En svensk i Norge


Nja, jag blir ju inte särskilt ensam iaf för här kryllar det med Svenskar. Igår var jag och Elin ute på krogen, men innan det så hade mina föredetta "sambos" förfest. Så vi kikade in där och drack lite och hade trevligt. Fick nästan en kärleks förklaring av Alex, om hur bra hon tycker om mig men vi vet ju alla att när man e full så älskar man alla ;) Många trevliga människor där, som sagt, ca 2 norrmän och 10 svenskar.
När vi kom ut hade vi skit skoj, dansade som tokar och svetten bara rann! Det var otroligt skoj, försökte lära mig några mooves från en sthlmare men det gick inte så bra, han var grymt bra på att dansa dock! Hans råd till att dansa bra var bara att ha skoj.... Kan ju hålla med om att man ska ha skoj, men man dansar kanske inte bra för det :P

Efter några timmar med allsång och dans så stängde det. Utanför krogen hade Elin hittat någon Malmöit, jag frös röven av mig och roade mig själv med att putta Stian. Sen stog jag alldeles själv och (god bless him) så kom det en liten kille och ställde sig bredvid mig. Haha! Han va så söt! Jag frågade om jag kände honom, eftersom han bara stog där å sa inget, så svarade han "Ne, men ja såg att du stog ju här själv så tänkte jag att ja kanske skulle gå fram till dig då.." haha, det var så komiskt. Han hade nog samlat mycket mod till att gå och ställa sig bredvid mig.. Och chocking, han var svensk. Jag gav honom cred för det va de nästan lite american style på, eftersom dagens raggnings sätt är att bli väldigt full och dansa med någon brud, möjligtvis hångla och om dom har tur så leder det till något annat. En ganska snabb procedur, kan ju bara gå på några timmar.

Well well, vi stog iaf ett bra tag utanför å alla tjötade och hade trevligt (och frös) tills vi till slut kommer iväg på en efterfest. Men innan dess träffar jag två killar som dom andra kände, och när jag hälsar på båda (olika tidspunkter) så sa båda exakt samma sak "Jaha, är det du som är Martina?" !!! Vad betyder det då?!?
Fick tyvärr aldrig veta om vad det var som var "Jaha!" med mig, men tanken gnager.

Efterfesten var trevlig minst sagt, men jag och Stian hade problem att komma dit. Svårt att förklara men vi satt iaf på en bänk och frös i 20 min för Elin sa "Vi kommer snart". Men NEJ det gjorde hon inte, så hon ringer mig å frågar vart jag är. Ilsken som jag var blev jag inte glad över att veta att hon hade gått på en annan efterfest.

Jag går in i lägenheten, och möter folk som inte kan säga R! ALLA var skåningar, förutom en då som var "Göteborgare" enligt dom, men Varberg är inte Göteborg. Så när det var diskussioner hej vilt om Malmö och Helsingborg försökte jag få in Göteborg i diskussionen men det gick inte så bra.
Alla började kalla mig Glenn och att jag har slutat rensa fisk i Göteborg för man får bättre betalt i Norge... 

När klockan närmade sig fem så var det dags att bege sig, efter en väldigt lyckad kväll så somnade jag gott i min säng. Vaknade inte idag förens halv 3, kom inte upp förens kvar över 3. Har ätit lite pepparkakor nu och tänkte ha filmkväll med mig själv idag.
Får väl också tända ett ljus senare, När första ljuset brinner....


Ha det så bra allihopa! Puss och kram

Läkarbesök


Igår hade jag lyckan att gå upp klockan halv 8. Kvällen innan så hade Elin varit här och vi kollade på film och åt kyckling i pita bröd! Det blev väldigt gott faktiskt, och jag blev väldigt mätt.
Vi såg på "Pojken i den randiga pyjamasen" och den var bra, men den blev inte så trovärdig när alla pratade brittiska. En SS-soldat som pratar brittiska känns bara fel. Men handlingen var fin och den var helt okej.
Men kvällen slutade inte där, eftersom Elin tycker om krigsfilmer lika mycket som mig så blev det några avsnitt av "Band of Brothers" innan vi la oss...

Iaf. Elin sov över och jag var uppe med tuppen, väckte Elin något senare så att stackarn kunde sova ut.
Vandrade ner mot staden och mot den här läkaren som skulle ta en titt på mig, inget allvarligt nu utan bara en sån där årlig kontroll genom jobbet.
Först hittade jag inte, så ja fick ringa Monica. Då var jag tydligen helt ute å cyklade så jag fick vända riktning med en gång.
Till slut kom jag fram efter jag vandrat runt i världens kallaste stad, men var ändå helt svettig för det. Han började klämma och känna på mage och armar osv. Han tryckte hårt och det gjorde ont, så det var svårt att avgöra om det gjorde bara ont eller om det gjorde ont. Men han märkte tydligen att min vänstra arm är skadad, för jag bär med den armen, tallrikar, brickor, flaskor m.m. Och jag har tydligen en hur allergi! In my ass, ursäkta språket men jag har alltid haft sån hud. Han började riva på den och visa att jag blev röd, men när jag var hos en massör en gång sa hon bara att jag hade dålig blodcirkulation.

Well well, så jag bryr mig inte om den där allergin utan frågar istället om dom samtidigt kan ta ett laktos prov eftersom dom ändå ska ta massa blod ifrån mig.
Men, nu kan vi spola tillbaka till typ 1800 talet ! Då säger han att jag måste isåfall först ta ett blodprov, sen dricka ett glas mjölk och vänta i två timmar sedan ta ett nytt blodprov? Jag tänkte väldigt oroligt för mig själv, är detta sant?
Så jag sa bara nej nej nej det går bra ändå tack.
Så jag knallade ner till ett annat ställe där jag skulle ta mitt blodprov, det gick smidigt och gjorde såklart inte ont! Jag e ju tuff.


När jag var klar hos läkaren gick jag hem till Elin, kollade på tv en stund sen gick jag till jobbet och Elin skulle in till stan. När jag kommer till jobbet så möts jag av Monica och Olsa, då säger dom att dom har försökt få tag på mig hela dagen och dom har lämnat ett meddelande på min telefon. För jag började klockan 12 men det var tvunget att bli ändrat eftersom dom var två på första vakt. I vilket fall så när vi står där inne och dom säger att de e fel på min mobil så provar dom att ringa och då går det.
Blev iaf ganska irriterad och tänkte prata med Lars imorgon, han som är chef över alla servitriser.
Det som är mest irriterande är att Monica och Olsa visste om detta kvällen innan, men ringde mig inte förens klockan tio på morgonen.
Blev extremt trött på hela beteendet.


Trots allt så gick ja runt på stan hela dagen, fixade med nytt Visa kort och skaffade mig ett lånekort på bibblan.
Känner mig som en riktig Sandefjords bo nu :)


Ha det så bra, nu ska ja kolla lite tv innan Line hämtar mig!

Puss och kram

1 vecka


Jag har bott ihop med min bror i en vecka, och jag trodde vi skulle slå ihjäl varandra inom 3 dagar. Men det har gått riktigt bra, vi har inte bråkat en enda gång. Vi har kollat film och haft trevligt, inte sett varandra så mycket kanske eftersom jag jobbat.

Lägenheten är kanon, har kommit överfund med att den är väldigt dyr kanske men absolut värt det. Det är ett väldigt fint område, riktigt fin lägenhet och stans vackraste utsikt. Och är man två stycken så är det inte så farligt, med tanke på att allting ingår.

Jobbet går finemang, lär mig mer och mer för varje dag. Denna veckan har vi dessutom startat en "tävling" mellan servitriserna. Det är väl ingen tävling i sig, utan mer att vi ska försöker ge bättre service och sälja mer. Tro det eller ej så låg jag först på en utav "tävlingarna". Det är en då det räknas vem som säljer mest under en månad, och en som räknar vem som säljer mest ifrån butiken. Så som Solvolds olivolja, kokböcker, bröd, konfekt osv.
På den först nämnda leder jag över Olsa med 3 000 kronor, och över Line och Monica med 9 000 kronor. Olsa var så sjukt stolt över mig och jag blev kanon glad, hon är mer än glad att ja ska stanna i ett år :)



Ska fortsätta kolla film nu med brorsan :) Vi har sett "black hawk down" och "Shaun of the dead".


Champagn, ny lägenhet och regn!


Hejsan!

Igår så jobbade hela ligan i Larvik, det var ett sällskap som skulle ha tre rätters och lite show osv. så vi var där. Det gick fort och var väldigt enkelt. Serverade ett bord med några amerikanare, så jag tjötade lite och bredde på med min amerikanska dialekt. Fick beröm av en norsk som undrade vart jag fått dialekten ifrån, och var riktigt imponerad på min engelska. Stolt!
När gästerna kom så skulle vi gå runt med några brickor med champagne på, vem välter inte ut halva brickan på golvet och halva på sig själv. Jo jag! Jag var riktigt irriterad och dessutom pisseblöt.

Men kvällen fortsatte väldigt smidigt och fick som tur var skjuts ända hem av Marita. Vill ju inte knalla upp för den här backen mitt i natten.

I Söndags kom mamma med min säng och lite smått och gott. Fick äntligen flytta in i lägenheten, och den är så fin! Jag älskar den, men var väldigt nervös i Söndags. Kändes konstigt, eftersom jag bor här nu. Lite overkligt men nu känns det verkligen som hemma! Underbart!
Är jobbigt att den ligger uppför en backe som tar evigheter att gå uppför, men får se när Sara kommer hit om jag kan få lite skjuts ibland för en peng, annars får jag köpa mig en billig liten skit bil så jag klarar mig i ett år.

Idag har jag varit ledig, det har varit riktigt skönt! Sovit ganska länge och bara slappat hela dagen. Vi har ju sånt där surround system så det är kanon att kolla film :) Men det har regnat här hela dagen igår nästan och heeeela dagen idag. Fy säger jag bara! Men min modiga bror har tagit sig ner till affären nu, han blev alldeles för rastlös.
Vi har faktiskt inte bråkat sedan mamma åkte, det känns liksom inte riktigt som att det behövs. Men ska inte säga för mkt, men allt går iaf bra än så länge!
Det kanske underlättar att vi båda är stora fan av "Band of Brothers" ;)


Nu ska jag tillbaka till soffan! Hoppas ni har det bra! Puss och kram

RSS 2.0