mellan dom två kandidaterna som vill bli president.
Och detta blev börja på en flera timmars lång pratstund mellan oss tre, jag kom inte i sägn förens efter klockan 1 på natten. Men vad jag har lärt mig! Helt otroligt, och sånt här får man aldrig lära sig i varken skola eller böcker.
Frank är inte särskilt smart, som han säger själv, men väldigt allmänbildad. Så vi pratade mycket om det som pågår i Irak och Israel och Pakistan och ja, hela mellanöstern. Vi pratade om andra världskriget och Japan, vi pratade om Olja och terrorister.
Och jag hade ju många osvarade frågor angående många saker, men nu har jag svar på en del saker.
Och just nu känner jag mig som ett barn som vill berätta allting jag hört, men tyvärr orkar jag inte skriva allt.
Men jag lärde mig iaf att Pearl Harbor ligger på Hawaii. Dom hade ungefär 50 olika "fleet" som han kallade det, och det är hur många båtar som helst. Dom håller liksom vattnen säkra där borta. Den dagen dom blev bombade av Japan, då var alla 50 stycken inne i Pearl Harbor.

Jag vet också att Usa tog jätte smarta människor från Tyskland under andra värdlskriget, flög dom till Usa. Byggde upp en stor slags station mitt i Nevada öknen och där gjorde dom klart atombomberna. Två st, Fat man och Little boy. Sen släpptes dom i Japan.

Tydligen var kriget redan över, bomberna behövdes inte släppas. Men det var ett test, se hur många som dödades. Och så fick ja redan på att Usa kör en del på den där "ge igen" grejen. Efter vad Japanarna gjorde mot Pearl Harbor, så gav Usa igen på dom även fasst dom inte behövde. Också för att världens skulle se vad som händer om man ger sig på Usa.


Allt detta är ju såklart inte fakta, det står väl antagligen inte på papper att dom ville se hur många som dödades. Men ser vi det från andra hållet, skulle vi svenskar prata om något som hänt i vårat land, så vet vi hur Sverige funkar och orsaker till vissa saker, fasst det inte står på papper.

Vi pratade också om att Amerikaner är väldigt korkade, och vad det är för skillnad på Sverige och Usa. När det gäller utbildning och arbete m.m. Vi kom också in på jämnställdheten både i Sverige och Usa, här har dom också oerhörd skillnad mellan kvinnor och män. En kvinna på Franks jobb tjänar lite mindre än honom, men ändå jobbat 5 år längre än honom.

Men nu när jag tänker efter, så är ju Sverige ett smart land. Vi får elektricitet på ett bra sätt, vi lär oss att köra bil på ett bra sätt, vi har bra sjukvård och äldreomsorg. Självklart kan allting bli mycket bättre. Men, vad gör oss svenskar smartare än Amerikanare?


Jaja, nog om detta. Men självklart drömde jag om krig och politiker hela natten.

Nu sitter jag med mina nya träningsbyxor och tänkte gå ut och gå. Men jag väntar lite faktiskt, det är varmt ute men ändå fuktigt och ser ut som det kan regna när som helst. Lite svårt att veta hur man ska klä mig, och jag har inte världens mest varierade garderob här heller.
Lite senare blir det istället.

Kan ni förstå att jag inte har några kläder på golvet?? Det har gått flera dagar och rummet är fortfarande rent!! Helt otroligt, mycket nöjd.

Nu ska jag dra mig! Puss och kram


Hittade en sida med lite mer fakta angående bomberna här.


Lite bättre humör..


Efter lite shopping så känns det faktiskt bättre.. Och snart ska jag bjuda mig själv på en stor skål glass!

Jag fick alltså ihop en vinterjacka från Colombia, ett par joggingskor från Reebok, en BH, ett par vanliga träningsbyxor med långa ben (Har bara korta, och det är liiite kallare ute nu för tiden) och till sist ett par strumpbyxor, som kändes omöjliga att få på men sitter perfekt på!

Detta gick på 110 dollar. Det är ca 700 kronor. I vanliga fall hade du fått endast jacka för det priset, eller lite mer än halva skorna.
Glad? JA!

Ska även kika nu om det har ändrats något på mitt konto!

Puss och kram!

Alla svordomar i världen


Det är så TYPISKT! Ge mig pengar och jag LOVAR att något händer. Så typiskt. Jag vill SLÅ någon så hårt.


Jag åker till den här sko affären och köper mina skor, sedan åker jag till Marshalls för att köpa mina joggingskor. Då fungerar inte kortet, så jag åker hem och kollar min internet bank. Då har 241 kronor dragits två gånger. Vilket måste komma ifrån affären, men jag har ju inget bevis. Va ska ja göra då?
Så jag åkte till affären och de enda dom sa var att ja skulle prata me min bank och se vem som dragit dom andra 241. Först var det nån jävla kille som försökte hjälpa mig, och han kunde inte bra Engelska. Så jag blev bara mer förbannad för han började gapa på mig. Jag stog verkligen och skakade med gråten i halsen.

Så nu har jag ringt min mamma, mitt uppe i hennes fest. Hon sa att jag får vänta och se om banken kanske gjort ett misstag eller om det nu är affären som dragit det två gånger. Isåfall skriver ja bara ut ett kontoutdrag och tar med det till affären.

Jag är trött på detta. Jag skulle igentligen blivit en uteliggare utan pengar, eller.. Det kanske e de ja kommer bli? För att jag är en jävla idiot.Det är ju inte såhär man ska känna när man äntligen fått köpt ett par efterlängtade skor??????? Sitta å lipa å va en stor MES! AAAAH! Nu står dom där på hyllan å va fan bryr ja mig om de när pengar alltid e ett jävla problem för mig.


Jag lyckas ALLTID! Hatar det..


Hmm.. Ont i magen..


Det ringde en tjej igår och sa att Frank hade tid idag klockan kvart över 9 på morgonen. Jag skrev ner allting på en lapp och la på mikron så att alla kan se. För jag vet med mig att jag alltid glömmer och säga till dom saker!
Så självklart ringer det imorse, och dom säger att Frank har missat tiden.
Men jag frågade dom när dom ringde och påminde om Frank visste om att han hade tid! Så sa hon ja, det vet han men vi påminner bara.
Så han missade det och nu ringde dom och sa att han var tvungen att boka om. Ska jag skriva en till lapp då? För den kommer väl antagligen ingen läsa heller, och jag kommer ju glömma att säga till dom.
Jag blir så trött, och så vill ja ju inte heller att detta ska vara mitt fel.

Åh, jag får ringa Lisa och säga att han måste boka om. Så får hon säga det till honom. Suck!Det var inte så jätte farligt, jag sa vad som gällde och hon föreslog att jag alltid ringde henne med en gång om någon ringer. Eftersom det sällan ringer någon hit.Jag har nu också tagit bort Totte som min vän på Facebook och blockat och tagit bort honom på MSN, för han tänker visa hela världen va barnets kön är. Så nu har jag gjort allt jag kan!

Är väl tur att jag inte pratar me honom nått, för nu kan jag inte göra det.Ska också köpa skor idag! Kom på att jag kan ta bilen till Valley stream och kolla in joggingskor där!! Dom har ju footlocker där också. Så det blir en sväng dit, kanske hittar jag något! Sen ska jag köpa dom bästa hiking skorna i världen.


Puss och kram!


Mys helg


Imorgon är det fredag, skönt skönt skönt.

Det blir till att köpa jacka på kvällen! Yes! Och självklart skorna, verkligen perfekta. Sååå glad :)


And, we are going to the city on Sunday to see stuff that we "must" see! We are heading downtown to see the house from "Friends" (Vänner) and also Carries stairs from Sex and the city. Washington Square park, where they where shooting some parts from "August Rush" and "I Am Legend". And Im gonna show Aline the "statue" that is from Ps I love you. No, i can't see it to many times :) Loooooove it!!!!!

And if we have more time after that we will be going uptown and hopefully picking some flowers in Central Park before they all go away. You know i want to pick some and then put it in a book, so i can keep it forever :) And i want a picture inside the Plaza hotel (Home alone 2 you know??).
 
Also I want to go up in the Rockafeller tower (I seriously dont know what it's called, haha ?!?). Hopefully we have time, but if not we are planning to go another time! But i can't wait to go, And its more fun and better to go with a friend, cus then they can take the photos of you and whatever the thing is :P

I felt sick today, but its better now. Feel like sleeping, maybe a good idea?

Take care, XXX
Fajtas kan man verkligen säga..


Känns inte som jag sovit inatt, vaknade hela tiden och kändes inte som ja somnade nån gång. Riktigt irriterande!!!!!!!!


Nu ska jag gå å vara trött..

Då var arbetsdagen slut..


Jag är jätte trött och har lite lätt huvudvärk, men har svalt två tabletter så det går nog över snart. Känns ändå väldigt bra, då känner man att man har arbetat iaf. Vi stor rensade jag och barnen bland leksakerna, det behövdes. Jag slängde saker i smyg och ibland gick dom faktiskt med på att slänga saker.

Lillkillen va riktigt rolig. Jag hittade en leksak som jag aldrig sett honom leka med.

"When was the last time you played with this?" - jag
"..... Last year!" - Lillkillen
"So I can put it in the garbage?" - jag
"NO NO NO! Im gonna play with it?!?" - Säger lillkillen heeeelt oförstående om varför den ska slängas!

Allting ska vara kvar tycker dom, men jag fick iaf slängt dessa jobbiga McDonalds leksaker som gör massa ljud i tid och otid.

Mina naglar är målade, men helt skadade. Jag river och brötar me dom hela dagarna, så det håller inte riktigt. Jag får la vänta. Men någon som har tips på något man kan ha för å stärka dom? Jag hittar bara vanliga genomskinliga lack.


Nu e ja svettig och äcklig, det blir en härlig dush snart! Jag har fortfarande den måbra känsla i kroppen som jag hade förut när jag pratade med mamma.
Tänk vad ett rent rum kan göra, all stress går nästan bort. Och ikväll ska jag fajtas med kudden igen, ingen musik!


Puss och kram!

Minneskort: Check!


Sådär ja, det gick smidigt och bra. Åkte iväg till Marshalls efteråt men det blev bara någon minut, jag började må illa och var jätte hungrig så jag åkte hem istället. Så nu ska de bli lite potatismos med kyckling och majs! Gott!


Rasten får bli lite mys tid idag känner jag, efter maten ska jag skriva listan och måla både tå och handnaglar (Handnaglar?). Sen lite ögonbryns plockning, det görs ju varannan månad typ :P Om ens de. Men vem bryr sig!

Nu skriiiiker magen! Måste äta! puss på er

Minneskort och en lista


Nu under rasten ska jag shoppa minneskort, dom rear ut 2GB korten! 20 dollar för 2GB, och 24 dollar för 1GB. Klart man passar på!?

Sen ska jag skriva en lista till helgen, jag och Aline ska utforska staden på lördag så vi måste ha "a plan" som hon säger. Det ska bli kuuul! Äntligen ska ja få se den där LOVE skylten! Och kanske åka upp en sväng i Rockfeller huset om vädret tillåter! Därifrån kan man nämligen se Central Park mycket bättre, och man kan också se Empire State Building sträcka sig upp i skyn :)

Nästa helg vill jag nog åka in och göra en sån målning i Central Park, där dom skissar av en. Det blir jätte fint verkligen, och förhoppningsvis inte alltför dyrt.


Igår gick jag i säng kvart över tio och släckte lampan, men jag låg kanske i en timma och kunde inte somna. Jag automatiskt tänkte byta låt med handen, som jag brukar göra. Asså fattar ni? Ja e så van vid att han musik, så när ja inte ens har den på så letar ja efter mp3:n och försöker "byta låt". Ja e ju störd.
Jag har inte märkt ännu någon skillnad, men det märker ja väl om ett tag.


Ska prova lite skor me! Herrskor också :) Och igår slängde ja en sopsäck me kläder till kyrkan, snäll ja e va?

Puss å kram!

Rent rum!


Välpolerat och dammsugit överallt! Skönt!

Nu är klockan över tio, så fort i säng nu!

Puss och kram

(Fick köpt mig ett par mjukisbrallor istället för plånbok, mkt bättre)

Det funkade!


Jag släckte nog lampan exakt klockan tio, och ärligt talat var jag nervös. Hur ska jag kunna somna? Eftersom detta huset är ganska högljutt, och jag har ju inte tänkt på det innan eftersom jag lyssnade på musik.
Men tillslut somnade jag och drömde en lång och konstig dröm. Men den slutade såååå bra :D

Idag blir det storstädning som sagt, det var en insekt i mitt rum igår så jag fick ryck. Då måste det städas!

Ska köpa en plånbok idag me, så himla fin. Sen ska jag åka runt och kika i några affärer, plus prova ett par skor.

Ha en skön dag allihopa så hörs vi!


Juste, vi har blivit  flera i våran lilla grupp på facebook. Tre från England, varav två åker tillsammans, en från Danmark och så lilla jag! :) Man märker att vi alla är ganska hyper över resan då vi skriver om kläder och pengar och skor hela tiden.
För det är verkligen en "svår" månad att åka i. November, det kan vara både varmt och kallt. Speciellt när vi ska börja i NY, som kommer vara betydligt kallare än Las Vegas och Los Angeles. Men när vi kommer klättra i berg och Grand Canyon så blir det ju kyligare.

Och eftersom vi kommer behöva gå upp tiiiiidigt några gånger för att se soluppgång så blir det varma kläder på.
Åh, som jag längtar!!

Puss och kram!

Då ska detta funka då..


Jag ska försöka att börja lägga mig klockan tio, lampan ska vara släckt då. Och att ja ska vänja bort musiken jag lyssnar på varje kväll tills ja somnar.

Det är faktiskt mycket jobbigare än vad ni tror, jag har nog lyssnat på musik tills ja somnat i flera år. Sen 1:an på gymnasiet tror jag faktiskt.

Och imorgon blir det fan STORSTÄDNING under rasten! Stor rensning och damsugning och damma! Huua va äckligt mitt rum e!

10 min kvar till läggdags. Puss och kram!

Meh..


Jag har räknat vartenda mynt flera gånger och jag har inte Alabama. Antagligen har jag väl fått Alabama och tänkt att "Det har jag" och sedan handlat för det. För jag har det inte! Jag har suttit och räknat staterna flera gånger, och jag har inte Alabama.

Har du Alabama?

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih!!


Jag har hittat en vääään, jag har hittat en vääään, jag har hittat en vääään!!

Inte här, nej nej. En som ska åka på samma resa som mig! Det finns nämligen en liten "hemsida" på Facebook som Trek America har, så jag skrev i deras gästbok och frågade om någon skulle på samma som mig. Så idag hade jag fått ett mail från en tjej som ska ta samma tur som mig, och hon har nu gjort en egen "hemsida" på facebook där vi alla kan prata osv. Hittils e de bara hon å ja :P Men blir det inga fler så träffar vi ju dom sen iaf!

Något som va kul å höra var att hon skulle stanna i LA också, på det hotellet jag ska stanna på med. Hon ska vara där till den 8:e och jag till den 7:e. Åh, vad glad jag blir nu! För det blir ju tusen gånger roligare, om jag inte är där själv. Säkrare också för den delen...

Jag e glaaaaaad!

Puss och kram

Och för att göra min dag ännu bättre så hittade jag TVÅ quarters med Alaska och Illinois! Gött! Nu har jag bara två kvar :) Hawaii och Alabama!


54

Därför är barn bäst


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv. Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar. På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur. Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Läraren som sedan läste den här inlämningen sa att han aldrig någonsin läst något liknande. Personligen tycker jag han är ett geni i vissa punkter.


Barn, vad vore världen utan dom?

Snyft..


Nina snackar om att hon är i någon känslig period, men jag börjar ju också fan lipa åt ALLT!
Jag satt seriöst och läste en barnbok förut, och blev helt känslig och rörd. Haha! Helt knäppt, jag tänkte för mig själv vad jag e för person igentligen. Helt störd.

Nu har jag nämligen precis lipat åt sista 5 min från OC, hittade det på youtube och kollade inte det. Jag följer inte ens programmet, har sett det någon gång innan. Men det är ju faktiskt väldigt känslosamt, eftersom hans livs kärlek har dött.

Jag fick scrapbookat lite idag, gjorde julafton och en playdate sida. Det blev helt okey, inte jätte nöjd med playdaten kanske men det får gå.

Ikväll händer ingenting, bara slappa. Som jag älskar att göra, och gör varje helg. Men imon hade ja tänkt å knalla runt lite i stan, kanske träffa Pamelina för en fika.

Nä vad ska jag göra nu då.. Hmm..


Vi hörs imon! puss

Mitt håååååååååår..

Jag hatar det, visst blev det ljusare. Men det ljusare blev ju självklart ljusare med. Det visste jag ju men varför syns det mer på det som redan är ljust än det som är lite halvljust och ska bli ljust.
Åh, suck. Jag får väl prova igen nästa vecka med något annat trick. För såhär kan ja inte se ut.


Ne Nina jag minns inte det alls :P Jag har inte ens en aning om vart det sitter!!  haha!


Jag har gjort två stycken sidor till i scrap boken idag, påsk och BD partyt. Gött, hur nice som helst!

puss och kram

Frisören Martina


Sitter nu med blekningen i håret och väntar på att få tvätta ur det. Jag skötte det ritkigt bra faktiskt, kanske skulle blivit mer slingor om någon annan gjort det, men med tanke på mitt dåliga tålamod och kramp i armen blev det helt ok.
Hoppas bara det syns något nu, så blir det iaf lite ljusare. Eller så blir det värre.


Amanda, du gissar helt rätt :P


Nu ska jag scrap booka lite !!

puss

Nä nu orkar ja inte mer


Jag ska slinga mitt hår på rasten! Jag orkar inte med det längre. Jag skiter i om jag måste göra det själv, för det ser skit ut. Jag vet att håret inte är allt, men att behöva gömma det och aldrig ha utsläppt är inte skoj. Så det ska fixas på rasten!


Men lilla syster, klart du kan önska dig en scrap book! Grejen e ju bara att jag kan inte göra klart en till dig, och jag kan inte köpa allt innehåll eftersom jag inte vet va du ska klistra in där. Men självklart kan jag köpa en bok, det finns massa fina startpaket!


Meh Amanda, du vet ju vad ja vill bli?

Onsdag kväll..


Tiden går fort som tusan nu tycker jag!

Jag har några små saker bara att skriva om, som inte hör ihop riktigt med varandra. Ja, ni förstår när jag skriver.


Jag framkallade lite bilder idag till min scrap book, hittade den perfekta framsids bilden.

Jag fick brandlarmet att gå igång idag när jag lagade mat, jag hatar mig själv och jag kan inte laga mat.

Jag pratade med min mor idag om framtida utbildning och så, blev ännu mer taggad att börja plugga!!
Förklarade också vad ja skulle bli när jag blir stor, stackars mamma :P Men jag är glad att hon inte skrattar åt de iaf.
(Fasst de kanske hon gör bakom skärmen)

Jag har kikat runt på nätet och hittade en sida för svenskar i england, läste massa kul och ser verkligen framför mig hur jag kommer stortrivas där (om många år).

Jag förstår också lite mer nu att om jag vill bli det jag drömmer om måste jag verkligen kämpa. Läskigt men samtidigt spännande.

Jag ska snart hoppa in i dushen, är svettig och äcklig.
Puss och kram!58


Arts and crafts


På Michaels, var där och kikade efter jobbet. Skönt att komma ut ur huset och skönt att få unna sig något. Eftersom det är så himla synd om mig så tycker jag att jag kan skämma bort mig lite.
Köpte två nya papper, nya bokstäver och lite roliga klistermärken. Åh, jag älskar det verkligen.
Det kommer bli min framtida hobby som kommer bli som ett beroende, men tjänar jag pengar  har jag väl råd. Visst, det är väldigt dyrt hemma. Men köper du, som jag gjorde idag, ett häfte med bara massa bokstäver så håller det ett tag faktiskt. Ett papper kan räcka till två sidor, och du kan också måla själv som jag gör. Det behöver inte vara dyrt, man behöver inte köpa ett helt papper till varje bakrund, du kan ha en helt vit bakrund me. Det blir vad man gör det till, och enklast är väl också om man har lite samma stil på hela scrap boken, då blir det lättare att ha samma slags bokstäver till olika sidor och använda ett bakrundspapper två gånger. Jag har tex en bok som går i brunt, gammelmörk rosa, ljus grön (Som era väggar mamma), och en slags "gammal" baby blå.
Och efter det går min bok, även med några färgsprakningar då och då men ska jag köpa massa olika till allt blir det skit dyrt.

Något jag definitivt ska göra när jag kommer hem! Absolut, är så ledsen när jag sett massa saker som gett mig hundra ideer till min scrap book. Men har inte råd att köpa, jag har ju inte ens en scrap book.
Men, jag har all tid i världen när jag kommer hem att pyssla med det. Kan nog både lära mamma och få många tips.


Jag mår mycket bättre nu jämfört med tidigare idag. Jag satt i tårar hela rasten för allt kändes åt helvete. Men saker och ting har löst sig, och som min mamma säger så är det bara världsliga ting.

Snart ska jag göra mig redo för sängen, är kalas trött. Inatt klockan två ska jag ringa till demensteamet! Haha, va lusigt.
Hoppas det går bra och att jag får dom svar jag vill ha.
Mamma ska även boka tid imorgon, hoppas dom har tid då och jag hoppas verkligen jag får bedövningsspruta!


Puss och kram

8 helger..


88 dagar, tills jag kommer hem.

60 dagar till resan.


Känns bra. 8 helger, känns lagom. Lite, men ändå inte för lite. Jag känner att jag har tid. Men ändå att det inte är långt kvar.

Jag skulle ringa några telefonsamtal idag, men eftersom det är stor tidskillnad blir det problem. Så min kära mor ska hjälpa mig boka tid för att ta ut p-staven. Jag ska gå upp klockan två inatt och ringa demesteamet.

Förhoppningsvis slipper jag gå upp klockan två efter samtalet ja ska ringa, och kan gå över till mail istället.


Trött som få e jag nu, eller matt kanske man ska kalla det. Trött efter allt skit som hänt men nu har jag gjort vad jag kan åt det.

Men, ja e fortfarande matt..

Man får väl göra det bästa utav det


Tack mamma och Amanda.


Jag fick ett mail imorse, och antagligen stog det när jag betalade första gången att det dras en avgift. 2% när man betalar.
Men jag ska fråga henne om det finns någon annan möjlighet att "undo" betalningen med kortet och betala på något annat sätt istället så jag slipper betala 50 dollar.

Annars så får väl Lisa helt enkelt bara ta 50 dollar till av min lön den här veckan, om inget kan göras åt saken. Men jag tycker inte precis om att ge bort massa pengar. 50 dollar är 300 kronor, jag hoppar ju inte av glädje precis.


Är fortfarande lite depp, men jag får väl bara försöka ta tag i saken och blir det inte bättre får ja väl bara överleva helt enkelt.
Nu ringde gymmet igen, och hon sa att jag hade en betalning på 8.51 cent som inte gått igenom på mitt kort. Jag blev inte arg, men det här e mitt fjärde samtal jag fått från dom nu.
Jag ringde förra veckan och gjorde klart med en tjej att det står 0 på mitt gymkonto nu och det är inget mer jag behöver oroa mig för.
Så jag sa till kärringen som ringde att jag fått flera samtal om pengar på mitt konto men varje gång så säger dom "okej, men det är ingen fara, då e de fixat" men så får ja ett samtal igen där dom säger samma sak.
Så jag sa helt enkelt att det ska stå noll på mitt konto och det blev jag lovad förra veckan. Men hon sa ju samma sak "okej, jag ska skicka en uppdatering så det inte kommer stå 8.51 dollar längre". Javisst, tack å hej.

Imorgon kommer dom ringa igen, och antagligen säga samma jävla skit igen.
Skulle inte förvåna mig..
Fick svar på mitt mail, och det är så att banken drar 2% eftersom pengarna går till England, inte Trek America. Jag ska helt enkelt aldrig mer åka på någon jävla resa. Jag är verkligen dunder korkad och klarar inte av att ha koll alls. Jag orkar knappt med mig själv.

Det positiva i det hela är att resan är nästan fullbokad, det finns bara 1 plats kvar. Det är väl solskenet i detta monsun regn.

Ååååååh!


Jag blir så jävla trött, och nu e ja förbannad!!

Jag betalade resan precis men det står att dom drar någon jävla avgift på 52 dollar! FEMTIOTVÅ dollar??!?! Jag skickade mail nu och skrev väldigt snällt och trevligt men ändå att jag var upprörd att få betala 52 dollar extra.

Hoppas jag får en bra förklaring imorgon på mail, för detta orkar jag inte med längre. Problem med pengar heeeeeeeeeeeeeeeela jävla tiden, jag HATAR det! Och nu är jag arg och ledsen, så jävla pissigt.

Någon slags credits kort avgift? AAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!

Jag vet inte vart ja ska ta vägen, vill bara gråta och skrika.

Men ändå så står det på det totala att det inte drats något, och jag försöker räkna hela tiden men det slutar på olika summor hela tiden. Jag orkar inte, JAG ORKAR INTE !!!!!!

Kan någon fatta det! Jag ska fan inte ha något att göra med pengar, det bara går åt helvete. När jag bli stor ska ja ha ett autogiro fanskap så det dras automatiskt. Så jag inte ens behöver tänka på pengar som ska dras osv, för det skulle ju ändå bara gå åt helvete.

Fan!

Lisa försökte lugna mig och säga att det bara är till å se vad som dragits från hennes kort, så ser vi om det dragits något mer. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!


Jag hatar det jag hatar det jag hatar det jag hatar det jag hatar det. Även om man tror man gör någonting rätt så går det åt helvete! Man sparar som en jävla idiot, men sen när man ska få betala då går något åt helvete. Man säger upp sig i god tid från gymmet men ändå e dom jävlarna efter mig med någonting och jag vet itne vad!!!!!

Vad fan ska mer gå fel?!? Jag kommer säkert fastna i LA när ja e där borta och så kommer jag bli överkörd och dö.

Varför inte liksom? Varför skulle det går bra för mig liksom?

Godnatt

Äntligen färdigrensat


Jag har suttit i många timmar, inte i sträck, och rensat bland alla låtar. Jag har lyckats väldigt väl kan jag lova! Jag hade knappt någon plats kvar på hårddisken. Kanske bara 3 GB, men nu har jag nästan 14 efter alla låtar är borta! Plus en film.. Skönt, nu ska det bara läggas över på iTunes. Ni kanske förstår hur många låtar det var? Och mycket tysk skit som fanns där me, herregud..


Jag satt länge och tittade på min "flygbiljett" förut. Tittade på tiderna hundra gånger och läste all information som fanns. Spännande. Jag berättade för Lisa förut att jag fått datum och tid. Hon tyckte, precis som jag, att det var väldigt sent. Men det gör inte mig någonting, eftersom planet går klockan 10 så behöver jag vara där tre timmar innan vilket blir klockan 7. Och om jag har jäääääätte tur så kanske Lisa har kommit hem från jobbet då och kan köra mig. För då behöver ju trots allt ingen bilen och barnen kan följa med, det hade jag verkligen velat. Men det återstår att se.
Skönt att slippa åka tidigt och stressa iväg iaf.

Nu ska jag sova faktiskt, upp klockan halv nio imorgon för lite äventyr. Det ska väl bli lite intressant. Hoppas det inte håller på i timmar iaf.


Puss och kram!

14:20


Då landar jag på svensk mark. Jösses.. Den 12 december.Jag mellanlandar i Frankfurt och behöver bara vänta i 1,5 timma. Vilket betyder att jag kan sitta ner i 10 min och sedan börja vandra mot planet igen. Jag minns när jag och Sanna åkte, då stannade vi nog också i 1,5 timma men var tvugna att röra på oss efter några minuters vila.


21:45 lyfter planet från JFK. Den 11 december. Vad overkligt, kommer jag att få komma hem till slut?


Puss och kram!

(Mamma och pappa, ni får se till å vara lediga då)

Helg igen?


Det känns som det precis var helg faktiskt, ärligt talat. Men man säger väl aldrig ner till lite ledighet, eller?

Jag sitter nu och rensar bland mina tusentals låtar, herregud säger jag bara. Men skönt när det blir gjort iaf!


Min dator har blivit lite jobbig med mellanslag knappen, jag kan nämligen inte trycka i kanterna på den. Jo, jag kan trycka där men då händer inget. Jag måste trycka i mitten av knappen, vilket är frustrerande. Väldigt frustrerande.


Men, jag överlever väl.Snart ska jag sätta på "band of brothers".. Japp, jag tittar på den igen. Sååååå bra :)


Puss och kram

Pipmuggar och Wild Hogs


Jag hatar alla dessa muggar dom har, det är hundratals! Jag får min ryck på dom ibland, men oftast överlever jagDet blev filmkväll igår, såg "Wild Hogs". En film jag velat se länge, men faktiskt glömt av den. Den var riktigt rolig och jag skrattade nästan hela tiden. Jag älskar sånna små skämt och speciellt när någon slår sig :P


Bloggen har börjat haka upp sig rejält och det är omöjligt att lägga in bilder. Så ni får vänta.


Idag ska jag ringa till sjukhuset i lilla kungsbacka :) Och sätta upp en liten tid då dom kan dra ut min p-stav. Usch å fy, jag kommer tvinga dom att ge mig bedövningsspruta. Annars gör jag det inte.

Ska också ringa vikariepoolen, se om dom har jobb till mig när jag kommer hem. Hoppas Kicki kan sätta upp mig på några pass när jag kommer hem.

Jag ska även sätta in pengarna på Lisas konto idag, så är det fixat och klart. Vem vet, jag kanske till och med kan betala ikväll?

Ska hälsa på gymmet en snabbis, har ju totalt glömt bort koden till mitt hänglås så jag får ha min saker bredvid mig.

Puss och kram!
Och nu ska ni veta, att kylan har kommit. Det var nästan så kyligt imorse när ja skulle följa tösen att ja kunde haft en tröja på mig. Och här har man inget extra lager i onödan. Men äntligen kommer hösten! Så myyyysigt. (Och resan närmar sig) Det är väl en lite bekräftelse, det börjar bli kallare. Då närmar det sig andra tider. Man märker att tiden går.

jaja..


11 september


7 år sedan flygplanen flög rakt in i World Trade Center. Jag har inte märkt något speciellt ännu faktiskt, antar att dom har ceremonier inne i stan. Hittils har jag bara mött en mamma som klätt sin dotter "patriotiskt" med blått, rött och vitt. Hörde en låt på radion till alla som blivit drabbade. Mammans man hade varit inne i stan den dagen, och var tvungen att springa bort från molnen. Hon frågade mig om jag sett alla dom bilderna där folk springer bort och röken kommer bakom dom. Hennes man var en av dom. Läskigt som tusan, men han hade ju tur.Jag var iväg och bytte en mugg iaf, på Starbucks. Så nu har jag 5 st hela, men en e till mamma :)


Nu ska ja dusha, sen får ja se om ja hinner sätta in pengar på banken innan jag hämtar pojken!

Puss och kram!

Söta kommentarer


Tack Amanda och Nina. Ja, nu är jag glad idag med :) Det är lite mysigt att få läsa lite sånt på morgonen.


Jag talade med mina käre värdmor (haha?) angående hostels dagarna innan jag åker hem, och jag fick precis det svar jag ville  ha. Att jag inte skulle boka, för om det går bra med den nya au pairen så kan jag bo hos familjen dom sista dagarna. Men så påminde jag henne faktiskt om att hon tyckte det var jobbigt när både jag och Marlene var här samtidigt. Men hon sa att kan den nya au pairen rutinerna när jag kommer, så blir jag väl mer som en gäst då. Hon funderade lite men hon sa att ja inte skulle boka någonting. Den nya au pairen här faktiskt varit här i en månad när jag kommer tillbaka.
Men, vi hoppas på det bästa! Jag tror det kommer gå fin fint.

Räknar man på det så tjänar jag ju. Hostel kostar 75 för tre nätter. Åka in till stan kostar 7 en väg gånger 6 = 42.

Jaja! Herregud de ordnar sig. Jag fick iaf svaret ja ville ha.


Idag kommer det bli första dagen som jag är ensam hemma på ganska länge, 1 timma mitt underdagen har jag. Skönt. Dom smygstartar bara lite med grabben nämligen, så det inte bara blir pang på med en gång. Imorgon är det hel det, 3 timmar ledigt mitt på dagen. Slappt? jaaa.

Men jag vet att Lisa har något i tankarna :P Lite jobb på lördagar tror jag nog! Men det återstår att se :)


Puss å kram, nu ska ja gå påt toa! Den har varit ockuperad i en halvtimma och då får man så snällt vänta. (Längtar efter MIN toa, vad ni än säger kommer den alltid vara min)


Kära vännerVad lättad jag är på något sätt. Lisa är nämligen hemma, och eftersom det är ganska sällan detta händer så tycker ja de e kul. Något som var bra med det var ju faktiskt att jag fick växlat in mina mynt! Det blev hela 40 dollar, jag chansade på 30. Men det är ju definitivt något jag ska fortsätta med, spara mina mynt.

Jag fick också pratat med henne angående betalningen nästa vecka, så vi fick rett ut en del och istället för att jag gav henne massa kontanter nu så fick jag en liten lapp som jag bara lämnar till hennes bank och sätter in pengarna där istället. Så jag ska sätta in dom pengarna imorgon, och hon kommer ta min lön den här helgen samt dra lite från nästa lön. Så betalar hon nästa vecka! Tjoho! Känns gött att slippa tänka på det mer sen, efter jag satt in det imon. Ja, lättad. Det är precis vad jag är.

Jag klarade det..


Och, till mitt kanske lite mindre problem. Jag ska ha en röd iPod, för köper jag en sådan går lite pengar till forskning inom AIDS och man stödjer AIDS/HIV forskningen genom att köpa en sådan. Och det är självklart att jag ska stödja dom.


Red it is


 

Vad man kan bli lycklig av små saker? Eller, vad jag kan bli lycklig av det. Vissa kanske behöver mirakel för ett leende på läpparna. Men jag är minsan glad idag :)

Jag har också rast nu, till klockan 2. Vilken frihet, det var längesedan! Ska gå ner och hitta något ätbart :)


Puss och kram


Åh vilken underbar morgon!


Jag har blivit väckt på ett underbart sätt, eller kanske inte blivit väckt men några få minuter efter jag vaknade läste jag ett mail som jag fick från apple. Det har tydligen kommit ut en helt ny iPod nano.


                     Jajämen, så ser den ut! Dett gör det ju dubbelt så svårt att välja färg, men jag tänker iaf inte välja någon färg som fanns på någon annan iPod. Antingen gul eller röd.


Jaja, nu över till det som gjorde mig extra glad! Den jag skulle köpa innan  var "bara" 8 GB. Jag ville gärna ha mer, men det kostar naturligtvis mer. Men, den här nanon kostar 149 för 8 GB och 199 för 16 GB. Wohooo! Snacka om glad :D

Läste lite om effekterna med den. Den går nämligen att ha både ståendes och liggande. Vänder du på den så vänder allting på sig.Och skakar du på den så byter den sång. Haha! Lite kul tycker jag. Jag får även gravera in någonting gratis på den.

Men, ni kan väl säga vilken färg ni tycker?

Puss och kram!

Min mamma


Jag tycker det är hur kul som helst att prata med min mamma, jag kan prata med henne i timmar. Jag vet inte varför, men jag tycker bara om att prata me henne så himla mycket. Det är bara så oerhört trevligt, plus att hon är min mamma så blir det ännu trevligare.
Misstolka nu inte detta, jag älskar att prata med min pappa också. Men han är väldigt långsam på att skriva på msn, så det går ofta väldigt långsamt. Dessutom är mamma inne på nätet oftare.

Hon får mig alltid glad, varenda gång vi pratar. Vilken tur att jag har henne!

Puss på dig mamma, och pappa ;)

Long Beach och muggarJag orkade inte vara hemma idag hela dagen igen, så jag tog tåget vid halv 1 och gick till Starbucks. Köpte en smoothie och läste min bok i lite över 1 timma. Sen köpte jag med mig tre muggar och tog tåget tillbaka hem vid halv 3.

Riktigt mysig dag faktiskt. Pratar med min mamma nu och kollar runt på lite olika saker på nätet.


Har också sett klart serien, bästa serien jag någonsin sett. Ett definitivt måste att köpa när jag kommer hem. Man kan verkligen se den om igen, eftersom det är en hel serien.


Puss och kram!

Jag blir galen!!


Den här serien tar livet av mig, seriöst!! Jag är på helspänn, och nu är jag riktigt förbannad. Huuu, jag måste andas lite innan jag tittar igen..

Jobbigt värre.Ja!!! Tack gode gud, nu löste det sig :P Hihi... Tillbaks i filmen igen..

Färdig städat?


Ja, det tycker jag. Jag har slängt kläder, vikt undan kläder. Plockat bort all små skit. Det är rent på mitt golv. Ja, då är det klart.

Svettas som en gris nu, så det blir dushen! Sen ska jag kila förbi bibblan och se om dom har några fler "Banf of Brothers" filmer. Isåfall blir jag klistrad framför datorn ikväll!

Puss å kram!

Snart dags för storstädning


Det är jag inte jätte sugen på, men som Lisa sa förut så kunde ju storstädningen vänta till november. Jag behöver bara städa vanligt idag, för vare sig det blir lättare att städa i november om ja storstädar nu så måste jag ändå ta alla ställen i hela rummet.

Så det blir vanlig städning.


Jag har räknat ut att jag ligger -67 dollar för betalningen. Men det kan jag säkert få i förskott från min lön. Nemas problemas.

Jaja, jag börjar väl att vika kläder och lägga undan dom. Sen slänga kläder ska jag göra nu me. Kanske inte låter så roligt men orka göra det sen.


Puss å kram

Fredag kväll!


Jajämen, sminket är på och klackarna i taket! Har precis gjort ordning drinkarna, så snart är det utgång!


H a h a h a... Not.


Jag och Aline pratade för ett tag sedan om våra liv här, eftersom vi inte umgås så ofta så blir det uppdatering när man ses. Hon sa att hon aldrig festat såhär mycket, och hon kommer nog aldrig göra det igen, under tiden hon varit här. Jag fick ju då säga att det känns som jag aldrig har festat såhär lite och jag kommer aldrig göra det igen.
Fest är kul! Fest är inte fylla och spya, fest är dans och vänner! Förfester är oerhört roliga, och festen är ju höjdpunkten medans efterfesten är kanon! Det är kul att gå ut och roa sig, så jäkla kul. Bara det att när jag gått ut i kba så har det inte alltid varit kul :P
Men, jag har alltid hopp om min kära vän Jennie Boulwen. Jag tror inte jag har haft en olyckad fest med henne någonsin. (Nu funderar jag...) Det har ju varit många kvällar som inte blivit som dom var tänkta, både till det bättre och sämre. Men aldrig tråkigt.

Det dummaste jag gjort på en fest var nog nyår innan jag åkte hit. Vi var på fest, vilket var ganska kul tills efter tolv slaget (Så det brukar vara va?). Min mamma ringer mig lite efter tolv och frågar om jag vill ha skjuts hem. Jag tackade nej, antagligen inne i för djupa diskussioner eller så hade väl en bra låt kommit på. Ungefär 15 min senare ångrade jag mig. Men det var ju försent.
Så jag satt i telefon kö till taxi i ungefär 1 timma. Sen fick jag vänta på taxin en bra stund, och jag bad om att bli avsläppt vid busshållplatsen för å spara pengar.
Så gick jag där, 1 januari 2007. Woho. Nyår, alltid lika överskattat.


Ikväll ska jag bara slappa faktiskt, det blir en dush snart sen ska jag sätta på någon bra film.

Kanske blir "Made of Honor"?

Puss å kram!

Härligt


Fick mitt certifikat från St Rose idag, skönt! Då har jag det klart redan, behövs inte tänka på något sånt mer.


Utslängda


Japp, nu är inte Wilma, Freddie, Tiger och Flower inomhus längre.

Jag vaknade vid halv sju av en helt otroligt äcklig lukt, och jag antog att det kom utifrån eftersom min AC blåser in luft utifrån. Så jag satte om den så att den skulle suga ut luften istället, visst lite bättre blev det väl efter massa parfym också.
Men när jag kom upp frågade Lisa mig om det stank i mitt rum, och jag som tyckte det va lite pinsamt å tänkte att det kanske va något dött lik i min garderob eller nått svarade tveksamt "..jaaa..."
Men tydligen hade hela huset luktat illa! Flickan hade vaknat och skrikit för de luktade så illa, och det luktade på nedervåningen också. Så, vi chansar på att det är firrarna som stinker förjävligt. Vi kanske är korkade som la havsvatten i skålen, men det har iaf spridit sig till hela huset.

Även om dom är ute luktar mitt rum pyton ändå. Så på lördag blir det en riktig stor städning i detta rummet! Skrubba varenda centimeter!

Berättade jag att jag hittade en spindel på mitt rum me? Jag såg den krypa upp (Fick precis en rysning) längs väggen, men jag fick mod nog att klämma sönder den med ett papper.


Den äckliga luften sitter kvar i näsan... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..


Diplom!


Nu har jag fått diplom för Yoga och Fotokursen. Nu fattas bara diplomet från St Rose :)

Arbetsdagen är över


Jag har fått mer och mer problem med killen, han är verkligen jätte snäll och lyssnar men absolut inte lika mycket som innan. Han har fått en riktigt tyken attityd och säger emot. För er kanske det är helt normalt att barn kan vara tykna och säger emot, men eftersomhan aldrig gjort det innan så ser jag ingen anledning till att acceptera det.
Sen är väl jag en person som tycker att nej är ett nej, inget mer med det.
Idag har jag fått säga till honom flera gånger att han inte lyssnar, och ibland när jag säger till honom att han måste lägga kläderna i tvätt korgen tex.  så säger han "tss" och bara stirrar på mig. Och självklart gör han det inte.
Efter många "tss" så gör han det väl, men han beter sig verkligen konstigt. En gång försökte han förklara för mig att "tss" betyder okej. Men det gick inte riktigt hem hos mig.
Verkligen besvärlig, försöker stirra på mig och verka tuff. Jag får väl skylla mig själv lite granna också, eftersom jag busar ofta med honom och vi brottas och skojar. Men det börjar bli lite tröttsamt, vissa saker. Tex. att han aldrig säger mitt namn riktigt, han säger Martina poopie head (Haha va kul tycker ni, men efter 50 gånger på en dag så e de inte kul), Martina poopie butt, Martina stinky butt m.m. Är det då något allvarligt man sagt till honom och han svarar så, då säger ja till att jag inte heter så. Istället hittar han då på typ Martina pooliokolo.

Men Lisa säger det också, att  han har blivit en riktig bäbis det senaste. Det värsta e väl, tycker jag, när han inte lyssnar.
En gång sa jag till honom att lägga tvätten i korgen, 3 gånger fick ja säga det när sista gången jag gapade nästan. Han lyssnade verkligen inte. Och när han stog bredvid mig så sa ja till honom att ta på sig skorna, 3 gånger å sista gången fick ja nästan gapa igen.

Men, vi kanske får vända på det. Jag måste väl tona ner mitt gapiga och skämtsamma jag hela tiden, och istället bli lugnare och visa när jag menar saker eller ej. För om jag ofta är högljudd och skojbråkar med dom hela tiden, då är det ju svårt att se när jag menar allvar.
Även fast hans attityd inte är rätt så får man ju börja någonstans.
Tex om han hoppar upp på min rygg så kan ju jag skämt gapa "Gåååå av, Aaaah! Bort från mig". Och när han hoppar upp när jag inte vill det skriker jag faktiskt samma sak. För en 20 åring är det lätt att höra skillnad, men kanske inte för en 4 åring.

Jag har iaf jätte huvudvärk, tog aldrig några tabletter innan. Får göra det nu och försöka relaxa.


Men jag ska iaf göra saken klar att även om mina barn är lite små jobbiga så är dom hundra gånger "lydiga" än andra barn. Amanda  hade ju aldrig klagat med dom här barnen, men alla vet väl att man vänjer sig vid omgivningen. Har dom alltid lyssnat blir det sån skillnad när någon inte lyssnar och beter sig illa. Stackars andra au pairer, som handskas med barn som inte lyssnar för fem öre.


Nä! Nu måste ja gå.. pusspuss

Husdjur?


Jajämen. Min firre heter Wilma, Frank och Lisa får dela på en fisk som heter Flower. Och barnen har ju då Tiger och Freddie. Haha! Jag tycker detta är sjukt roligt! Lisa ringde under dagen så berättade jag att vi försöka flytta fiskarna till en stor bunke typ men en hoppa ut på golvet, å jag skreeek på barnen att ta upp den :P hahaha!!! Stackarna, men den hoppade som tur va in i bunken igen! Men då sa Lisa att hon hade en slags skål, som är exakt som en guldfisk skål. Perfekt! Så imorgon ska jag och pojken till havet igen och hämta mer vatten :) Ja tänkte också åka till fiska affären och köpa något roligt att sätta i där. Då får vi också något att göra, eftersom vi är själva i en vecka. Kommer bli ensamt för honom, men det klarar vi.

Nu ska jag sova, är jäääätte trött!!

Puss å kram

Freddie Da man


Vi har en fisk som heter Freddie, han har överlevt hos oss i 2 veckor. Idag fiskade vi tre till, men som till min stora förvåning var ungefär 3 ggr större än lille Freddie. Men dom trivs bra ihop alla 4. Freddie är väl glad för nytt vatten å ny mat. Så barnen har två var! En Freddie, och en Tiger. Dom andra två bryr dom sig inte om...


Island park hade någon blivit knivhuggen när någon hade burit in matvarar från bilen till dörren. Läskigt.

1 september


Ja, då e de väl höst när som helst. Eller? Värmen håller väl i sig här ett tag till, minst månaden ut kan jag tro. Men fram emot Oktober blir det väl "kallare". Men kanske inte jämfört med Sveriges kyla. Stackarna ;)

Tack Marlene, då kanske jag kan vara lugn då. Då får jag antagligen flyget jag önskade först.


Jag skickade iväg ett mail idag till.. Ehm, va ska jag kalla dom? Vikarie poolen, angående jobb på förskola och inom äldreomsorg. Det sista jag vill är att komma hem och sitta stilla, kan säkert vara skönt i två dagar men sen blir det inte kul längre. Så hoppas jag iaf får ihop lite tider där innan jul, det fick jag faktiskt förr förra året. Bryr mig inte riktigt om det är med äldre eller med barn, men helst äldre. Tro det eller ej, men jag har saknat dom :) Sånna goa gamla tanter och gubbar.
Det ska inte vara några problem att få jobb sa min käre mor, och vem litar jag på mer än henne? Ingen såklart.

En cykel ska jag investera när jag kommer hem, det är en sak som är säker. Bara så ni vet :P


Vet ni vad? Jag har 10 helger kvar i staterna. Det är ju faktiskt ingenting igentligen, med tanke på hur länge jag varit här.
Jag har en del kvar att göra innan, men jag känner mig lugn som en filbunke. Lugnare kommer jag nog bli efter jag betalat resan. Då har jag hela hösten på mig utan några ekonomiska "mål" jag måste nå. Visst måste jag spara, men jag kan också njuta lite varje helg av staden :)
Ska också lägga upp bilderna från igår, men inte nu. Har inte ens lagt in dom på datorn ännu! Dåligt Martina!

Min värdmamma har skrämt upp mig, i staden breve har någon nämligen blivit attackerad och huggen med kniv. Så nu vet ni vem som kommer titta sig över axeln hela tiden. Ni kanske tycker jag är löjlig, men jag är seriöst riktigt skraj i det här landet. Folk är ju galna, dom gör ju precis vad som helst. Dom förföljer en i veckor å sedan slår dom till! Kan säkert hända i Sverige, men här e de på en annan nivå. Creeepy människor här.


Nu ska fylla på vattenflaskan sen gå till sängs, är skit trött även om jag inte gjort nått idag.

Puss å kram!

Underbar dag

Det blev inget Brasilianskt firande idag, jag sov länge och det kändes meningslöst att gå upp till times square och försöker hitta en person. Speciellt när hon själv skrev att det var sjukt mycket folk. Så jag tog tunnelbanan ner till Canal och vandrade därifrån till parken på west side. Så oerhört fint verkligen! Det var en jätte fin fontän precis vid den Irländska minnens grejen. Tog några kort, men det blev inga bra, solen var stark och jag gillade inte färgerna som kom ut. Men det var så skönt att vara där, det tycker jag nog är ett av dom vackraste ställena på Manhattan. Parkerna där är otroligt fina.

Jag tog också en runda om Ground Zero, gick några små gator på väg mot minnes kyrkan men på vägen hittade jag en slags minnes "vägg". Det var liksom ingraverat på något sätt, men brandmänn och bröte som skulle föreställa 9/11. Det va väldigt fint, där fanns också en brandstation precis bredvid och dom hade förlorat 5 män tror jag.

Jag hittade kyrkan och gick runt lite där inne. Jag var nästan säker på att jag inte skulle bli så berörd, absolut känner jag för dom som förlorat nära och kära. Men hur ska jag förklara, I don't hate the players I hate the game. Men jag blev verkligen tårögd och det var väldigt känsloladdat. Väldigt fint hade dom gjort det.

Jag gick också till Brooklyn Bridge, och gick hela vägen över och tillbaka. Den är ju verkligen mycket kortare än vad jag trodde att den var! Amanda hade rätt :PSen gick jag till SoHo och tänkte hitta något på forever21, men efter att ha gått i timmar var ja inte sugen. Så jag gick mot tunnelbanan, sen tog jag tåget hem.


Jag ska ta bilen snart till Long Beach och möta Theresa, men det får gå fort. Bara en kaffe sen får det vara bra! Är skit trött å har väldigt ont i fötterna!

Puss å kram!


RSS 2.0