Förkylning på gång..


Ögonen rinner och näsan känns knäpp. Det är nog blåsten och kylan som fått tag i mig, men det kan nog inte bli så farligt.

Nu ska jag sova, det är många tankar som susar runt i huvudet på mig. Jag har levt med mig själv i 20 år och förstår fortfarande inte hur jag funkar. Det kommer jag väl aldrig göra.
Från 13 till 19 års ålder har jag levt livet kort sagt, det var aldrig några större komplicerade val. Gymnasiet var väl det största, men det var ju bara att ta något program där jag kunde komma in förutom Barn och Fritid. Hotell och Restaurang lät roligt och lätt. Man måste ju gå gymnasiet, varför krångla till det lixom.
Jag har lärt av mig själv nu, när jag tittar tillbaka, att jag inte varit rädd för att göra något själv. Men så har det ändå inte varit, jag har mer gjort det jag vill göra och sen märka att det bara var jag som ville göra det.
Låt oss säga då Hotell och Restaurang, javisst dit sökte jag in och det va ju bra. Jag tänkte aldrig riktigt på vad mina kompisar valde. Samma som att åka hit, något jag velat göra men jag förstog nog inte riktigt att jag skulle vara helt själv.
Fast, i alla sammanhang så var jag aldrig själv. Sommarlovet till ettan träffade jag Frida som skulle gå samma linje. Påvägen hit hittade jag Sanna, och Anneli bodde 10 min ifrån mig.
Även om jag nu gjort modiga saker, så har det ju inte varit något speciellt ändå. För tänk om jag hade flygit helt själv, och kommit hit helt själv, då är man modig.

Att sitta där första dagen på gymnasiet helt själv, men det gjorde jag inte.


Asså seriöst, jag har inte en aning om vad jag skriver om.


Jag vet iaf att jag har stor besluts ångest över min framtid. Jag vet iaf att det första halvåret ska jag ägna mycket till mig själv, min kropp, hälsa.
Det jag nog ville komma till var att när man var tonåring så var man inte 20. Nu är jag 20, jag är i en 20:års kris. Jag var alltid så deppig över att när man blir 20 så börjar det, då e man snart 30. Under den här tiden så ska man skaffa utbildning, fast jobb, lägenhet, pojkvän och bli gravid när man e sisådär 28 år.
Sen, sen e de kört. Då e man fast, då gifter man sig kanske vid 31-32. Sen ska man uppfostra ungar, försöka få ett förhållande att gå ihop när en unge klättrar ner i sängen varje natt, man jobbar ihjäl sig och försöker samtidigt ha ett liv.

Jag menar absolut inte att det är något fel med detta livet, men jag kan inte göra det! Det går inte, jag får panik ångest när jag tänker på det. Inte vet jag, man kanske tänker så mer när man får pojkvän, får bäbisvibbar osv. Därför vill jag inte ha pojkvän, bli helt manipulerad och börjar bli helt fjantig. Absolut inget emot par, jätte gulligt verkligen. Men jag klarar inte av det! Ska man leva ihop med någon resten av sitt liv kan man ju träffa den personen så sent som möjligt, ja menar säg att man har 50 år ihop. Tänk istället 10 år av fest istället, sen 40 år med din partner. Jag menar, det är ju inte sån jätte skillnad. Vad gör det i slutändan.
Kanske jag är lite som en kille. Rädd för förhållanden, jag menar ska man va ihop så ska de ju vara bra. Man kan ju inte bli ihop om de inte känns bra. Min största mardröm e om ja e 27 år och desperat, skaffar en kille som e såååå go (Åh gullepluttisnuttilutt..........) men sen ett barn och 5 år senare är din värsta fiende.
Man kan ju aldrig riktigt veta..

Nu när jag har skrivit om något helt osammanhängande, men det va nog underhållande läsning för er.

Lite hopp har jag ändå, för mig så var det jävligt längesedan jag var 10 år. Lika många år är det tills jag är 30. Så det är nog ändå jävligt långt kvar.

Det här inlägget blir nog roligt att läsa när jag e 30..... Eller så får jag jätte ångest och börjar gråta.....


Värsta känslan någonsin..


Jag har så blandade känslor nu så jag vet inte vad jag ska göra. Jag känner för att gråta men samtidigt skratta.

Nu när jag försöker skriva och förklara så får jag inte fram någonting. Det är tomt, men jag känner så mycket. Imorse frågade Frank hur det känns, jag sa att det ska bli kul att åka på resan. Men något jag inte kommer märka av är ju att samma dag som ja åker så kommer den nya au pairen, och eftersom jag inte kommer märka av henne så känns det nästan som om att ja ska tillbaka till familjen igen och det kommer vara som vanligt.
Jag förklarade det för Frank och han sa att det är den värsta dagen, den första dagen då au pairen kommer. Och jag tycker det är komiskt samtidigt som det är fantastiskt att den dagen jag kom så var det den värsta dagen för dom.

Lillkillen är väldigt bra kompis med en annan pojke i klassen, Ryan heter han och dom gick ihop förra året med. Den här Ryan är det sötaste ungen jag någonsin sett. Idag var han så stilig, kammat hår och stålmannen dräkt. Självklart är min lillkille finast och fräckast, men Ryan är i samma klass ;)
Iaf, hans mamma hade pratat med Lisa i helgen och Lisa berättade att jag skulle åka hem snart. Och den här mamman (Jag vet inte namnet) blev jätte ledsen, hon tycker jag är så snäll och söt och har så himla bra hand om barnen.
Idag när vi väntade på att få komma in så kom hon fram till mig och frågade hur det kändes, sen sa hon personligen att hon blev jätte ledsen för hon tycker ja e så himla söt och trevlig hela tiden. Att det skulle bli jobbigt att jag åkte hem.
Och vad jobbigt det kändes att höra det... Just då ville jag inte åka hem.

Jag trodde att jag skulle vara jätte glad den torsdagen innan jag åker på resan, att jag kommer le hela dagen för det bara är 1 dag kvar då. Men just nu känns det som att jag kommer gå med gråten i halsen hela dagen. Hela veckan. Det är sjukt att det bara är 2 veckor kvar.
Som tur är har jag inte börjat packa ännu, ska göra det nästa vecka känner jag. Det känns skönt att inte göra det nu, på ett sätt, för då känns det inte som ja ska åka. Men samtidigt vill jag börja packa, för då känns det som att jag ska åka snart.
För jag vill åka snart, men jag vill inte åka härifrån.
Men jag vill åka härifrån, för ja vill hem. Men jag vill inte lämna dom.

Ja, det här är nog det  värsta jag varit med om någonsin. Såhär har jag aldrig känt förut och jag hoppas att jag aldrig gör det igen.

  Haha! Världens roligaste och konstigaste bild.
 Världens finaste barn..

Åter Yes!


Fick svar och han skrev att det gick jätte bra. Wooho!

Köpte strumpor igår, tog dom billigaste som fanns. Varför finns det mer strumpor på Herr än på Dam? Jag köpte iaf herr sockar.

Jag har lagt upp mina byxor! Det gick nog bra tror jag :P Haha! Men det är nog lättare att sy asså, och då stannar dom ju där uppe me. Men det här håller sålänge!

Yes!


Fick ett mail ifrån teaterhuset i Mölndal, dom har visst utökat med lokaler så jag har chans att börja! Men mötet är den 20 november. Men jag svarade och skrev om man kunde slinka in efter, hoppas det går bra!
Håll tummarna!

"Jag ska måla hela himlen, lilla mamma"


Nja.. Den som målar mest just nu är nog min pappa, han fixar och donar i mitt lilla rum :) Åh så glad jag e!

Jag fick ett paket idag från världens bästa mamma, och det var en stooor påse med lösgodis! Mumma! Men jag åt bara tre bitar sen rullade jag ihop den och gömde den. Svårt att gömma den från mig själv, men tro mig, jag kan tappa bort allt.
Det ska sparas till min resa, så jag har något att tugga på.
Jag fick en cool stegräknare också, jag har gått 921 steg på 1,5 timme. Det var ju kanske inte någon höjdare, men det ska bli skit skoj att se hur mkt man går! Men man går tydligen tre steg när man tar på sig byxorna efter man varit på toa.

Nu har jag varit iväg precis och köpt något konstigt så att mina byxor kan vikas upp. Har också hyrt filmer, så det blir lite mys nu. Om ni inte visste det så älskar jag att se på film.

Nä, film var det..Puss

Vilka framsteg!


Jag har sökt in till Universitetet nu, i Göteborg. Det känns spännande och läskigt nära!
Hoppas att jag klarar mig igenom första etappen, så att jag sedan kan göra intagningsprov i Februari :)

Igår var vi på High School Musical, åh va bra den va ! Många bra låtar faktiskt! Det va roligt att gå med barnen, även om dom hade lite problem att sitta still ibland. Inte konstigt när kudden dom sitter på är i hårdplast.

På vägen hem såg vi en tvättbjörn. Då har jag gjort det me! Den kravlade ner i kloaken när vi kom. Usch!
Pungråtta - Check!
Tvättbjörn - Check!

Nu blir det film för hela slanten, "Freedom Writers" och "Oceans Eleven". Massa snygga killar tackar man ju inte nej till ;)

Ha en trevlig helg allihopa! Här händer inte mycket igentligen, jag går på mina powerwalks varje dag och jag jobbar. Imorgon är det au pair möte, jippi..
Mitt sista dock, så det är väl positivt! Så jag ska prata med mina LCC:er om min deposit.

Puss och kram!

Meh.. Jag vill också..


Sarah å Putte fågel, Lotta å Daniel (Mohaha du e döööd) och Nina och Totte (Inga kommentarer).
Alla dessa i Brittalenas, Sara och Nina i samma hus på samma våning till och med! Lotta i huset breve.
Ja, bara jag som fattas..

Men, jag vill ju igentligen inte flytta hemifrån. För jag e en hemma mes. Kanske inte trovärdigt med tanke på att jag varit hemifrån ett år utan problem, men det är sant.
Och jag vill nog inte bo ensam frivilligt, eftersom man får leta efter en räddare människa.
Jag tror seriöst på spöken, men självklart inte mitt på ljusa dagen med människor runt omkring mig. Men är jag själv så tror jag att de e någon med mig, kanske för jag är lite knäpp och väldigt rädd, men jag brukar prata med dom i huvudet.
(Okej ni kommer ju verkligen inte tro ja e klok i huvudet) Så tänker jag att "Är det någon här så visa dig INTE, du får gärna vara här men snälla va tyst och göm dig".
Ja, normal har jag väl aldrig varit.

Nä nu ska jag väl försöka minska mina risker att hamna på psyket.

Jag längtar till min resa och jag längtar hem! Blev ja mer normal nu?
Ska iväg snart med familjen och göra iordning pumpor. Just nu så vill jag säga godnatt, men jag får se det positivt. Det kommer bli kul att vara med barnen + att jag antagligen kommer kunna somna lättare ikväll :P

Puss å kram jag saknar er alla mina underbara vänner som är BÄST!
Och min mamma och pappa såklart :)

Goda nyheter!


En taxi från Penn station till hotellet tar ca 20-40 min beroende på hur trafiken är. Så jag räknar med 30 min, för jag åker strax innan rusning. Känns bra! Får se vilket tåg jag måste ta bara :P Det blir en överraskning !

Puss å kram

24 dagar

Det är inte långt kvar nu, 3 helger kvar här. Nu till helgen ska jag in till stan, har faktiskt inte varit inne på två helger. Det känns inte jätte kul att åka in, missförstå mig inte staden är ju helt underbar. Men att åka in själv är inte det roligaste, speciellt inte om jag har en tajt budget! Men jag får göra det bästa utav det helt enkelt.

Jag kämpar på med träningen nu, det går skit bra! Hoppas jag klarar det tills jag åker, det är mitt mål.


Väntar också på två roliga paket, jag vet ju vad dom inehåller men kul ändå! Men antagligen får jag dom inte förens nästa vecka.

Hörs senare mina vänner, puss å kram

Hmm..


Jag tänkte vidare på att ja ska se mina resväskor igen, det var ca 10 månader sedan.


MAMMA !!! Jag ska börja packa nästa vecka.....?!?!?!

Herregud, det är overkligt för mig.. Kommer det att hända, kommer resan att ske? Oh gode gud..

NU! VARFÖR NU?!


Jag trampade på mina glasögon, igen. Och dom gick sönder, igen. Men mer den här gången, så att dom e helt snea. Åh! Glaset iaf kvar, så jag har trixat med lite papper så dom e helt okej. Så att jag kan bära dom i 4 veckor till iaf, sen blir det ju linser varje dag ändå.
Men, kanske ändå tur att det var nu i slutet.
Jag ska iaf skaffa glasögon av stål när jag kommer hem!

Nu sitter jag med silvershampot i håret, och ska låta det sitta där. Har varit extra noga att inte ha något i rötterna, så jag hoppas jag kommer se lite skillnad sedan! Jag förklarade för Lisa att ja kommer springa lite in å ut från badrummet, å om hon ser mig kommer ja antagligen se lite dumt ut. Så frågade hon va ja skulle göra, för hon vill se om hon kan se någon skillnad sedan. Håll tummarna!

Jag beställde nu den sista grejen, magväskan. Känns skönt, riktigt skönt. Lisa sa nu också att hon ska väl kanske ta ner resväskorna snart, men jag tänkte det räckte med 1 vecka. Antagligen gör det väl inte det, och som hon sa "Du ska packa ner ett rum i två väskor, det kommer ta lite tid".
Så nästa vecka tar hon väl ner dom, det är koooonstigt. Har en konstig känsla i hela kroppen, men det är inte jätte jobbigt för det känns liksom ändå bra. Jag vet om att ja kommer tillbaka hit den 7:e december.

Min mamma ifrågasatte mitt val av mat dagen jag kom hem, kebabtallrik var väl inte det hon trodde kanske. Jag har ju som sagt tid att klura ut, men fisk är nog ganska självklart. Vad för rätt återstår att se!

Jag var och kikade på klänningar idag, ingen kändes rätt och jag såg gravid ut i dom flesta. Så jag tränar på och väntar till sista veckan istället!

Nu ska jag pilla lite i mitt rum och göra iordning, rensa bland lite skit! Men annars har jag det ganska organiserat, i FYRA veckor har jag haft det organiserat. Ingen tvätt på golvet överhuvudtaget, åh ja e så stolt.
Men det är många små saker, som man tänker "Ska ja spara den här?". Det jag har ångest över är min söta underbara lilla julgran, den är så söt. Jag har inte hjärta att lämna den! Äh, får allt plats så åker allt me hem :P

Puss och kram på er!

Sånt man får jobba på!


Ja, håret är påväg åt rätt hål.. Inte för att de e bra än, men de går åt rätt håll! Tack för all hjälp!

Idag har det varit en sån underbart skön dag verkligen, för jag har gjorde allting så tidigt. Jag gick upp tidigt och hade handlat klart vid 12-13, efter det hade jag tid att prata med mamma lite sen gick jag ut på en lång promenad.
Sen exprimenterade jag med silvershampot och jag blev nästan rädd när jag såg hur lila det va!! Jag ser ingen överdriven skillnad men jag får nog ha i det längre nästa gång, och det syns väl inte bara *poff* sådär.

Lite lessamt med söndag, man borde ju ha vant sig eftersom den dagen kommer varje vecka. Lika illa varje gång..
Imorgon ska jag smita iväg till Valley stream, eftersom jag inte gjorde det i helgen. Har man så lång rast som jag har så är det ingen panik med tid, bara jag hittar vad ja vill ha med en gång!

Om 4 veckor är resan igång, åh jag blir så glad så ja får ont i magen. Men jag har också märkt att magknipen kommer, det nervösa. Ni vet när man e så spänd så man skulle kunna spy? Och det är 4 veckor kvar?!? Tänk då kvällen innan, det lär inte  bli någon sömn för mig inte!

Jag tittade nyss på Oliver Twist, den var faktiskt riktigt bra. Jag älskar bilder på Engelska landskap och Engelsk miljö, vackert. Men det var en hemsk film.

Nä, nu vet ja inte va ja kan skriva mer... Äh, sov gott! Puss å kram

Fyndat!


Jag åkte iväg tidigt imorse för lite shopping, jag hittade inget silvershampo i vanlig affär så jag åkte till en frissa. Där dom självklart hade det, men billigt! Dom hade nämligen fått in nya förpackningar och det var en kvar av den gamla som kostade 10 dollar. Kanon! Matrix märke, läste nämligen att det är Matrix eller Loreal som gäller.
Körde vidare till Marshalls, letade efter extremt billiga tröjor. Och jag hittade tre stycken, 3 dollar för en och 5 för två. Knallade också över till herravdelningen för lite tjocktröjor, hittade en vanlig hood tröja för 10 dollar! Perfa!
Köpte också hårinpackning från Neutrogena - Triple Moisture, en slags hår mask är det. Hoppas den håller vad den lovar.

Mitt hår såg bättre ut när det var torrt, men som sagt det behöver silvershampo och definitivt återfuktning!

Guuud va skönt att klockan bara är tjugo över tolv och jag gjort allt detta redan! Så snart är det dags för en lååång promenad! Det ska bli skönt, efter det ska jag prova produkterna och förhoppningsvis blir det bättre.
Ni kanske till och med får en bild.

Puss och kram!

Stort beslut för mig..


Men kanske inte så stort för mänskligheten.

Jag har precis slingat mitt hår, och det går inte. Hur jag än gör så blir inte topparna blonda som det "över" håret, och nu när jag slingade topparna så blev dom mer röd/bruna och gör så att det blonda håret ser jätte blont ut och övergången mellan blont och röd/brunt blir GUL/ORANGE.
Jag orkar inte, så jag funderar starkt på att åka till affären imorgon och köpa en brun färg och färga håret vanlig mellanbrun.
Men eftersom mitt hår är i så många olika nyanser, och om ja färgar håret så måste det ju också bli olika nyanser av brunt. 4 nyanser av brunt...... h a h a, nu va ja nästan lite rolig..

Men så har ja sökt på nätet nu då efter massor av tips!! Så på de flesta ställen står det såklart "Gå till frisör", men fattig som man e är det uteslutet. Det som står flest efter frisör grejen är att man ska färga håret i en brun färg med rött i tex kastanj, och senare på dagen när håret torkat igen färga det i den bruna man vill ha.

Vågar jag göra detta är faktiskt enda frågan, jag gör det bara jag är säker på att det inte blir hur fult som helst. Någon av mina kära vänner som kan hjälpa mig... Lotta...... är du där ute...?


Mina vänner, H J Ä L P!

Ny dag, nya tag!

Nu sitter ja å äter frulle, gott. Pratade precis med Amanda och Matilda på skype och det var såååå underbart! Det var hur längesedan som helst vi en skrev till varandra, så att prata med henne var kanon.

Idag har jag faktiskt en plan, kanske inte den roligaste, men en plan. Det blir scrapbook nu, det kliar verkligen i fingrarna så jag antar att det var på tiden. Ska slinga mitt äckliga hår, har nämligen inte dushat det på två dagar, vilket man helst inte ska göra innan. Sen blir det en promenix, det är härligt väder idag så det passa bra!! Förhoppningsvis ska jag väl hinna med en runda till Valley Stream för att hitta min klänning, om den finns där.

Sicken härlig plan va?

Ska också berätta att jag kommer bli intervjuad av en svensk journalist den 2:a november, angående president valet. Det ska bli riktigt kul och spännande framförallt!

Puss och kram!

Sammanträffande..


Efter mitt känslo laddade inlägg nedan kikade jag in på Amanda blogg. Det blev inte lätt kan jag säga..


(Ska bara påpeka att jag suttit och fixat med bilder i 20 minuter, men sen la bloggen ner. Så tack för mig, jävligt förbannad)

Never been kissed..


Ja, alla dessa kärleks filmer jag en gång sett med min syster. Sen måste man få sig en årlig dos av dom varje år för att hålla sig vid liv. (Riktigt så allvarligt är det väl inte, men det lät bra)
Har precis sett den nu och den är alltid lika bra. Man får lite hopp om att det finns äkta kärlek ändå. Det återstår att se!

Jag läste också Amandas kommentar, jag skrattade och nästan grät på samma gång. Det är sjukt jobbigt utan henne, men jag är så glad att jag ändå har henne på ett vis. Det är som hon själv säger, låter som vi har något förhållande :P Ett gift par var vi här borta. GUD va ja saknar att sitta på tåget med dig, när vi varje gång av vana satte i hörlurarna i öronen efter en dag på stan. Dom gånger du fick lida av att jag bytte låt efter 35 sekunder, och dom gångerna jag fick lida av att du skulle lyssna klart på alla låtar.
Den gången din telefon inte funkade!!! Och vi visste inte vart vi var på tåget, det va skoj. Och alla dom gånger du hade en ivrig historia om hur du var tvungen att skynda till tåget, eftersom du alltid var sen.
Haha, och när min klack gick av!!! Och den hemska gången min mascara verkligen inte gav med sig, och jag frågade hur det såg ut efter en lång stunds fixande men du kunde inte ens ljuga och säga att de va bra. Vad jag hatade dig den gången, och var arg och svettig jag var.
Och varför, jo för att jag alltid glömde någonting. Helst 3 saker varje gång så ja kunde springa in flera gånger och leta ivrigt.
Den gången vi sov här, och det där brummandet i väggen gjorde mig galen. Så precis när ja får ett ryck å ska gå ner och skälla på någon så slutar det, och Amanda gör ett desperat försök med att kalla mig tillbaka till rummet.
Den underbart mysiga dagen vi hade på Starbucks med datorerna. Och den gången vi köpte Starbucks å körde till en park, och pratade allvar. När vi spelade basket, det va så kul!
Ja gud ja, jag saknar det. Allt.
Den värsta känslan är att det kommer aldrig komma tillbaka. Jag kommer att komma tillbaka till mina vänner hemma, jag kan prata med dom som jag gjorde innan.

Men när jag kommer hem så kommer inte vi vara Au pairer mer, vi kommer inte ha jobbiga barn att gnälla på eller huvudvärk att klaga över (Jo kanske huvudvärk). Vi kommer inte mötas efter jobbet och ta en Starbucks å lova att inte prata om barn eller värdföräldrar men det är ändå det ända vi gör.


Ja, gud va deppig man kan låta. Men jag kommer verligen aldrig glömma detta året, helt otroligt. Nu mot slutet när jag är ganska ensam så känns det inte som jag gjort mycket. Men när jag ser tillbaka, då jag var upptagen hela tiden, så har jag gjort massor. Jag var uppbokad varje helg, hela tiden! Det var hur kul som helst och varje helg var det något nytt.
Jag har haft besök två gånger, vilket har varit helt otroligt! Jag har varit på musikal, jag har flygit helikopter över Manhattan, jag har varit uppe i Empire state building två gånger, jag har varit överallt i Manhattan.

Det  har varit ett helt sjukt underbart år, och jag kommer verkligen sakna det. Men jag vet att allt blir vad man gör det till, och så länge jag har mina vänner kan allting bli roligt. Vare sig jag bor i New York eller Kungsbacka.
Det känns bara så chockande, att det jag har sett fram emot sen jag var 14 år tar slut om mindre än 2 månader. Ingenting  har blivit som jag förväntade mig, men då menar jag inte på ett dåligt sätt. Att bli en liten del av en familj, att veta om att en bit av dom försvinner när jag åker hem, och en bit av mig försvinner när jag lämnar dom. När jag sitter i mitt rum här så känns det helt naturligt, sen första gången jag gick in hit. Det har aldrig varit någon konstig känsla, det har alltid känts som hemma.
Visst är det jobbigt när någon drar i armarna åt två olika håll.


Nu kan jag känna mig som en liten tonåring "Men ni förstår ju inte!!!!!". Jag får ont i magen för att det är bara 4 veckor kvar idag! Men samtidigt har jag en överlycklig känsla i hela kroppen att jag snart ska få resa.. Det är så sjukt jobbigt och gör ont i hela kroppen.
Jag älskar den här familjen. Dessa barnen är ju en del av mitt liv, hur ska jag inte kunna prata med dom varje dag.


Nu ska jag deppa vidare, imorgon blir det slingor igen. Andra halvan av det jag använde förra helgen! Puss å kram.

Som man säger här, - Happy thoughts!


Mamma, vi har en Sven..





Har du en Sven?

Obama vs McCain


Jag sitter nu och tittar på den tredje och sista debatten mellan president kandidaterna, den gick igår på tv så jag tittar idag på nätet. Det är faktiskt jätte intressant, jag är oerhört intresserad av politik men tyvärr inte lika insatt.

Jag vill att Obama ska vinna, och det är det många som vill. Många vill också att McCain ska vinna. Ni ska veta att här på gräsmattorna ser jag skyltar under mina promenader, "Go McCain". Tyvärr ingen Obama skylt, men va ska man förvänta sig av ett rikt område?  Jag pratade lite med Lisa förut och hon sa att hon nästan blev rädd över hur McCain reagerade under den tredje debatten, och om han blir så frustrerad över små saker hur ska han då hantera att tex starta krig eller avsluta krig osv.
Själv tycker jag att Obama e som en kompis, han e lättsam och inte så "tryckt" som McCain är. I den tredje debatten säger han också tydligt att McCain vill ta pengar från staten och ge till dom som redan är rika.
Jag tycker Obama verkar snäll. Något jag ser skillnad på är hur Obama lyssnar på när McCain pratar och vad han säger, och sedan försöker försvara sig. McCain ser lite borta ut, när han hör något som han inte tycker stämmer blir han genast till sig och hakar upp sig på det, sitter ivrigt och väntar på att Obama pratar klart (Utan att lyssna) så att han kan få svara.

Nej den där McCain är inget för mig. Nu vet ju inte jag hur mycket valet i Usa påverkar resten utav världen, jag kan bli väldigt ivrig och vill lära mig allt och veta allt. Men jag har ju tid, jag e bara 20 år och jag hinner nog lära mig ett och annat.

Min bästa egenskap är att sätta mig i en annans sits. Men jag har svårt att sätta mig i sits hos någon som inte ser rättvisa. Det är jätte svårt för mig, jag kom faktiskt på det häromdagen att det är nog den sitsen jag har svårast att föreställa mig.
Jag äger ett eget företag, jag har gott om pengar och nu vill jag ha mer pengar och mer makt så jag kan få mer pengar. Jag vill inte betala skatt, jag har råd med min sjukförsäkring å ja bryr mig inte om någon annan inte har det, det spelar ju ingen roll för mig. Jag vill betala för en fin skola till mina barn, jag vill ha ett fint hus och gärna äga många bostadsrätter som jag hyr ut jätte dyrt till ungdomar som studerar och får ta dyra studielån men måste jobba extra på helgerna för att ha råd med lägenheten. Men, vad gör det, för jag får ju massa pengar. Vad lycklig man är då, eller hur?

Näe, jag försökte sätta mig in i sitsen men har fortfarande inte förstått hur dom tänker.
Det kanske handlar om att känna för andra, vi vet ju alla att det finns mördare. Dom känner ju inte för sina offer. Det kanske finns sådana som inte har exakt den extrema typen, men att inte känna för andra på en lägre nivå.
Att inte bry sig om människor i världen, att vara girig. Handlar det om uppfostran, nyheter, kompisar eller bara om den man är?


Äh, nu ska ja sluta grubbla å gå och lägga mig! Sov gott, puss och kram


och förresten..


jag vill ha..



L Ö S G O D I S !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hjälpsamt..


Lisa lättade mig med att det är inte så mycket trafik vid den tiden, den börjar vid halv 8-8 på morgonen och då är jag redan på hotellet. Och hon sa att det skulle bli mycket billigare med taxi än att boka bil, så det underlätta också. Jag ska bara ringa till hotellet i veckan och se hur lång tid det tar med bil ifrån Penn till dom, förhoppningsvis inte jätte lång tid. Lite osis har jag när det gäller tåg schemat, det är nämligen så att det kommer ändras den 9 november. Och jag får inte reda på hur schemat kommer att se ut förens den 9 november.
Det kan vara pannkaka, som nu. För nu finns det ett tåg som är inne halv 7, och ett tåg är inne tjugo över 4 på morgonen. Förhoppningsvis kommer det ändras till något därimellan!!

Såja, nu känns det lite bättre. Men jag kommer fortfarande undra tills den 9 november, vilket gör mig lite förbannad för ja tycker inte om att gå runt å undra.

Till helgen blir det iaf massa scrap booking, jag har några sidor kvar att göra så det får bli gjort till helgen! Har sparat en sida för halloween, så boken inte är helt full.

Ska passa barnen lite ikväll, det är något möte på skolan. Inte för att jag har något vettigare att göra!


Puss och kram.

(jag kan ju säga att min ängel kommer bra till hands nu, när det bara finns oro i mitt huvud. Tack)

Lite jobbigt..


Jag har lite panik över morgonen jag ska åka till hotellet, då jag absolut inte kan komma försent. Tar jag en vanlig yellow cab så har jag inte en aning om vad priset kan bli. Men så tittade jag lite nu på bilar man kan beställa, och då är priset runt 45-50 dollar vilket jag tycker är billigt eftersom jag räknade med mer. Grejen är att jag helst ska ha en telefon, men det har jag ingen då. Jag tänkte ta ett lugnt hörne någonstans där jag kan bli upphämtad, men tänk om inte bilen kommer? Huuu, jag får nästan mardrömmar..
Och min svenska telefon suger, så att sätta i ett amerikanskt kontantkort där i skulle inte göra skillnad. Och hur mycket trafik är det halv sju på morgonen? Speciellt när vi ska igenom Lincoln tunnel också! Kommer det ta mycket längre tid än räknat. Jag är ju hellre där en timma för tidigt än en timma försent.

Det här yppiga problemet går ja runt å tänker på. Tänkte bara dela med mig.

Nu ska jag äta lite granna sen ut å gå! Puss å kram

Sådär ja

 
Linser är beställda, kommer hit om några dagar tillsammans med ett skärp och förhoppningsvis ett par små vantar.

Det känns verkligen att det börjar närma sig nu, det blir mindre saker att fixa. I princip är allting redan ordnat, förutom magväskan (OBS: Det är ingen turist magväska, det är en tunn slim magväska man har under kläder vid midjan, för att behålla allting i säkert förvar) som jag ska beställa i helgen.
Gööööött! Hittade också världens finaste klänning idag när jag pratade med mamma, och hon gav den mer än godkänt! Hoppas den finns där till mig i helgen!

Jag vandrar på nu med mina dagliga promenader, det tar emot lite när det är vägarbeten överallt och det är avstängda vägar. Jag vill liksom inte knalla över där jag inte får knalla över, men hittils har det gått bra iaf. Och varmt ska det vara den här veckan också, då kan jag gå ut i bara t-shirt! Härligt!

På fredag är det bara 4 veckor kvar, jag blir helt till mig men samtidigt lite ledsen (Självfallet mer glad). Jag kommer lämna en underbar familj och två underbara barn, men jag kommer snart att hälsa på dom. Det ska bli skönt att komma hem till min egen familj och till min katt!!! Som jag saknar mest i hela världen.
Jag kommer bli en tant med 10 katter när jag blir gammal.. Men ja hoppas inte det..


Nu ska jag sova, eller jag vill sova men jag ska inte göra det för jag vill vara riktigt trött ikväll då jag verkligen ska sova. Fick inte alls mycket sömn inatt och jag vred å vände på mig, inge kul alls.

Puss å kram!

Måndag

Idag är det någon Columbus dag, också en äppel plockar dag om ja inte e helt fel ute. Men jag är inte så allmänbildad så jag vet något om detta dag.

Något jag vet är att mitt kamera batteri är på väg hit, beställde precis. Jag hittade ett för 28 dollar på Target, lite dyrt eftersom själva batteriet kostade 20 och 8 dollar var shipping. Så jag sökte vidare och hittade ett batteri på bestbuy som var Kodaks egna märke, och kostade allt som allt 20 dollar. Det var på sale och no shipping.
Härligt!

Idag har varit en liten slappar dag, alla har varit hemma men jag har väl "jobbat" lite. Kändes mer som jag umgicks med familjen, men det är bara mysigt. Lillkillen var nog hur trött som helst för han började grina för allt, och elak som ja e så skrattar ja åt honom. Men det hjälper för då slutar han.

Var och gick min dagliga promenix idag, men det blev bara en halvtimma. Dum som man e går man inte på toa innan.

Nu ska jag nog mysa ner mig i sängen och dega, och det är ju faktiskt läggdags snart.


Sova sova sova säng säng säng... :)

Innan jag glömmer det..


LINSER!

Sådär, det måste jag ha. ok mamma?

Inte Söndag?

Det känns som det iaf. Idag har jag bara slappat, fast jag var faktiskt ute och gick tidigare! Det har varit skönt, pratade med min syster och min mormor lite förut också. Det va kul, saknar dom så!

Jag slingade också mitt hår, på mitt egna sätt haha! Jag kletade på lite överallt till slut, men det blev helt okej faktiskt. Det jämnade ut sig. Jag har fortfarande halva färgningen kvar, så jag tänkte göra det igen nästa vecka någon gång. Det blir bara bättre och bättre iaf, men jag får köra några inpackningar så det inte slits sönder. Självklart är det inte livsviktigt, men när jag börjar må dåligt och känner  att jag inte kan ha det nersläppt överhuvudtaget så måste något göras. Jag kan ju faktiskt inte gå runt och må dåligt över det, så då gör jag hellre något åt det.

Jag fick köpt iPod sockar idag, det är som en liten strumpa som man stoppar iPoden i. Jätte söta å så fick jag några stycker i olika färger, gav en till min värdmamma. Eftersom hon också har en iPod, och jag tycker inte om lila :P
Lyckades också hitta en sovsäck! Haha, den e så ful! Kamoflage färgad, i mörkgrön. Pinsamt, men den kostade bara 13 dollar, så jag kan slänga den i slutet av resan med gott samvete.

Imorgon ska jag nog åka in till stan en liten stund, kolla läget och ta lite bilder. Det är fint väder här nu så jag får passa på innan molnen kommer! Då blir det inga fina kort. Jag tar mig nog ner till frihetsgudinnan imorgon, och kikar lite på henne.

Puss och kram, sov gott!

Nu sitter jag här

med färg i håret. Försöker göra det omöjliga gjort, får väl se hur det blir.

Efter färgningen ska jag ut på en lång promenix, det är fint väder ute så det blir nog skönt. Förhoppningsvis kan jag låna en av bilarna och åka till Target, göra lite ärenden om vi ska använda det vuxna språket.


Jag mår konstig idag, eller jag mår bara bra. Men en lite konstig känsla, vet inte varför. Jag saknar iaf mina vänner så oerhört mycket, fick ett mail från Johanna förut och då saknar man dom ännu mer.
Så det gör ont.

Vi hörs senare, så får ni se resultatet på mitt expirement.

Puss å kram!

Härlig shopping!


För 700 kronor fick jag köpt mig två par jeans, en väska, en tjockare tröja, en mössa och hårfärg.

Det känns bra, och ännu bättre kändes det när dom första två jeansen jag provade passade perfekt! 15 dollar st.
Mössan passar till min halsduk, och har inbyggda hörlurar. Som jag faktiskt bara vill ta bort. Väskan är samma modell som Coach väskan jag ville ha, men enkelt brunt skinn och från Nine West. 15 dollar. Tack!

Nu ska jag ta mig en dush sen blir det "Forgetting Sarah Marshall", som jag skulle sett igår kväll men det blev mys med värdfamiljen istället med "Home Alone 2".

Jag tackar för mig, imon ska jag vinka till min kära mormor och syster :D

Puss och kram sov gott!

Hmm..


Anledningen Nina är för att dom Amerikanska skämten översätts till svenska, och det du läser är absolut inte vad dom säger. Riktigt lama blir skämten och dom otroligt roliga kommentarerna dom säger. Pröva att ha det med engelsk text, eller ingen text alls. Jag lovar, den blir mycket bättre!

SÅ! Slutsatsen, den ÄR skit rolig. :D

Och ta tillexempel vad Amanda kommenterade nu, i Sverige heter filmen "DUMPAD". Är det en bra översättning på "Forgetting Sarah Marshall"?

Nej, jag står fasst vid va jag sagt. Den e sjukligt rolig.

:D

Hej mina vänner


Idag fick jag sova till 9, det va riktigt skönt. Har fått låna lilltösens filt också, så det var inte lika kallt inatt. Fast det berodde också på att det var mycket varmare idag än tidigare i veckan. Igår var det 7 grader när jag vaknade, och nästan lika kallt under hela dagen.
Idag är det 20 grader, klart mycket varmare.

Jag har hyrt "Forgetting Sarah Marshall", det är lätt den bästa komedin jag någonsin sätt. Vi skrattade så mycket under hela filmen, det var en mysig kväll. Jag, Amanda och Fernanda.

Nu blir det en efterlängtad dush och efter det ska ja krypa ner och se på filmen. Är det någon som vet hur man "rippar" över en dvd film till en dator? Om det överhuvud taget går?

Puss å kram

Jag väntar också ivrigt på ett litet brev jag ska få från Ingrid, jag e såååååååå nyfiken!!!!!!

Från person till person.


Det är så olika vad vissa människor spenderar pengar på dessa resor, Trek resorna.
Jag hittade ett litet diskussions forum, och då var det några som skrev att dom allt som allt spenderade 800 dollar på 4 veckor. Det tycker jag var riktigt bra jobbat, jag hittade också en som hade gjort det för ungefär samma summa.
Så kommenterade jag då hur dom hade lagt upp det med shopping, eftersom jag inte ska shoppa kläder. Då var det en kille som kommenterade att han hade spenderat 1200 dollar under 2 veckor. Men så sa han att han gjorde alla extra val man kunde, och det beror ju mkt på vilken resa det var. Så skrev också en annan tjej att hon spenderade 1400 dollar men hon åkte inte helikopter över Grand Canyon och inte Skydive över Las Vegas. Och ändå hade hon bott här i 2 år och redan gjort all shopping.
Så det verkar verkligen som det där inte går att lista ut i förväg, hur mycket man kommer spendera alltså.
Men jag har räknat ut att jag kommer ha 50 dollar om dagen till vad jag vill, och då har jag redan lagt undan pengarna för extra valen.

Jag blev riktigt nervös när hon började prata om 1400 dollar på 2 veckor. Men sen lugnade jag mig själv lite :P


Nu e de dags för jobb! Puss å kram

Sådär ja


Lite födelsedags firande idag, mysigt.

Kakorna blev jätte äckliga tycker jag, men dom gillade dom. Fasst om dom hade blivit som dom skulle hade det blivit bättre. Den med ägg blev typ som choklad pudding. Och jag hatar choklad pudding. Visst den ska bli kladdig, men liksom lite seg kladdig. Inte slaffs kladdig!

Jaja, så kan de gå.

Positivt:
Jag har lagat något och det har inte bränts. Det började inte brinna. Brandlarmet gick inte igång.


Nä nu e ja trött. Dags att sova!






Och så har jag snyftat lite.. Eller storbölat.. Vem kan hålla tårarna borta? Kanske om man inte sett eller hört musikalen. Så underbar och jag ber att musikalen ska visas igen.
Jag minns när jag var några år yngre, så lånade min mamma alla skivorna från bibblan. Så ja snodde dom och lyssnade igenom allihopa om och om igen. Så sa ja till min mamma att ja skulle skriva ett brev till dom så att dom skulle visa musikalen igen.

Tänk om jag hade haft sångröst! Vad glad jag hade varit då. Men, nu blev det inte så :P Då får jag laga äckliga kakor och tända eld på ugnar istället.

Bak och stök!


Nu har jag gjort två kladdkakor, en med ägg och en utan. Får hoppas dom blir goda!


Mamma hon hjälper mig igenom detta :P Tack!


När Lisa kommer hem ska vi sätta ljus i kakan och släcka alla lampor! Sen ska vi gömma oss och överraska henne :P
Lillkillen höll på att berätta hemlisen igår. Men då blev ja å tösen arga!!
Han har blivit en riktig trots unge, gör aldrig som man säger första gången. Tester gränserna hela tiden, med alla. Igår höll både jag och Lisa på att brista.
Han beter sig illa så han får en time out, så kommer han till bordet och börjar rapa. Vi ber honom att sluta, men han fortsätter och fortsätter. Så försöker han smyga med det. Och fortsätter. Jag kunde inte göra mkt eftersom Lisa var där. Men man blir matt verkligen.


Nu hade ja velat gå ut å gå, men ugnen e på. ja får vänta i 12 min till.



Pusspuss!


Söndag kväll


Jag har precis tagit en dush, underbart!

Var ute och gick en sväng förut, kändes jätte bra och var så skönt så. Tittade på filmen "Hot Chicks", hysteriskt rolig måste jag ju säga!

Ska rengöra mitt smutsiga ansikte, sen blir det väl någon slags middag. Jag hör gäster på nedervåningen, Lisa fyller nämligen år på tisdag så dom firar väl lite nu.

Idag för ett år sedan pratade jag med min värdfamilj för första gången :) Fräckt va!


Puss och kram

God natt


Efter en film kväll med mina hostparents så blir det sängen nu. Är otroligt trött så det känns som huvudets ska sprängas.

Men innan jag somnar ska jag lyssna på min nya iPod :)

Puss och kram!

Iron Man


Han e grym, helt otroligt bra film. Väntar bara på tvåan :) för det var väl ganska uppenbart att den kommer att komma?


Puss och kram

Hör nu på go vänner så ska jag för er berätta..


Jag vaknade, trött och kall, tidigt och gick ner lite innan 8. Allting flöt på, tiden gick fort och jag kramade min lille pojk så mycket jag kunde innan jag var tvungen att köra honom till skolan.
Ni förstår att jag har kommit på ett knep att få kramar, jag brukar fråga honom om han den bästa på att kramas. Det funkar alltid, och guuud vilka goa kramar.
Jag städade upp i köket innan pojken skulle iväg, så jag slapp göra det på min rast. I diskhon ser jag med besvikelse min pajform. Tom med vatten och diskmedel i. Jag kikade in i kylen för att se om den kanske förts över till en matlåda eller liknande. Men tomt. Så jag tänkte, att den var det väl ingen som ville ha. Det fanns faktiskt en halv paj i den innan den tömts.

Medans lill killen äter lunch ringer Lisa, vi småpratar lite och sedan säger hon högt "Vet du vem som åt upp all din paj?", jag svarade såklart nej eftersom jag inte ens visste att någon ätit den. Frank hade tryckt i sig halva min paj, och älskade den.
Kan ni förstå vad jag blev glad då? En halvfärdig misslyckad paj tycker han om, kan ni tänka er när jag gör den igen och den inte blir misslyckad? Wow, vad glad jag blev.
Mamma, du har rätt. Det blir så mycket roligare när någon tycker om maten, och äter den.

Ikväll ska jag vika kläder, titta på Iron Man och äta glass. Det låter som en bra plan tycker jag! Imorgon ska jag strosa runt i stan och kika runt lite, är verkligen på mys humör. Kanske har det äntligen blivit kallt nog att gå och surpla på en White Chokolate Mocha (?).


Puss och kram!


"Jag fryser ihjäl, de e så kallt"


13 grader här i lilla Oceanside, det är rekord kallt. Om man nu kan skriva så, men det är det kallaste vi har haft nu under den påbörjade hösten.

Sov med tjocka mjukisbyxor och tröja ihopkuren i min lilla trånga 90 säng. Idag måste jag ta bort min fläkt i fönstret! Det är ju öppet hela tiden, har varit det hela natten då det säkert varit lägre än 10 grader.. Ohhh, kallt.

Idag är det fredag, kanon skönt! Imorgon ska jag äntligen köpa min ipod, tänkte sno dom sista blommorna i Central Park, om de finns några kvar.

Puss och kram!

Jag tar tillbaka vad jag sagt.


Jag är värdelös.

Jag hittade ingen ost som jag kunde lägga på pajen, så då tänkte jag att jag tar vanlig skivad ost dom har hemma. Den smälter alltid så fint över brockolin, varför inte på osten då?
Men självklart smälte den inte, och hur kan en ost inte smälta i en ugn?
Inte nog med det, jag öppnade ju självklart alla dörrar och fönster för att det inte skulle börja pipa nu igen. När Lisa kommer hem och vi går in i köket ser jag att det ryker ifrån plattorna, men ingen platta är på. Så vi öppnar ugnen, och där brinner det!
En gammal korvstump eller något liknande hade kolnat och börjat brinna. Så självklart var vi tvugna att ta ut pajen och låta det svalna så hon kan göra rent den. Men tror ni pajen var klar? Nej! Det var minst 10 min kvar, så nu står den där nere. Degig och med ost som inte smält.
Fan, ge mig en anledning till att inte tappa suget. Varför ska man ens försöka, när ugnen står på titt som tätt här. Men idag när jag skulle laga mat, då kan det inte vara något som går rätt.

Men, nu ska vi vara positiva. GUD vad jag har lärt mig! Jag kan inte använda sådan ost igen, jag kan göra pajdeg, jag ska alltid leta efter matrester i ugnen innan jag sätter på den, jag öppnar dörrar och fönster innan jag lagar mat.
Innan jag ens har kommit till punkten då en paj har blivit färdig, så står ja väl med en helkropps utrustning ute i skogen med eldsläckare.

Suck.. Jag var uppe och svävade där ett tag, sen blev jag skjuten..

Men, nu kan ju ni vara positiva. Det är sällan jag skriver, så de e ju tur ja e så jävla misslyckad så det hamnar någon text i den här bloggen. Ni kanske känner på er att jag hatar mig själv just nu? Rätt tänkt.

Och vet ni vad det värsta är? Att jag ska leva med mig själv i resten av mitt liv. Jag får gå i terapi.


Ja... puss å kram då..

Inte helt värdelös.


Jag  har faktiskt gjort en pajdeg för första gången i mitt liv nu, hur lätt som helst! Så nu kan jag det :) Jag fick också köpt mina joggingskor, som är otroligt sköna och dom går inte att böja.

Nu är jag lite nöjd, att jag inte är helt värdelös trots allt :)


OCH... Jag har nu börjat min karriär som fotograf, idag frågade Lotta om hon fick sno mina bilder till att göra som tavlor. Väldigt stolt blev jag såklart, men dom får hon gratis. Kanske ska börja sälja snart? haha :)

Puss å kram

Jaaaaaaaaaaaaa!!


Jaaaaa! Hahahaha! Ni fattar inte hur lycklig ja e va?!? Mina pengar finns nu på mitt konto!

416 kronor, tack! Det var nog den där jävla skoaffären som gjorde något fel. Men, SKÖNT!
Så på rasten hittar jag förhoppningsvis några skor jag kan köpa, med mitt kort! Underbart.. Lättad, ja!


Puss och kram

Nämen oj..

Vad dålig ja e på att uppdatera.

Inte för att det händer särskilt mycket, dagarna går på som vanligt och jag finner inget riktigt vettigt att skriva här i.

Igår hade vi myskväll med film och glass, "Home alone" blev det. Fick lite hemlängtan, när det var mycket julkänsla och snö.

Jag har fortfarande inte fått reda på vart mina andra 240 spänn gått nånstans? Det har iaf kommit upp nu att skoaffären har tagit dom ena 240, vilket stämmer. Men dom andra då? Snart gått en vecka och det står fortfarande "SKYDDAT BELOPP". Jag har skrivit ett mail till swedbank nu iaf, och se om dom kan hjälpa mig.


Nu ska jag gå och lägga mig, tog mig en skön dush förut. Barnen har varit lediga i två dagar, har varit två mysiga dagar då  jag har kramat och gosat med dom hela tiden! Imorgon börjar skolan igen.

Puss och kram

RSS 2.0