Nu händer det grejer!


Kan tyvärr inte avslöja allt för mycket, men jag har troligtvis fått ett jobb över vintern! Det känns väldigt skönt, en härlig lättnad. Får återkomma om vart någonstans det är.

Igår kom mamma å pappa, de va så skönt att träffa dom! Åkte lite med motorcykeln också, såklart :) Sen åt vi god mat, fast jag var tvungen att rusa iväg till jobbet vid halv 7. Idag jobbar jag nästan hela dagen, men imorgon är jag ledig så då kan jag umgås med dom heeela dagen ! Underbart!

Ska gå och jobba snart, men vi hörs snart igen så berättar jag mer om jobbet.

Puss

Imorgon får ja finbesök


Imorgon kommer Mamma och Pappa! Äntligen, det ska faktiskt bli väldigt skoj. Även om jag jobbar imon kväll och hela torsdag, så har jag fredag ledigt och då ska vi ut och åka med cyklarna! Fasen va härligt! Hoppas det är uppehåll iaf, helst sol.

I helgen har det varit morell festival, men inget festande för min del. I söndags var det dock födelsedags kalas för en polsk kille, det var meningen att vi skulle ta det lugnt och inte vara där för länge. Men, med gratis sprit och vin blev det väldigt annorlunda. Skoj var det iaf!

Pratade med mina underbara barn i Usa, och fick pratat med Lisa också. Tänk att det kändes inte konstigt överhuvudtaget, jag trodde det men det var precis som om det var igår. Men såklart började skype bli knäppt, så vi var tvugna att lägga på. Men jag ska ringa på Söndag igen, och se om det går bättre. Hon håller även på att fixa med skype så vi kan prata med webcam. Men det var underbart att höra hennes röst och jag saknar att kunna prata med henne varje dag. Självklart var Sarah lika pratglad som alltid och berätta om allt mellan himmel och jord. Brian däremot var väldigt osocial, men han har svårt att göra två saker samtidigt!


Nu ska jag sova. Puss å godnatt!

Lördag..


Sitter i sängen nu och har precis läst ut min bok, nästan illamående känner jag mig nu. Jag har nog aldrig blivit så fångad av en bok innan.
Tänkte skriva en liten text ifrån boken här.

En SS man berättar om Maidanek, ett koncentrationslägers sista dagar.

"Lägret stängdes den 3 november 1943.  Operationen hade kodnamnet "Skördefesten". Bakom sektion fem och sex i lägret och ungefär femtio meter från det nya krematoriet grävdes stora diken. Omkring trehundra fångar arbetade i tre dagar. och tre nätter för att gräva dem. Det var tre huvudgravar, två meter djupa och hundra meter långa.
Vid den här tiden hade Maidanek en speciell fånggrupp som kom från Auschwitz, Befälhavare från polisen och SS kom från Krakow, Warszawa, Radom och Lublin och hade med sig cirka hundra underofficerare från SS.
På den fjärde dagen - den 3 november - väcktes hela lägret klockan fem på morgonen och  omringades av beväpnade patruller på ungefär femhundra man. Mittemot krematoriet, vid ingången, stod två lastbilar med högtalare, Marscher och dansmusik skränadeur högtalarna. Klockan sex på morgonen sattes verket igång. Judarna föstes in i baracker i sektion fem och beordrades att klä av sig.
Sedan klippte kommendant Thumann av taggtråden mellan sektionen och gravarna. En allé av beväpnade SS-män fomerade sig omedelbart och genom den tvingades de nakna fångarna springa till dikena.
De knuffades ner i dikena och tvingades lägga sig ner för att de skulle bli mer plats för resten. Sedan ställde sig SS-männen vid kanten av dikena och ner i dem med kpist. De levande staplades ovanpå de döda tills gravarna var fulla. Män och kvinnor avrättades separat. Aktionen pågick fram till klockan fem på eftermiddagen. SS-männen som genomförde avrättningen löstes ofta och hela tiden strömmade hög dansmusik eller marscher ur högtalarna.
Jag såg hela aktionen från min plats i krematoriet. Den var militärt organiserad. En officer övervakade alla och informerade befhälhavarna om läget via kommunikations radio, hur många som avrättats och så vidare.
Den dagen avrättades sjuttontusen människor av båda könen i Maidanek. Bara trehundra kvinnor skonades för att städa upp och stänga lägret och trehundra män från specialavdelingen 1005 som skulle ta alla kroppar ur gravarna och bränna dem.
En SS-man berättade för mig att judarna i den avdelningen försökte rymma, vilket ledde till att de överlevade fick arbeta med kedjor runt benen.
När aktionen var avslutad täcktes gravarna med ett tunt lager jord. Jag beordrades att omedelbart utplåna alla spår och bränna de döda. Den 4 november började jag ta in ved och den 5 november startade kremeringen. På botten av de diken som inte var fulla la vi först veden och sedan kropparna ovanpå. Över bålet hällde vi rödsprit och på så sätt arbeta vi os igenom samtliga massgravar.
När askan svalnat fick fångarna i min specialgrupp tömma gravarna. Askan innehöll ben, och i en benkvarn som drevs av en elektrisk motor framställdes benpulver som användes som konstgödsel. Vi fyllde stora säckar med konstgödsel och köde dem med lastbil till SS´ lager.
Arbetet kontrollerades av en officer från säkerhetsstyrkorna som försäkrade sig om att alla spår sopades bort. Före kremeringen drog vi ut guldtänder från de döda och alla värdesaker skickades regelbundet iväg. Aktionen hade kodnamn "Reinhardt." "


Grät den sista sidan, blev sjukt arg och besviken, men ändå nöjd till viss del.

Kan verkligen rekomendera den här boken! Ni kommer inte ångra att ni läst den isåfall.Men men, annat har ju hänt här bortsett från att jag läst en bok. Kanske inte mycket. Har fått 400 kronor i dricks dom senaste dagarna, känns väldigt skönt. Serverade också min chef och hans fru, det gick kanon bra. Igår fick jag också ha mitt alldeles egna sällskap att ta hand om, väldigt skoj. Det blir lite roligare när man får lite mer ansvar.

I helgen är det Morellfestival. Men det kostar TVÅHUNDRAFEMTIO KRONOR! 250 Norska kronor! Det är ett rån, bara för att GÅ IN. Så jag tänker inte gå, bara för att gå in på den gamla vanliga puben där det annars är gratis. No way!

Nästa vecka kommer Mamma och Pappa, det ska bli väldigt trevligt. Vädret suger men vad gör det, det blir nog lika skoj i vilket fall.

Fick reda på mitt schema för Augusit, jag har 14 dagar ledigt totalt. YES! Ibland e de skönt när man har nästa 100 timmar övertid. Så det blir slappis månad, hoppas jag får besök ifrån Nina och co.
När hade ni tänkt komma? Jag har inte fått något schema för september, men ni är alltid välkomna!

Nu ska jag dra mig! Puss å kram

Natti natti


Idag mina vänner har min rygg börjat bråka med mig igen. Jag fick kämpa mig till jobbet förut, men fick sluta tidigare som tur var. Det känns bättre nu, men har smällt i mig någa tabletter för att dämpa smärtan.

Ikväll festar alla, a l l a !  Men själv sitter jag här på mitt rum och ska sova. Känns jätte bra. Men imorgon är det min tur! Det ska bli riktigt skoj, även om det händer varje helg.

Det är inte mycket som händer just nu, har skickat iväg ett CV till Hemsedal. Ska få några nummer av Linn som jag förhoppningsvis kan få nytta av, lite olika jobb och boende i Hemsedal. Hoppas verkligen på att detta funkar nu!
Jobbet är helt okej här, det är väl då det händer något. Träffar människor på jobbet, Terje som e världens roligaste gutt! Men jag kommer vara överlycklig när dom här Polackerna flyr fältet, orkar verkligen inte med dom mer.
Häromdagen blev jag också misstänkt för att sno pengar från hotellet, det var självklart inte så men folk snackar så mycket här så jag spyr snart. Det är värre än Kungsbacka! Helt otroligt.
Men mina chefer älskar mig så jag behöver inte oroa mig, fick ha Faksvåg som referens så det känns väldigt bra.

Men jag kan inte sluta att längta till något annat. .. Ändå får jag ont i magen när jag tänker på att jag ska åka härifrån, alla underbara människor som jag måste lämna :( Men all things must come to an ending.

Snart kommer min mamma och pappa hit och hälsar på! Det ska bli så skoj! Och jag ska få åka motorcykel, det ska bli underbart! Jag fick ju inte åkt en enda gång förra året!! Det ska verkligen bli så himla skoj. Ååååh va ja längtar! Något att se fram emor iaf.

Nästa vecka är morell festivalen, låter väl skoj...?Nääää nu ska ja sova! Men jag är så uttråkad här till TUSEN. Helt otroligt, får ryck!

Torsdag!


Idag har jag jobbat här i exakt 3 månader (Tror jag..). Tiden har gått väldigt fort, och det har hänt så mycket kul!

Idag är jag ledig, väldigt skönt men tråkigt att solen har försvunnit. Så jag passa på att städa lite i mitt rum och tvättar. Igår fixade jag även mitt stopp i handfatet, efter tre månader.... Hur har jag överlevt? Vet inte riktigt men fick något pulver av Tomas igår hällde på i handfatet. Kanon!!! Så nu rinner det ner så fint så fint. Istället för att det är vattenfyllt i 5 timmar.

Igår var vi ute en sväng på krogen, och när Emma har fått lön så finner hon ett offer som hon super under bordet. Igår kväll var jag den lyckligt lottade. Minns inte riktigt slutet på kvällen men vi försökte klättra i träd, och vi spelade TP fast vi läste bara dom rosa frågorna till varandra. Det blev inte många rätta svar. Sen kom Sara in och sa att vi fick dämpa oss lite, och sluta knacka på hennes dörr. Men JAG knackade inte på hennes dörr, det var Emma.... som vanligt...


Vaknade idag vid halv två, skönt att kunna sova ut. Jobbade kväll igår också, och det är ganska kul ibland när man går in till köket ifrån resturangen. Det är som två helt olika världar.

När jag går i resturangen mot köket hör jag den förbannade harpan spela:

Pling pling, pliiiing pliingplingpling..

Sen hör man någon servitör:

Vad vill ni har att dricka till maten?

Och så sätter jag min fot i köket och hör:

KENNEEEEETH!?
*BANK*
JAAAA!!!
*KRASH*

Två olika världar... Underbart.


Hade faktiskt en äkta Göteborgare som jag serverade, hon var där med sin man och hans föräldrar. Hon träffade sin man i Oslo för 25 år sedan och det har hållt sen dess.
Sen frågade hon mig var jag kom ifrån, då sa jag

Göteborg (På grov Göteborska )

- De e de enda rätta..

Jag kunde inte sluta le efter hon sa det :) Underbart!

Underbara dag!


Idag vaknade jag vid halv 1, äntligen sovmorgon. Gick och åt lunch med Emma, sen blev det raka vägen ut i solen. Pressade som tusan idag och det känns nu, härligt!

Har också tvättat idag, så jag slipper det imon, då blir det ännu en pressar dag! Får passa på nu för jag hörde att det kommer bli regn hela nästa vecka.

Meddelande till Mamma och Pappa, vecka 31 är jag ledig måndag och tisdag, jobbar bara kväll på onsdagen.


Då får ni ha det så trevligt ikväll, ska ut och sätta mig med Sara en stund. Ledig imon med, YES!

RSS 2.0