Ny design... Eller?


Kan man kalla det ny design? Tycker inte riktigt jag hade design innan. Så vi säger bara design!

Idag mina vänner har jag varit ledig. Underbart! Otroligt! kanske är något jag skulle skriva. Men skönt och chill är väl dom rätta orden, klart bättre än att jobba men det blir inte mycket gjort. Gick till Ica med Emma sen satt vi ute i solen en stund, två lediga tjejer slappade på hög nivå kan jag säga. Sen kom Ursula och Sara och gjorde oss sällskap, det blev en påhittad låt tävling som var ganska rolig. Tog silvermedalj, yes. Sara hämtade lite vin som vi avnjöt tills skuggan kom ikapp oss och vi packade ihop och gick in.
Linn kom upp med kladdkaka som vi smaskade i oss inne hos Emma, jäkligt god Linn! Good work!
Nu sitter jag och Sara på mitt rum, det blir fortsättning av "My best friends girl". Jobb imon, härliga puckar.

Tänker som tusan på våran jordenrunt resa nu, vi har ändrat planer och resrutt lite så det är skoj att bolla ideer i huvet. Just nu tänker vi - ingen Trek America. Utan vi tänker Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles, San francisco och sen flyga till Florida och bila längst med kusten till Key west. Kanske en tripp till Bahamas? Detta är mest vad jag tänker i mitt huvud. Har inte pratat med Sara om det så mycket :P Men hon e nog på! Såklart!
Känner också att jag vill stanna i Asien längre, ha tid till att åka runt i Indonesien och ut på öarna runt omkring. Vietnamn och Kambodja känns väldigt lockande också.
Så trippen blir nog längre än 6 månader kan jag tänka mig.
Men men, sålänge jag får den här lönen och kan spara så kan inget hindra mig!


Idag är det Valborg! Det va som tusan, kommer på det lite då och då. Ingen fest idag, men imon ska det tydligen vara mycket folk på puben. Kanske blir en sväng ut, får se när jag börjar på lördag.
Ikväll ska det tydligen vara battleground turnering, jag e på! Även om jag inte är rätt människa att tävla så får jag nog pröva ändå.

Ni får ha det kanon, så hörs vi. Puss å kram!

Onsdaaaay!

Idag har jag jobbat! Kan ni tänka er?

Det gick fint som bara den, hade alltid att göra så tiden gick. Inte många gäster men ska nog inte klaga, jag har ju minst 3 månader med full restaurang farmför mig varenda frukost, lunch och middag. Passa på att njut Martina, njuuuuut...

Idag fick jag mitt otroligt efterlängtade skattekort och Norska personnummer (Stavar man det verkligen så med två n ihop?)! Eftersom Christoffer fick besked om att han skulle skatta 36 procent fick jag kramp i benen och räknade såklart ut hur mycket jag skulle ha att leva på. 10 000, hur ska jag då kunna spara 10 000 om jag får ut 10 000???
Men, jag såg en underbar siffra uppenbara sig på mitt papper från skatteverket... 25 procent! Yes, jag gjorde high five med mig själv och gick väldigt lycklig upp till Lytmans gården och satte mig i min hybel.

Igår fick jag en nära döden upplevelse. Det finns många där ute som förstår mig, om inte ännu fler som inte förstår mig. Föreställ er att jag och Sara sett klart på "The incredible Hulk" (Gryyyyyyyyyyyyyyyyyyym) och jag lungt och sansat tänder lampan. Vad är det jag ser? Ni tänker säkert att det står en mördare i fönstret eller de e ett lejon på toan, men NEJ det är VÄRRE! Det kryper en  gråsugga på mitt golv. Ingen vanlig gråsugga, utan en 1cm gråsugga! Dom har säkert ett namn, som typ oerhört-äckligt-kryp-som-är-för-stort-för-att-vara-en-vanlig-gråugga.


Jag har seriöst blundat och satt in bilden. Anledning för att ja skriver här nere e för att jag ska SLIPPA SE DEN!

Panik.....


Okej.. Händelserikt e de här må jag säga! Christoffer och Johan fick köpt sig ett spel när vi var i Odda! Battleground heter det, ett slags brädspel. Man ska skjuta med kanoner och katapulter och sånt. Tänkte på min bror då.. Och jag kan ju säga att de här spelet måste vara grymt mycket roligare än det han gör! MARCUS! Fattar du? Jag har hittat värsta grejen nu, så du slipper måla. Allt e klart! Bara till att skjuta ner massa gubbar å sånt.
Jag spelade iof aldrig, räcker att titta på. Har ingen lust att förlora och vara ovänn med hela jobbet efteråt.

Just nu lever jag på minimajs. Bara för att stilla era tankar, eftersom jag vet att ni igentligen undrar oerhört vad jag igentligen äter här uppe. Minimajs is the shit! Snott toapapper e också the shit..
En tyken hovmästare som jag ska ta ett jävla snack me imon is the shit. -Skriker ut- JAG FATTAR INTE DIN GRÖTIGA NORSKA!
Eftersom morsan snackar om ärekränkning så ska jag inte ta i som i mitt inlägg nedan, utan sansa mig och räkna till tio.


Om två veckor åker vi hem, säger hej och sen hejdå. Bröllop också, hej å hå! 17 maj, yes. Det kommer bli grymt, Oslo lär ju inte vara tomt iaf. Jag längtar må jag säga!
Men, det är ju faktiskt 1 maj på fredag! Redan där e de något att fira, har hört att det kommer vara mycket folk på puben. Hörde också att jag jobbar frukost på lördag......................


Nej, gott folk. Även om jag är ledig imorgon så kan jag inte slösa bort mina dyrbara timmar här.


Ni får ha det så bra helt enkelt, så hörs vi! Puss å kram


Äntligen!


Nu har jag börjat spara. 5000 kronor sitter inne på mitt sparkonto nu, underbart! Haha! Man måste ju börja någonstans, Rom byggdes inte på en dag precis.

Annars då? Jo, idag var vi en sväng i Odda. En större by som ligger 30 min härifrån, det var jag, Sara, Christoffer och Johan. Det va nice att se något nytt, fick handlat lite saker också. En slags häng grej till badrummet som ja kan ha smink i osv, för 10 kronor, en stor tvätt påse för 10 kronor och toffsar och ett pannband för 5 kronor. Perfekt!

Regnar gör det här också, har regnat i timmar nu och hela byn e fylld me moln. Härligt.. Just det ja, kanske borde ta in tvätten då.................


Nu ska jag dra mig igen iaf! Ha det så bra, puss å kram!

Sunny Sunday


Idag har vi ett ganska soligt lofthus, men tyvärr dyker det faktiskt upp ett och ett annat moln. Jag har precis slängt i en tvätt i tvättmaskinen och har siktet inställt på hög slappning.
Jag vill så gärna väcka upp läslusen i mig och ta tag i mina böcker som bara står och dammar! Så idag ska jag bannemig läsa, har som vanligt gett upp en bok jag läst för ett tag sedan. Kom till lite mer än halva sen slutade jag,som vanligt. Nu har jag istället börjat läsa "Svart som natten", fick den i julklapp av min mamma. Jag klagade lite på att jag fick sånna fjolliga böcker om tjejiga saker och inget seriöst eller spännande, så då fick jag två deckare av mamma. Tack!
Tänkte också fortsätta med mitt och pappas hemliga projekt. Det är ju perfekt på en söndag!

Jobbet rullar på, igår fashinerades jag över att jag lärt mig så mycket. Tro mig, jag har mycket kvar att lära men att klara av att hantera så många gäster utan att få nervöst sammanbrott är för mig ganska kul.
Jag längtar väl kanske lite till då jag lärt mig att ta fler tallrikar och pluggat lite vinkunskap så man kan vara mer service inriktad.
Linn ska föresten jobba i Ala carte resturangen vi har, Zanoni. Jag hade velat jobba där också, men är glad att jag får stanna i spisesalen. Där krävs det inte lika mycket från en servitris som i Zanoni. Vilket kan vara skönt då de kommer vara fullpackat i sommar.Jag är glad att jag inte har fått några problem med någon utav dom ännu. Både Ina och Edmund har framfört till mig och Linn att vi är "raska", det betyder väl att vi är duktiga på något sätt. Men jag tänker hålla avstånd från dom människorna så gott det bara går.  Och Lytmans där vi bor har dom aldrig varit inne i, för här hänger det plansher för olika länder där man skriver hur mycket det suger.
Jag citerar : Nu drar jag härifrån med pengar på fickan och en tripp till helvetet i bagaget.

Men! Jag har det bra, jag trivs med mina arbetskollegor och jobbet funkar finare än fisken. Ibland saknar jag mamma och önskar jag var i min egna säng, men oftast så rullar det på ganska bra. Det positiva är att jag jobbar mycket och  har inte riktigt tid att tänka, är trött ofta så då sover man.
Sommaren kommer att gå fort, men det känns en evighet tills kontraktet tar slut.

Igår var vi hemma hos Ole en sväng, jag tog bara två öl eftersom jag hade haft D 13-15 vakt. Det betyder att jag jobbar frukost, lunch och middag. Så jag var grymt trött. Carl lirade lite på guran, folk blev fulla och jag gick och la mig. En helt OK kväll.

Snart ska jag plocka upp tvätten och hänga ut den!
pusspuss på er!

En fin dikt


Lägger ut en fin dikt en liten stund innan jag börjar jobba. Jag är inte speciellt troende men just den här dikten är väldigt vacker. Och det behöver inte just handla om gud, utan vem som helst som betyder något för dig i livet.


Hörs snart!

Tisdag!


2 dagar kvar sen är jag ledig, i en dag. Då ska jag sova, hela dagen.

Igår kväll skulle jag slutat tio, men efter jag sa det till David 10 i 10 så skrattade han bara åt mig och sa att jag måste jobba över. Jag blev pissigt jävla sur. Filofax försökte muntra upp mig men lyckades inte särskilt.

Så, klockan kvart i 12 var vi färdiga. Och jag gjorde klart för både David och filofax att det  här händer inte en gång till, att jag tycker inte det är humor när någon skrattar mig i ansiktet och säger att jag måste jobba över. Fick lite alone time med filofax så jag sa till honom att jag vill att dom säger till mig i början av passet att ja måste jobba över, för dom visste mycket väl hela tiden att jag skulle göra det. Men eftersom dom skiter, andas och äter deras jobb såhar dom väl svårt att förstå att ja inte kunde bry mig mindre om hotellet. Jag vill bara jobba.
Men efter jag förklarat för filofax så säger han till mig "Vet du vem du pratar som?" Nej svarar jag.. "Tjorven!".
Nu går jag, sa jag. Lyssnade han ens på mig? Åååh, vilken jubelidiot.

Nu har jag iaf tagit en dush, som var välbehövd. Ska jobba det segaste passet idag, från 13-23. ORKA! Nu e jag trött. Torsdag är mer än välkommen, så jag kan orka med resten av månaden. Men det är sjukt vad tiden går fort, bara några dagar kvar sen är det Maj! Wiho!!

Ska snart ner och äta lunch. Degar lite i min hybel först.

Puss och kram!!

Lite tid över


Jag gick upp för en stund sedan, men det gick visst väldigt fort att göra iordning sig idag. Jag har ju samma frisyr varje dag och slänger oftast bara på mig ett par jeans och en tröja. Byter ju om senare i omklädningsrummet. Det är riktigt chill. Och här is the word CHILL! Haha, det används mer än ofta i resturangen.

Dagarna går väldigt fort, vi har haft det lugnt under veckan vilket har varit skönt så man kan andas lite. Igår var jag och Lukas själva med dryga 10 personer i resturangen, helt okej. Passade på att vika servetter i 2,5 timma eftersom det inte fanns något annat att göra. Men till helgen kommer ca 150 pers så de e skönt å ha servetter då. Eller till helgen säger jag, det är ju redan fredag. Veckodagarna spelar ingen större roll här, mest när det handlar om antalet gäster, men till sommaren kommer det vara fullt hela tiden så då kommer jag inte ha någon koll alls.
Blåsorna på fötterna blir mindre och mindre, så det känns oerhört skönt. Jag som trodde att dom aldrig skulle försvinna!

Jag har fått tid att prata med en tjej som heter Linn, hon serverar också och är hur go som helst. Väldigt naturlig och nere på jorden, så vi satt i några timmar igår och vek servetter och tjötade. Det finns en person här som jag och Sara har svårt för, och det kändes skönt att det inte bara var jag och Sara, utan Linn och Thomas hade åsikter om denna personen också.
Det är absolut inget allvarligt, bara det att man funkar inte med alla personer. Och som tur är så är det bara 1 person av ca 10-15 stycken.

Jag har fått en stress mage, pratade med morsan om det men sen konstaterade Helene att det var stress mage. Så jag hinner knappt äta färdigt innan jag får ont i magen, och sen får springa på toa. Underbart..... Hoppas det slutar någon gång, för ont i magen har jag haft nog i mitt liv.

Ikväll blir det 50 pers till middag tror jag, det är väldigt lite om man tänker på helgen som var. Det är liksom skräck exemplet som vi tar när något e jobbigt, då blir det oftast "Aa men fy fan förra helgen då.....". Dom har aldrig haft så många gäster under en påsk, och vi var nästan bara nya plus flera färskingar som inte ens serverar. Men det gick! Haha, helt otroligt.

Och föresten, nu tänkte jag skryta lite, Hans Edmund som äger hotellet kom fram till mig i disken och sa att David skryter om mig, jag visste inte ritkigt va ja skulle säga. Så hovmästaren/någon slags chef över resturangen har alltså skrytit om mig till hotell ägaren. Det känns ganska bra faktiskt ;)

Nu kom Helene!! Vi ska gå och äta nu! Men vi hörs sen! Pusspuss

Tjenare!


Nu har jag lite rast, börjar om 30 min igen. Det är väldigt lugnt och vi har ca 20 gäster till middag, 4 rätters. Så det kommer bli så jävla lätt. Och vi har redan dukat upp baldakinen (?) för lunch imon och sen e de bara till å rydd dom borden som används ikväll och duka upp dom. Så jävla chill.
Man kan ju tro att buffen är lättare än 4 rätters, men det är lättare med 4 rätters för då plockar man bort tallrikarna efter varje måltid. Men på buffen så tar kanske varje person 5 tallrikar och det blir en jävla massa på varje bord.
Mycket bättre med 2-3-4 rätters.

ska snart gå och jobba igen!!

Men allting är fint, fötterna mår bättre.

Puss och kram

Helgen över..


Det tycker väl säkert ni e tråkigt, men jag är hur lycklig som helst! Imorgon är jag ledig och då ska jag sova sova sova. Hur gött som helst!
Mamma ska skicka skor snart också, samt mina inlägg. Det ska bli skönt att få lite annat att ha på fötterna när ja serverar, men tacka gudarna för att Sara hade ett par som ja kan ha annars vet jag inte vad som hade hänt. Det hade verkligen inte gått.

Imorgon tänkte vi dricka, om affärerna slutar med sina löjliga lagar om att man inte får sälja alkohol efter klockan 18 på vardagar och inte alls på söndagar. Skumt! Men men, så e de. Imorgon är både jag, Sara, Johan och Christoffer. Det lär inte bli så många knop gjorde, men på kvällen ska vi försöka festa till det som sagt. Börjar klockan 13 på tisdag så de e skönt.

Annars går det bra här! Tankarna snurrar i huvudet hela tiden "klarar jag detta? Äh det kommer gå så lätt! Fan va tråkigt de e! Guuud va skoj de e! Jag orkar inte mer! Jag är uttråkad! Alla e så underbara här"
Det slutar aldrig snurra. Men som vi snacka om förut så vänjer man sig vid livet här, efter 1-2 månader så är det som de e liksom. Man kör sitt race och tiden kommer gå. Jag tror också att för varje lön och för varje krona jag sparar blir det lättare att jobba. För hemma har ja hört att de e ännu svårare att få jobb! Men tänk vilken merit detta är, att ha jobbat här i ett halvår och sen kunna ha med det på CV:t.


Nu ska jag snart gå å lägga mig, men vi hörs! Puss å kram


Första passet avklarat!


Nu är jag ledig till klockan 19:00. Känns skönt för jag e helt slut och fötterna värker, en sak jag ska skaffa e en stegräknare iaf, Haha!

Jag var lite tidig till jobbet, Faksvåg sa att jag skulle vara där klockan 7 idag. Självklart kunde jag inte sova på morgonen utan vaknade klockan 4 och sen varje halvtimma typ, snacka om nervös. Sen gick jag till toppen och bytte om och tog en kopp kaffe, alla skåp i omklädningsrummet var upptagna så jag knödde in mina grejer i ett annat skåp. Det gick ju lika bra de!
Sen kom jag ner till köket och Magnhild (?) visade mig massor och förklarade att jag mest bara ska ta bort all skit. Sagt och gjort, men fan va skit. haha! Men efter passet hade hon världens största leende och sa att det hade gått jätte bra så det känns skönt.

Jag försöker å snacke norsk ibland, helst ska man använda dom ord man kan. Men behöver man svara någon snabbt blir det automatiskt svenska.

Några nya ord jag lärt mig är boss - skräp...... Eller ja, det var väl det ordet :P Sen så e de väl vissa ord som e roliga å säga, akkurat, ha de, kempe fint, klem, great, spörsmål.

Snart ska jag gå ner och träffa Sara på toppen, vi ska käka lite lunch. Sen vette fan va ja ska göra! Får väl läsa lite, sova.. Man har inte riktigt kommit i kontakt med alla som jobbar här, men det kommer väl förr eller senare. Tror de e två svenska killar som står i disken, och en som serverar, några norska jentor. Men det kommer väl, vi får väl komma in i jobbet först och sen börja supa skallen av oss ;) Haha!
Nej, det ska vi verkligen inte göra...

På påskafton jobbar jag ett underbart pass. Från ca 8 till 10:30, sen 13:00 till 15:00, sen 19:00 till ca 22:30
Göööööööööööööööött!

Jaja, jobbar jag mycket så kommer jag in i det fortare. Stackars Helene kom förra veckan och jobbade några dagar sen har hon varit ledig i 3 dagar, då glömmer man ju hälften.

Ha det bra allihopa! Jag försöker att uppdatera här så gott det går och även på resdagboken. Bilder lägger jag upp på facebook men ska försöka klämma in några här me.
Puss å kram!

Frihet


Jag har bokat bussresan upp nu, och jag har pratat med min chef så jag ska hämta nyckeln i receptionen när jag kommer dit.
Jag har en riktig fjärils känsla i hela magen!

Packar och grejar lite nu, det ska bli segt med en så lång bussfärd men jag kommer förhoppningsvis sova mycket. Det jag är orolig över är väl mitt norska personnummer som jag måste skaffa, men eftersom jag har onsdag ledigt så får jag väl försöka fixa det då.

Jag undrar om det är det här som är frihet. Göra vad man vill när man vill. Det känns iaf väldigt fritt, och underbart att pröva mina vingar.
Men jag hade aldrig kunnat göra någonting utan mina föräldrar! Deras ekonomiska stöd har varit avgörande i vissa stunder.

Nu ska jag gå och möta Sara och Rebecka.

Puss och kram. Vi hörs snart!

RSS 2.0