Det minsta ni kan göradet är att se på den här.. Det är nästan eran minsta skyldighet att göra.. Tycker jag.

Några av artisterna som sjunger är
Leona Lewis
Rod Stewart
Mariah Carey
Mika
Michael Buble
Miley Cyrus
James Blunt
Jon Bon Jovi
James Morrison
Susan Boyle
Shane och Mark (Westlife)
Kylie Minouge
Robbie Williams

Härliga minnen


Pratade om gamla minnen igår med mamma, och förut när jag tittade på tv kom jag att tänka på ett riktigt seriöst till fusk på högsta grad! Det var när jag hade omprov på Alkoholhantering, och jag hade inte övat någonting.
Oftast fick jag MVG på dom proven, inte för att jag kunde svaren utan proven fick vi nämligen i förväg och gick igenom frågorna och svaren. Svaren var a,b,c eller d. Så jag lärde mig ganska många frågor genom att göra en melodi av dessa a,b,c och d:n. Provet gick på ca 30 sekunder för mig att göra, men fick ju såklart sitta i några minuter så att det inte verkade för uppenbart. Det är ju kanske inte rätt sätt att lära sig, men man får bra betyg och får rätt svar.

Till detta provet hade jag inte lärt mig någon ramsa, jag hade inte den blekaste aning! Så Nina hade då på den tiden ett abonemang att hon fick ringa gratis, eller det var något i den stilen. Så hon ringde upp min mobil, jag tog den med en hörsnäcka i ena örat och hängde håret lite fint över den medans hon satt i bilen utanför och pratade i min mobil.
En briljant ide, men felet var att vi hade inte förberett oss tillräckligt. Vi hade inget kod ord som att jag skulle hosta om jag inte hörde, eller humma om hon skulle börja om. Så istället så sa hon svaren alldeles för fort och jag hängde inte med alls! Hahahaha! Jag satt där och kunde inte säga någonting, det var ju prov!! Så jag fick helt enkelt lyssna på Ninas tappra försök att hjälpa mig medans jag själv satt och stirrade på ett papper som bara såg ut som frågetecken för min del!

Men jag måste ändå tacka Nina som ställde upp för mig, även om det var en björntjänst. Men ett minne blev det :)

Minns också när jag fällde Nina så att hon fick en spricka i armen lagom till studenten och balen... Men det är en annan historia som aldrig ska tas upp igen..

Det är många saker man kommer ihåg, många som man inte kan skriva här. Ibland tänker jag att det är bara tur att jag lever, för det kunde gått fel vissa gånger. Men alla har varit unga, och det ska väl alla få vara :)

Nu är det dags för sängen! Imorgon ska vi ut och fira Linda!

Varför är jag så lättprovocerad?


En gammal god vän till mig blev precis medlem i en grupp på facebook som heter "I Sverige pratar vi SVENSKA". Vi har alltid haft olika politiska åsikter men vi har varit bästa vänner väldigt länge och alltid undvikit diskussioner, för vi visste vart vi hade varandra.
Men när jag går in på sidan så ser jag att det är nästan bara "idioter" (enligt min mening) som är medlemmar.

I vissa diskussioner, eller dom flesta, så påpekar dom att man bara hör "shallamashallamaaahuuuccssh!" och "hablahablahabla" när man går på tunnelbanan eller liknande.
Jag är så trött på folk.
Dom pratar inte om finnar som pratar finska, eller tyskar som pratar tyska, eller britter som pratar engelska.

Måste bara skriva att en av medlemmarna i gruppen kommenterade detta i en diskussion "
orka en kommentera som du gör..". Svenska var det ja..

Vissa människor, säkert överallt i världen, tror att dom är så himla mycket bättre än alla andra. Och självklart är det så, men på ett sätt som är helt logiskt (i dom flesta fall).
Men dessa gruppmedlemmar menar att om dom hade flyttat till ett annat land och blivit placerade i en håla tillsammans med andra svenskar så hade dom pratat landets språk och anpassats sig till det landet dom flyttade till.
Jag tror inte att det skulle fungera så, jag undrar om det är någon utav er som läser som inte håller med mig?

Det kanske bara är jag som har väldigt lätt för att förstå personer i olika situationer. Sen så ska man väl inte ta åt sig av alla 13-17 åringars politiska åsikter, eftersom man i den åldern är ganska extrem på dom flesta sätt.

Jag var i behov av att skriva av mig, och berätta. Blev extremt irriterad och provocerad, men i slutändan så kan jag inte göra så mycket åt det. Det hjälper inte om jag skriver en kommentar, för dom bryr sig inte om det ändå.

Precis som om någon skulle skriva en kommentar till detta inlägget om att jag måste vakna upp och inse att Sverige är i fara för att vi tar in för många invandrare, och att det svenska språket är i fara. Våra svenska traditioner försvinner m.m.

Men missförstå mig inte, det går en gräns någonstans, men att som invandrare komma till Sverige och prata sitt språk med sina vänner och släktingar är långt ifrån den gränsen.

Detta leder väl ingenstans och gör väl knappt någon nytta men jag fick ur mig det, vilket var min mening från början. Nu kan jag sova gott!

Wanna be startin' somethin'


Vilken helg! Jag var ute i lördags med jobbet och vi hade riktigt trevligt. Jobbade kväll så direkt efter jobbet gick vi till Frank och drack lite vin, sen gick vi till Monikas pojkväns krog och fortsatte att dricka. Eftersom vi som hade jobbat kom ut ganska sent var dom flesta redan bra på örat, så vi var inte fega med att komma ikapp! Efter några goa kalla öl ute så drog vi vidare på efterfest. Vi tog taxi hem till Lars där det bjöds på vin, men jag hann inte få i mig mer än ett glas innan vi drog iväg igen hem till Marita och Eirun. Lars har nämligen en fågel, som bajsar lite överallt.
Det var inte så fräsht.
Men hemma hos Marita och Eirun var det bara trevligt, vi pratade om allt och ingenting! Jag beklagade mig lite över att alla är så himla jobbiga och kära på jobbet, och önskar folk kunde prata mindre om sina killar ;)
Fick även lite tröst för att jag har mina underbara vänner hemma och jag fick många goda ord som fick mig att förstå att jag har faktiskt väldigt goda vänner här också :)

Allting gick sedan ganska fort, jag tog taxi med Monika och hon hoppade av i stan medans jag fortsatte hem. Köpte lite mat på vägen och satte mig i fåtöljen och åt medans jag tittade lite på tv. Jag totaldäckar, och vaknar sedan klockan 8 i min säng fullt påklädd. Vet inte hur jag kommit dit och förstår inte alls vad som hänt, det var också mindre trevligt när rummet snurrade. Men jag fick av mig kläderna och somnade om ganska gott igen.

Min söndag, alla hjärtans dag, spenderade jag helt själv. Men jag var inte ledsen över det faktiskt, jag tänkte på alla mina underbara släktingar, vänner och familj så blev jag helt varm. Jag uppskattar er oerhört mycket, och vilket sätt är bäst att förstå det än att vara själv när alla har någon. Det kändes bra, jag var glad :)

Nästa vecka på lördag flyttar jag! Det är helt underbart och det känns också väldigt spännande att komma till något nytt, samtidigt som det blir en liten "ny start" för mig. Ska börja träna nu i mars också, mamma frågade mig om jag verkligen ville det nu men jag måste helt enkelt. Jag måste, och jag är redo! Det ska bli så skönt.

Har också börjat räkna på resan, och börjat planera lite här i smyg utan Sara ;) Har massor mer ideer och planer och saker jag kommit på! Skickade iväg ett mail till Kilroy när jag var som ivrigast mitt i natten och fick svar idag att jag gärna ska skriva hela resan som vi tänkt oss den, hur lång tid vi tänkt tillbringa i varje land och vad vi vill göra där osv. Så ska dom försöka fixa ihop en liten tripp som inte kostar mycket och som också tar oss till dom ställena vi vill.
Hon frågade om vi kunde ändra res rutten för att få ett bättre pris, och det går ju självklart bra så länge vi får komma till dom länderna vi vill. Jag svara iaf med ett låååångt mail och jag får se om hon har svarat till imorgon!

Idag hade vi en liten situation på jobbet, jag har gjort en ny sak idag som många kanske tycker är väldigt självklart när det gäller mig, men jag sa ifrån. Fast på ett bra sätt. Det är väl aldrig någon som kallat mig feg,  fråga någon kille som inte tycker jag är kaxig.
I vilket fall så var Monika sjuk och det betydde problem eftersom vi hade 12 personer på kvällen och en person kan inte ta det själv ifall det kommer mycket gäster. Det hade kunnat gå om vi hade haft kockar som kunde hjälpa, men dom var bara två så det hjälpte inte.
Det var många telefonsamtal hit och dit och sen fick jag höra (detta är en väldigt liten bagatell så förvänta er inte något tredje världskrig eller att jag läxade upp någon totalt nu) av Olsa att Marita sa att jag ljög när jag hade berättat för Olsa vad Marita sagt.......... (He said, she said)
Jag blev såklart sur, och när Marita kom till jobbet så sa jag faktiskt till henne varför hon säger att jag ljuger. Så svarade hon såklart att det hade hon inte alls sagt, men så sa jag att jag skiter fullständigt i hur detta löser sig, jag jobbar och gör mitt jobb jag har inte en enda jävla anledning till att börja ljuga ihop vad folk sagt. Så sa hon att allt hade blivit missförstått, en höna av en fjäder.
Jag jobbade iaf 11 timmar och det gick fint, har bara väldigt ont i benen nu.

Men jag är stolt, ett framsteg till att börja säga ifrån. På ett bra sätt.
Man ska aldrig låta folk köra med en.

Imorgon börjar jag klockan 5, det ska bli skönt att få sova. Skulle börja städa köket igår men det gjorde jag såklart inte, förstog inte riktigt mening med det eftersom jag ska använda ugnen och mikron osv. Men nu i veckan så ska jag iaf ha tagit alla hyllor och lådor och skåp.

Nu ska  jag drömma mig bort i resornas värld innan jag lägger huvudet på kudden! Puss

Jobbar kväll.. Igen..


Men, det är faktiskt inte så farligt. Jag kan sova hur länge jag vill, har all tid i världen nästan och så får jag 9 av 10 gånger skjuts hem till dörren. Så jag ska inte klaga :)

Här har vi iaf sol, men snön ligger stabilt på marken. Men det går mot ljusare tider :)

Jag pratade med min kära vän Elin igår på skype, det kändes som jag hade hundra frågor men fick knappt fram dom. Hon hade iaf ridit kamel på stranden och sett solnedgången, och hon har sett hajar, bott på stinkiga hostels och sett snygga killar! Otroligt komiskt att hennes fd resekamrat lämnade henne i Perth och drog till Sydney, där han har varit i några veckor, sen åkte han tydligen till ett annat ställe men flög tillbaka till Sydney. Hans pengar börjar ta slut så han åker nog hem om 2 veckor...........
Snacka om att Elin ska vara glad att hon inte åkte med honom! Hur kan man spara så mycket pengar på att dricka upp det i samma stad i flera veckor?

Jag hejar på Elin iaf!!!! :)

Drömmer fortfarande konstiga drömmar. Mamma, mår katterna bra?

Jag kan ju säga att flytta till ett kollektiv kommer inte bli överdrivet annorlunda jämfört med det här, för här knallar dom runt och flyttar möbler klockan 8 på morgonen, och jag hör ALLT!
Jag hör hur barnen skriker, tvättmaskinen, när dom pratar eller lyssnar på musik. Enda skillnaden på detta och kollektivet är 6 500 kronor.

Ännu en briljant ide har slått mig, om jag skulle bo kvar här uppe så skulle jag betala busskort för 360 kronor i månaden. Men nu ska jag flytta närmre stan och behöver inte något busskort. Då kan jag ju lägga dom pengarna på ett gym dom har bredvid jobbet. Tänkte prova en månad, och se hur det känns. Dom har inte många pass, men dom har roliga pass. Kickboxning, Zumba, Bodypump och Ball, sånt där ja tycker e kul. Självklart lite spinning också. Pratade med Lars om det igår och han tror jobbet har någon deal med det gymmet, att man får nya skor eller nått sånt, och det kan man ju utnyttja isåfall.

Jag har verkligen hundra "ideér" just nu, men tänker inte skriva något här för då låter jag nog inte klok. Ni får höra det allteftersom jag faktiskt "gör" "ideérna" ;)


Måndag, snart tisdag :)


Igår hade vi vinsmakning på jobbet igen, lite mer intressant denna gången då vi testade vin med mat. Jag har fortfarande väldigt svårt att förstå och hänga med, men vi provade en del saker som jag faktiskt också kunde förstå för en gångs skull :)
Det blev vitt vin med fick, rött vin med kött och vitt med kött och rött med fisk, så att vi skulle förstå varför det inte passar, och varför det inte passar. Nu förväntar ni er säkert en riktigt smart och lång förklaring till varför, men tyvärr så kan jag inte ge er det! Får läsa på lite först..

Idag har jag varit ledig, sov ganska länge då jag var uppe igår och kollade på Super Bowl! Måste säga att det var en helt annan känsla att se på det i Usa, minns när Giants nästan garanterat skulle förlora men vi vände i slutet! Vilken känsla det var, riktigt skoj!!!
Igår visste jag knappt vilka ja skulle heja på, men pratade samtidigt med Sarah på skype så jag hängde inte med så mycket ändå.
Tänk att när jag var där så hade hon läxor som innebar att måla olika bokstäver och hitta ord som började på den bokstaven, nu skriver hon själv på datorn och kan läsa det jag skriver. Helt otroligt, men riktigt skoj att kunna prata med henne på det sättet! Saknar henne så!

Jag åkte ner till jobbet vid 7 tiden och mötte upp Charlotte, vi gick till Chili och åt mat. Det blev förrätt, huvudrätt och dessert, också en flaska rödvin. Vuxenpoäng!! Det var faktiskt riktigt gott, och minst sagt trevligt! Härligt att få snacka lite skit och få ur sig saker och ting. Så som man måste få ur sig saker ibland.

Till förrätt valde jag revben i en slags sås, väldigt god! Huvudrätt var anka med apelsinsås och frukter! Dessert var en klassisk bananasplit :)
Rödvinet var en Valpolicella, helt utan garvsyra. Mycket god! Men huuu så man ser ut efter man dricker rödvin.. Lila läppar!

Imorgon är det jobb igen, så nu får jag ta och lägga mig :) Veckan har börjat bra iaf !! Sov gott :)

God natt :)


Tack Sarah, ska kolla med Lotta. Jag kikade runt lite på nätet förut och tänkte man kunde läsa någonstans vad det betyder, men det stog inte så detaljerat. För det känns ju som att själva personerna har något med det att göra, på ett psykiskt plan. Men det stog också överallt att man ska skriva ner drömmarna, så nästa gång det händer så ska jag skriva ner den, även känslorna man hade.


Idag åkte jag ner till stan och tittade på ett rum dom har i ett kollektiv. Det blir så att jag flyttar in dit den 27:e februari, men då flyttar jag in i ett pytte litet rum. Där ska jag bo i en månad, och i slutet på mars så blir ett större rum ledigt och då ska jag få det. Då får jag egen balkong också, vilket är skönt på sommaren. Nu är den bara full med snö.
Självklart kommer det bli annorlunda, och det blir väl inte som att bo själv, men absolut värt ett försök! Min hyra för mars kommer vara 3000 kronor. Jag kommer alltså ha 6 500 kronor mer. När jag flyttar in i det större rummet blir hyran 3660 kronor.
Allting är inkluderat! Det känns som att jag kommit på rätt spår nu, så att jag kan börja spara.
Det ska också bli skoj att mamma kommer och hälsar på och hjälper mig att flytta!
Sa jag det att kollektivet ligger fem minuter gångväg ifrån jobbet? Sa jag också att jag får gratis biljetter till revyerna som är där på sommaren? Sa jag också att min hyra nästa månad kommer vara 3 000 kronor ? ? ?

Wuuuunderbart!

Måste också rekommendera att gå in på youtube och söka på workout video eller liknande, och så hittar ni säkert några roliga övningar. Det gjorde jag! Och HERRE vilken träningsvärk jag har, riktigt bra :)
Visst, man känner sig lite löjlig men det var skoj ;)

Nu, så ska jag sova. Godnatt!

Nu orkar jag inte mer..


Dom senaste två veckorna har jag börjat drömma. Jag vet att man alltid drömmer, men jag kommer ihåg extremt mycket av drömmarna och det är heller inte så behagliga drömmar.
Förra veckan vaknade jag upp i tårar då jag drömt att min pappa hade dött.
Inatt drömde jag att mitt ex dog, även om jag önskat det många gånger så är det ju självklart inte något jag vill.
Men varje gång är det en annan person som också dör, men som jag inte känner så väl.
När jag drömde det om pappa, så var det en av våra kökschefer som dog. Nu inatt var det en gammal väns kusin som dog.
Jag förstår inte varför jag drömmer så mycket!! Och så ofta, för jag orkar verkligen inte det. Det har blivit tveksamt att somna på kvällen för jag vill inte drömma.
Usch..


Idag ska jag iaf titta på rummet som jag förhoppningsvis ska hyra, ska ringa honom om en halvtimma. Jag hoppas att det är fint och att rummet är fint, och att jag kan flytta in där den 27:e februari.

Nu ska jag äta lite frukost, det kommer bli sent ikväll på jobbet! Det är Juristernas afton eller nått sånt, sist vi hade det var det kaos så vi får väl se ikväll..


New York! New York!


Har precis haft ett snabbt samtal med min familj i Usa, vi pratade på skype men deras mikrofon la av ibland. Men dom hade på webcam så jag fick se dom små trollen, men pratade mest med Lisa. Saknar henne väldigt mycket, nu efteråt så märker jag mer än när jag var där, att vi blev nog ganska bra vänner.
Jag tycker synd om dom, för dom skaffade en till svensk au pair som skulle vara där i ett år. Efter två dagar längtade hon hem och 12 dagar senare åkte hon hem.
Hon hade pojkvän.
Det misstaget gör dom nog aldrig om, och nu har dom en ny au pair som är ifrån Tyskland. Väldigt speciell men hon går väl, till september ska hon vara där.
Jag fick ett jobb erbjudande, men påpekade att kommer jag tillbaka till dom så vill jag kunna slösa mina pengar på att göra saker och inte behöva spara allting. Och dessutom så är våran resa slut i New York och då passar det bäst för mig att stanna vid det tillfället isåfall.

Jag hade verkligen velat åka dit och hjälpa dom, men jag tror nog att dom kan hitta någon bra tjej!
Jag blev också extremt rörd när dom sa att dom inte tittar på Biggest Looser längre. Sista gången dom tittade på serien så var det när jag var där, och Frank vill inte se det för det är inget kul om inte jag är där så vi kan skratta ihop och fälla dumma kommentarer.

Haha! Lisa påpekade att jag gått ner i vikt, vilket jag sa att det var väl självklart när jag inte hade henne skafferi längre! Massa kakor, glass, godis m.m.

Lite annan information, jag ska flytta. Dom har hittat några nya som vill flytta in i slutet på februari, så jag ska förhoppningsvis flytta in i ett kollektiv på 4 sovrum, två badrum, ett kök och ett vardagsrum. Det kommer bli 3700 kronor i månaden allt inkluderat. Och ca 5 min att gå till jobbet.
Jag har funderat länge på om jag ska bo i kollektiv, men vill jag spara så är det så man gör. Som min kära kusin Marie sa, jag får försöka och går det inte får jag göra något åt det isåfall.
Men det ska bli skönt, älskade mamma kommer hit och hjälper mig. Slippa tänka på bussar, eller att jag jobbar sent och måste få skjuts hem osv. Väldigt skönt.

Det får mig att överleva denna månaden då jag vänder på vartenda öre, för nästa månad så kan jag betala tillbaka alla skulder och få känna mig "fri" igen.

Nu ska jag sova, det är en dag imorgon också!

(Elin, kollade på bob förut, och det är svårt att inte sakna dig!!!)

RSS 2.0