Vägar i livet


Nu är det lördag, och efter en hel vecka med jobb är jag slut. Nu tänker ni kanske "Trötta unge, tänk på oss som jobbar varje vecka". Men efter att ha gjort ingenting i 5 veckor så blir det en ganska stor omvändning att jobba en hel vecka, fast det har varit jätte roligt! Och jätte skönt att få jobba, att ha någonting att göra och tjäna pengar. Igår kväll jobbade jag lite extra på Fjärås fritidsgård också, det var ju något jag absolut inte var van vid men det gick bra.

Efter många veckors sökande av jobb fick jag svar ifrån Norge, Brevik. Dom undrade om jag var intresserad av tjänsten som servitris, jag blev helt chockad och delvis stum. Det var svårt att samtidigt förstå hans Norska, men jag bad om att få ringa tillbaka. Men igår satt han på möte hela dagen så nu sitter jag faktiskt och väntar på att lunchen är över så jag kan ringa.
Min snälla och underbara vän Charlotte har pratat med sin syster Susanne som bor nära Brevik om jag kan flytta in, hon och hennes pojkvän flyttar nämligen isär. Så där finns ett litet rum till mig, utan fönster dock, där jag kan bo för ca 2 400 norska i månaden. Och det är ca 10 min ifrån där jag jobbar isåfall.
Så jag vill bara att chefen ska svara så jag kan få veta hur mkt jag kan få jobba och min lön, sen e jag där!

Blir mer och mer taggad ju mer jag tänker på det och vill det bara mer, tänk vilken chans och vilken upplevelse. Det är även en oerhört populär sommarstad och det kommer turister hela tiden, dom små hamnarna står fulla med båtar. Susanne bor också 2 min från havet, vilken otur.......


Igår kväll iaf, efter jobbet, så stack jag hem till Lotta och umgicks lite med tjejerna. Jag piffade till mig och följde med ut en sväng, träffade också min underbara syster som fick hänga med mig då vi inte hittade Lotta och co. Snäll som jag är körde jag hem Lotta, Daniel, Susanne och Tor-ivar (?).

Idag har jag en oerhörd huvudvärk, fast jag var nykter igår. Jag tror jag är lite sjuk, förkyld ont i halsen m.m. Så det blir en lugn helg. Imorgon ska jag förhoppningsvis träffa Jennie och se hennes nya lya i Partille, det ska bli skoj.


Ni får ha det så bra, så hör jag av mig om hur det går med Norge.

Gratis är godast?


Jag har varit på krogen både fredag lördag, kan nog säga helt ärligt att det är första gången det har hänt. Men roligt var det, va skönt att få komma ut lite efter en vecka i deprission.

Igår var jag också på kalas hos min kusin som fyllde 35, hennes döttrar fyllde också år. Dom bjöd på god mat och efterätt. Det va roligt att träffa släkten, det händer inte så ofta.

Imon ska jag jobba, det känns väl segt nu men jag är också överlycklig! 4 dagars arbete känns minst sagt lägligt. Men nu behöver jag inte vänta länge till innan det blir mer jobb, om ca 2 veckor är jag inskriven på poolen och då hoppas jag telefonen ringer hela tiden. På tisdag skall jag till arbetsförmedlingen och dit skulle det visst komma personer inom handikapp och hemtjänst, personlig assistent m.m. Där kanske jag kan få in en fot också!

Träffade en gammal klasskompis på krogen igår, och hon tipsade lite om vart och när ja skulle söka till olika jobb. Jag hoppas bara jag får jobb snart så slipper jag tänka mer på detta!

Nu är jag hur trött som helst, fortfarande hungrig efter middagen, får se om ja kan gräva fram något..

Ha det så bra, så hörs vi snart.

Läget är som vanligt.


Om någon kompis frågar mig hur jag mår, så svarar jag bra men börjar alltid prata om att det inte finns några jobb. Pratar jag med någon om nånting så är det alltid jobb. Det är det enda jag tänker på! Det blir lätt så, när man blir tillfrågad att följa med någonstans eller göra någonting, då får man ofta tacka nej för jag har inga pengar. Inget jobb.
Nu är det självklart inte jätte synd om mig, jag vet att om två veckor är jag inskriven på vikariepoolen och då kommer förhoppningsvis samtalen komma. Tänk på dom stackarna som har utbildning, varit på ett jobb i flera år och sedan blir sparkade.
Jag får väl som jag hela tiden säger, ha is i magen. Till en början hade jag lite hopp om jobben jag sökte på arbetsförmedlingen, men nu vet jag att jag inte kommer att få något av det. Det är lika bra att söka, fördriver tiden och jag vet med mig om att jag försöker.
Mitt möte med arbetsförmedlingen igår var väl inte till någon större hjälp. Han visste inte riktigt vad han skulle prata om kändes det som, och det blev mer prat om hur man skriver ett CV än hur jag ska få bidrag och vartifrån ja ska få det.
Han visade jobb som jag bara sa "Det har jag sökt.." "Det med.." "Det har jag också sökt..".
Jag tänker också på dom som är inkskrivna på socialen, måste söka ett visst antal jobb i veckan annars får dom inte bidrag och det orkar dom knappt. Jag förstår det inte.
Jag har nog sökt ca 20 jobb på lite över en vecka, om jag inte får jobb snart får jag gå till en psykolog.

 Innan jag kom hem så läste jag många olika bloggar, olika diskussioner varav en handlade om arbetslöshet. Ämnet var att vissa inte vill betala skatt osv. för att lata människor går hemma och är arbetslösa, att man ska tvinga dom att jobba, när några påstod att folk vill väl inte vara arbetslösa. Utan att ljuga har jag väl sett det så också, dom som går hemma och är arbetslösa slappar väl järnet och skiter i allt.
Men pengarna man får ut är lika med noll, och jag har svårt att tro att det finns många som vill vara arbetslösa.

Jag tror att har man någon gång varit utan jobb, så vill man nog inte vara det igen.


Idag är det iaf fredag, då ska man visst vara glad.
Igår var jag och mamma hos Maddis och tittade på film, det blev "Changeling" med Angelina Jolie. Väldigt bra film, var inte jätte fokuserad då mamma pratade i telefon i 15 min och Maddis kom inklampandes efter halva filmen.
Men den var bra, och förbannad blev jag!

Idag ska jag hem till Sara en sväng, och jag ska också hem till Nina en sväng. Det blir nyktert, men det går lika bra det. Då har jag tillgång till bil och kan köra vart jag vill när jag vill. Lite mer frihet.

Imorgon ska vi på kalas hos min Kusin och hennes två barn. Det blir 3, 5 och 35 års kalas! Jag och mamma var och köpte lite presenter igår till töserna. Guuuud va söta barnkläder! Helt gudomliga..

Nu ska jag äta frukost, deppa hela dagen. Inte göra något vettigt..

Ha det bra, så hörs vi.

Måndag 12 Januari 2009


Helgen är över och en ny vecka har kommit. Sitter och lyssnar på T.I och Justins nya låt - Dead and gone, kanske ingen jätte hit men riktigt skön.

I fredags hade Sara lite folk hemma, en tjej som vi träffade i Turkiet kom också dit. Det var riktigt trevligt faktiskt, dans och tjöt. Sedan gick vi ut till ett väldigt folktomt kungsbacka, vilket inte var så jätte kul. Det blir ju vad man gör det till, och tre shotar senare var det mycket som snurrade. Vi skulle gått på en efterfest hemma hos Patrik, men bara efter några minuter tappade både jag och Lotta lusten, så världens snällaste Daniel kom och hämtade oss! Väl hemma hos Lotta blev jag bjuden på toast, mycket god! Efter många glas vatten gick vi och la oss.

Bara några timmar senare vaknade vi, för Daniel skulle jobba. Lyckliga var jag och Lotta, som istället satte på tv:n och tjötade. Efter ett tag knackade Sara på och inte långt efter kom min syster med pizza! Vilken ängel! Vi åt som grisar, mätt och belåten var jag tvungen att köra hem. Jag och min syster skulle åka till hennes kompis och bli sminkade, det är nämligen så att hon ska vara med i MakeUp SM, och då gäller det att öva öva öva. Temat är som sagt 1700 tal - Hovet. Så sminkningen såg ganska kul ut efteråt!
Vi körde raka vägen hem till Helena, min kusins tjej. Det var trevligt, vi åt tacos och sjöng singstar, men dom där få timmarna av sömn började kännas av och vid 23:30 blev det hemfärd.

Hemma hos Maddis var det lite folk, mest barnsliga killar som bröt arm. Det var riktigt kul, många goa skratt. Fick dessutom höra världens roligaste vits!

Två traktorer, och en åker.

Den hade jag aldrig hört innan, och den tar ju lätt hem priset!
Sen började folket gå hem, jag tog mig samman och mötte upp Jennie för en liten Hej-kram. Vi frös ihjäl och bestämde att vi får ses inomhus någon dag :)

Igår sov jag ganska länge, men gick raka vägen in i dushen. Åkte hem till Lotta och stog utanför henne i ca 1 timma. Det är lite jobbigt att komma in någonstans då det är portkod, och jag inte kan koden. Så jag stog och plockade sten och kastade på hennes dörr, tills jag tröttnade och åkte ner till Maddis och lånade hennes telefon.
Lotta har blivit resgalen så det var väl i princip vad vi pratade om :P Hon är dödskär i Turkiet, när jag har mer sug att åka till Grekland. Visst kommer jag åka dit jag vill!! Men det som skulle vara så kul är om vi får med ett gäng och det bästa med Turkiet är att resorna är billigare än till Grekland och det är billigare att leva där.
Men jag får se! Först ska jag skaffa jobb, och om det blir resa så blir det sista minuten.

Sen kilade jag ner en sväng till Maddis, eftersom jag är lite konstig nu på något sätt får jag lite panik när jag är själv. Har väldigt svårt att sitta hemma i mitt rum bara, då börjar nästan tårar komma.
Jag pratade med min syster om det och det är väl kanske för att jag suttit i princip 3 månader själv, och sedan fick jag tre veckor med folk omkring mig hela tiden.
Men en stor del är nog att jag tänker för mycket om jag är själv, jag börjar fundera och sakna. Men när jag är med folk eller bland folk så kan jag slappna av, inte behöva tänka på att jag måste skaffa jobb men det finns inga, slipper tänka på alla skulder jag har, slipper tänka att jag inte har ett enda öre på banken eller i plånboken.

Idag har jag bara varit hemma. Dagen har gått fort, inte hunnit göra någonting tycker jag och sen var klockan 16! Mamma är och handlar, sen tar jag bilen och brummar in till kungsbacka. Ska hälsa på Nina som jag inte sett på en vecka, kanske jag och Lotta också får sett filmen vi vill se.


Angående jobb så verkar inte något lovande. Jag har försökt lämna några cv:n, men dom flesta affärer tar inte ens emot dom. Jag söker på internet, skickar cv:n till jobb på arbetsförmedlingen, men jag hör ingenting. Har sökt ett jobb som receptionist/Telefonist på ett företag, jag håller fortfarande tummarna för det.
Idag fick jag iaf hem utdraget från polisregistret, så imon kan jag ringa till poolen och få komma på möte! Även om jag inte vill jobba med barn så har jag väl inget val.
Nästa vecka har jag faktiskt jobb mån-fre, Ulla på mammas jobb är borta så jag får hoppa in! Det känna skönt, får börja nånstans iaf.

Nu börjar paniken komma.. Mamma vart e du!
Ha det bra allihopa, så hörs vi snart igen!


Wish me luck!


Arbetssökandet fortsätter, men utan framgång. Äldreomsorgen behövde ingen hjälp, men jag kunde ändå skicka ett CV så att jag finns på väntlistan. Barnomsorgen lät lite positivare, nu väntar jag bara på mitt brev från polisen så ska jag ringa och boka tid, så att jag kan sätta upp mig som vikarie. Det är också dött på arbetsförmedlingen.se, har sökt två jobb som jag antagligen inte kommer få.
Något positivt är att mitt CV är klart, det kändes hopplöst först men tillslut blev det klart. Så min mamma ska hjälpa mig att skriva ut massa på hennes jobb, så ska jag lämna på varenda affär på Freeport, affärer på kungsmässan, ja vad som helst som kan tänkas behöva hjälp.

Jag ringde även till Mölndal, telefon tiderna var stängda så jag ska återkomma imorgon. Det blir väl antagligen samma procedur där, skicka in CV m.m. Men bättre vara uppskriven på två ställen istället för bara ett.

Ikväll är jag bjuden på middag hos min kära vän Sara, vi ska laga kyckling, ris och curry. En favoriträtt! Hon e söt min kära vän. Imorgon ska vi också mysa, då blir det bio! Australia, har hört mycket gott om den så jag hoppas på det bästa. Gillar i princip all slags film.

Det har varit tre underbart sköna veckor hemma, och jag är glad att jag bara tagit det lugnt och inte jobbat. Men nu mår jag verkligen dåligt av att inte jobba, jag måste ha rutiner i mitt liv. Jag vill få pengar! Det är jätte jobbigt och vissa stunder vill jag bara lägga mig ner och gråta. Men jag får bita ihop, ge fingret åt lågkonjukturen och bara fortsätta! Något som skrämmer mig är att vissa har gått arbetslösa jätte länge, flera år. Skulle detta kunna hända mig? Jag räknar med högst 1 månad till, sen flyr jag landet.

Imorgon är det en ny dag, och nya möjligheter! Jag håller iaf tummarna!

2009

Goddag på er allihopa, mina få men hängivna läsare. Nu har ett nytt år börjat, och då är det nya tag som gäller. Bloggen startar igen och nu är det inga barn eller värdfamiljer med i bilden. Nu är det faktiskt bara mest om mig, och det passar nog ganska bra i min blogg.

Jul och nyår har varit mysigt, allt har hänt väldigt fort men det är underbart att vara hemma. Nu är all helg stress över och den vanliga vardagen smyger sig på. Kanske inte ovälkommen, men ovetande om vad komma skall. Jag söker arbete men har inte fått någon lycka ännu, senare i veckan blir det ytterligare samtal till vikariepoolen. Möte hos arbetsförmedlingen den 15. Det som känns mest oroligt är vissa säger att lågkonjukturen kommer att bli värre.

I lördags morse fick min kära vän Nina en liten Vanessa, som är varmt välkommen till världen.

Mycket pågår i mitt huvud, drömmar, planer osv. Jag väntar med att berätta allt jag vill ett tag, tills det iaf kan bli en verklighet.
Det som kommer att hända framöver är två olika möten, ett med soc och ett med arbetsförmedlingen. Ett besök till Gyn där jag ska få stoppa i en ny P-stav. Ett besök till skomakaren, då han lagar mina Uggs som revs sönder av min mammas bil, hoppas resultatet blir bra. Den 5 februari har jag ett "hemligt" möte.
Det finns mycket jag skulle behöva, men inte har råd till. Nya glasögon, ett tandläkar besök, kläder och skor som man aldrig kan få för mycket av. Sånt får vänta, jag kommer förhoppningsvis få jobb inom den närmsta framtiden.
Men först på listan, betala tillbaka skulden till mina föräldrar.

Idag ska jag till min mormor, fick jag höra av min mamma imorse. Sen skulle jag och Sara gått på bio men det var tyvärr fullt så vi går på torsdag istället. Men jag ska träffa henne iaf, prata mer om våra planer. Sen kikar jag förbi min syster en sväng och kollar lite hockey med henne, även om jag inte är intresserad ett skvatt.

Hoppas ni får en trevlig måndag, så hörs vi snart igen.

RSS 2.0