Världens bästa Mamma



Grattis på födelsedagen! Du blir bara bättre med åren älskade Mamma!!


Hemlängtan


Imorse när jag gick till jobbet pratade jag med mamma och pappa. När jag la på sköljde en våg av saknad över mig och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna, när jag väl kom in på jobb mötte jag Line och hon frågade hur jag var med mig. Så sa jag att jag saknar mamma och pappa, så kramade hon mig och då brast det. Jag stortjöt, det var skit jobbigt.
Jag har varit utan min mamma och pappa i över ett år innan, men jag tror det är skillnad när det är så nära men ändå för långt på ett sätt.

Annars har allting varit väldigt bra. Snart kommer Elin och det tror jag kommer göra allting mycket lättare, på många olika sätt. Att få umgås med någon utanför jobbet för det första, men också att ha någon.
Jag tittade på en lägenhet i torsdags och den var kanon fin så den tar vi, så vi flyttar in nästa söndag eller måndag förhoppningsvis! Jag kommer nog ännu lite närmre jobb och utanför centrum på samma gång. Det är i ett villaområde, så vi har gräsmatta och affären på andra sidan gatan. Det känns bra, jag tror sommaren kommer bli väldigt bra här :)

För alla som är intresserade så kommer jag vara hemma i en månad till hösten. Exakt varför kan jag inte säga nu, men det är iaf säkert att jag är hemma då. September månad blir det :)

Ikväll, Lördag, så kommer jag att ligga hemma och kolla på film. Jag är ledig i tre dagar nu så det blir städning och packning som gäller. Jag ska nog hinna med att slappa lite också ;)

Vi hörs!



Hipp hipp HURRA


Igår var det D day. Kom till jobbet ca kvart över 8, satte upp och förberedde med Marita. Hope for the best, prepare for the worst som jag brukar säga.
Karin och Nico kom vid 10 och sedan var det bara att vänta, och det gjorde vi inte länge. Halv 11 var det fullt, men vi hade våra stationer och det gick faktiskt extremt bra! Men stressigt var det, såklart. Det var mycket kaffe och dricka som skulle ut till gästerna, och det höll på till klockan blev 2. Sedan var det tomt, så allt förbereddes för nästa rush som kom klockan 5.
Då var det mera öl och vin som såldes och lite mer mat, men det gick också väldigt bra. Vi stängde sedan allting klockan 8 och plockade iordning allting, så jag kunde gå vid halv 10.
Mötte upp kollegorna på pir och tog en öl, försökte bli piggare med en kaffe och baileys men det gick åt skogen.
Jag kunde inte sluta gäspa och bestämde mig att det var dags att gå hem.

Det bästa med 17 maj är att alla är glada, alla gäster förstår att det är mycket att göra och det är inte mycket gnäll.
Vi fick också personal mat, korv med bröd! Det har nog aldrig varit så gott någonsin, efter ett knäckebröd och flera timmar med tom mage var det bättre än perfekt!
Idag ligger jag utsträckt på sängen som en död säl. Det är inte mycket energi kvar i mig och jag planerar att anstränga mig minst möjligt idag.

Något som gick upp för mig idag är att nästa vecka ska min kära syster komma hit och hälsa på mig :) Det ska bli riktigt kul! Lite annat kul info är att Elin har kommit hem, hon skippade Singapore och åkte hem till sin mamma istället. Jag förstår henne mycket väl! Saknar henne väldigt mycket och det ska bli riktigt kul att hon kommer tillbaka hit.

Hoppas att jag kan få kika på lägenheten denna veckan som vi planerar att flytta till. Vill bara att allt ska vara bra med den så att det enda som behövs är att säga JA !

Nu måste jag vila händerna, utmattning på hög nivå.


Like a virgin


Igår blev min ... vad ska vi kalla det? Min första-fylla-som-jag-spydde var igår. Jag är lite besviken på mig själv, jag trodde ju att jag skulle kunna klara detta galant genom hela mitt liv. Men nej.
Pappa var lite brutal och sa att det var inte sista gången, medans mamma tycker att nu har jag lärt mig att inte dricka så mycket (Ibland märker man att hon är lärare).
Jag skyller delvis på Frank, som tog med sig Mintu. Men jag får skylla mig själv som drack den.
Det var en upplevelse som jag sent kommer glömma. Filip tyckte ju det var extremt skoj att jag är den som har invigt deras toalett.

På måndag är det 17 maj, Norges nationaldag. Då kommer det vara kaos på jobbet, men det är det ingen som bryr sig om, att vi ska jobba en hel dag och ha dubbelt så mycket som en stressig lördag, hela dagen! Men det går ju bra, vi e ju så duktiga.


Nu är jag trött..

Maj maj måne!


Man ligger som man bäddar.. Eller hur man säger. I vilket fall så bäddade jag inte riktigt okej igår, så nu får jag stå för konsekvenserna.
Jag snackar inte om värre saker än alkohol, men hu så illa det kan vara ibland.

Jag hade iaf en kanon kväll! Fick gå tidigare ifrån jobbet, så jag hämtade kläder hemma sen åkte vi vidare till Marita och gjorde iordning tapas som Filip köpte åt oss. Det blev Quiche, som är som en slags paj fast pytteliten :)
Vitlöksbaguett, jordgubbar, vindruvor, massa ostar och kex :) Och massa bubbel och vin!
Jag har blivit lite småkär i Corona med lime, det är riktigt gott faktiskt.
Sen avslutade vi med lite kaffe och bayleys! Väl ute blev det bara några öl och en irish.

Det roligaste på hela kvällen (nästan) var när vi dansade lite halvlamt hos Marita och hon gör en snabb vändning och puttar till mig så vin skvätter hit och dit! Då säger Filip högt "Men Marita!" och slänger till med armen så han lyckas slå ner sitt fulla glas med vin över hela glasbordet och ner på stolarna och golvet.
Right back at ya!

För övrigt så går min sockerkur bra, imorse vaknade jag och hade en cola bredvid mig. En liten flaska bara, men den svepte jag. Hade jag inte gjort det hade jag nog inte varit kapabel till att skriva nu. Förstår inte hur cola kan ta bort "bakfylla" så. Men fick diskutera med min mamma att detta var inte jordens undergång, nu är det bara till att fortsätta och inte göra det.
Det går så bra så :)


Imorgon ska jag antagligen gå och kika på en lägenhet, den ligger lite mer utanför centrum men är fortfarande bara 5 min till jobbet. Det är bara positivt om den, även om jag inte sett den.
Men priset är detsamma som här, men jag delar istället med en bra kompis iställte för 5 främlingar :)


Nu ska jag fortsätta prata med Mamma :)







God morgon..


Jag gick och la mig innan klockan tolv igår, det har jag nog inte gjort i år iaf. Det är väl säkert för att jag tvingat upp mig själv tidigt för att jag ska jobba! Idag börjar jag inte förens fem, så jag tänkte hinna med lite ärenden.

Ni förstår att min norska deklaration har inte nått mig, vet inte vart den sprungit vägen så jag tänkte kolla det på skatteetaten idag. I och med detta så har jag inte skrivet på något papper av någon form, och jag har inte en aning om ifall jag får tillbaka eller om jag har restskatt.
Det som suger lite extra är att jag faktiskt kunde ändrat lite saker så att jag kunde fått mer tillbaka.

Min socker kur går galant! Förutom att jag har haft ont i huvudet sedan jag började, och mitt huvud brukar aldrig göra ont. Men idag gör ingenting ont så jag håller tummarna!

Jag måste bara tillägga(?) att frukt är så sjukt gott!!!


Snackes !


Sandefjord by! Her er det deilig!


Jag har blivit helt besatt av serien "Glee". Den är helt underbar, och inte minst så sjunger dom massa! Det kan inte bli bättre :)

Imorse klockan 8 hade vi servitör möte, det gick faktiskt bra och vi ska fortsätta ha det den första tisdagen varje månad. Det kommer nog bli väldigt bra, det är ju alltid positivt att ha fasta möten varje månad.
Månadens tävling kommer vara att sälja Prosecco, vilket kommer vara en extrem utmaning för mig! Jag är inte van vid att sälja alkohol eller vin speciellt mycket. Men klart det kommer att bli kul!
Nu har också Monika slutat, hennes sista dag var i fredags så hädanefter kommer Nico att jobba mer inne i SMAK och jag hoppas att det kommer att gå bra. Han är ingen personlig favorit hos mig men det är alltid skönt med hjälp! Det behöver vi kan jag lova :)
Olsa blev sjukskriven för två veckor sedan, så henne har vi inte förens 24 maj om allting går som det ska, det kan även bli längre. Den som lever får se!
Dom enda gamla skatorna som är kvar det är jag och Marita ;) Och jag började i Oktober...

Vi skall också ha vinsmakning igen, vi har nämligen fått in nya viner och ny meny för sommaren! Det är bara positivt kan jag lova, jag var så trött på den gamla menyn.
Jag är väldigt nervös för sommaren, den kommer bli riktigt tuff men "T-T-T-That dont kill me, can only make me stronger!" ;)

Det har börjat droppa in pengar på sparkontot! Jag är mer än glad!! Äntligen börjar det kännas, och det känns underbart. Nu kommer det bara fortsätta rulla in.
Snart kommer Elin tillbaka, det ska bli skönt att få tillbaka min Svenska vän. Ibland blir norskan för mycket för mig! Jag blir bara extremt irriterad när jag använder norska ord när jag inte hade mening att göra det.
Och något som stör mig är alla stöddiga norrmän (Charlotte Axelsson!!!) Som påstår att svenskar inte förstår Norska för att vi inte vill. Det är EXTREMT många norrmän som är helt ignoranta och förstår inte vad jag säger!
Eller ännu bättre, dom hånar en..
- Smakade maten bra?
- J Ä T T E gott!

Eller
- Vad vill ni ha att dricka?
- K A F F E   L A T T E & C O C A C O L A (Otroligt överdriven artikulerande(?))

Som om jag vore dum i huvet. Nej, norrmän kan sluta skryta om att dom kan mycket mer än oss Svenskar. Och dom har ett plus för dom har SVT1 SVT2 och TV4. Plus att "Jag vill ha dig i mörkret hos mig" fortfarande är en top hit här borta, samt alla Kent låtar. Inte konstigt att det nu skulle vara så att dom kan Svenska lite bättre än vad vi kan Norska.


Jag fyller år om mindre än 1 månad!

Igår började jag på min sockerkur. Det betyder inget socker. Igår gick det bra, idag mindre bra men fortfarande inget socker. Speciellt när man har en chef som vill bli serverad varmkakao hela tiden... Inte populärt! Men jag har två veckor nu som jag ska klara av att hålla mig helt utan.
Så att jag står stark till 17 maj.
Då kommer jag nog behöva all energi jag kan få! Alla på jobb ska ha helvakt, vilket betyder att alla kommer 10 och alla slutar 22. Det blir spännande!!
Men vad som oftast sker på 17 maj är att ingen äter, det är bara massa kaffelatte, kakor och iste och eplemust som säljs! Och dom sitter i kanske 20 min. Men resturanten är full hela dagen!
MEN vi får 100%, det hade väl bara fattats :P

Nu ska jag ut på balkongen lite i kvällsolen och ta mig en öl, njuta lite innan paradise hotel börjar!
Livet är faktiskt allt bra härligt...

:)

RSS 2.0